Görüş Bildir
Haberler
Vegan Beslenme Tarzına Geçtiğiniz Zaman Vücudunuzda Meydana Gelecek Değişimleri Duyunca Çok Şaşıracaksınız!

Vegan Beslenme Tarzına Geçtiğiniz Zaman Vücudunuzda Meydana Gelecek Değişimleri Duyunca Çok Şaşıracaksınız!

Ne yiyorsak oyuz...Yediklerimiz hayatımızı belirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Daha iyi uyursunuz.

1. Daha iyi uyursunuz.
www.instagram.com

Bunun nedeni, veganların genel olarak daha lifli yiyeceklerle beslenmeleri ve daha az doymuş yağ tüketmeleridir. Araştırmalar pirinç, ve patates gibi nişastalı besinler tüketmenin gece daha iyi bir uyku çekmenize yardımcı olacağını göstermiştir.

2. Kilo verebilirsiniz.

2. Kilo verebilirsiniz.

Vegan beslenmek kilonuzu etkileyebilir. Yapılan bir araştırmada vegan beslenen yetişkinlerin ve çocukların daha az protein, kolestrol ve doymuş yağ tükettiği belirlendi. Çocukların birçoğu vegan beslendikleri süreçte kilo kaybı yaşadılar.

3. Hormonlarınız değişebilir.

3. Hormonlarınız değişebilir.

Soya, et yerine yenebilecek bir besin olsa bile fazla tüketmeniz halinde vücudunuz olumsuz etkilenebilir. Aşırı miktarda soya ve soya proteini tüketmek tiroid hormonunun dengesini bozabilir. Bu yüzden vegan beslenen insanlar fazla soya tüketmekten kaçınmalıdır.

4. Eklemleriniz daha az iltihaplanır.

4. Eklemleriniz daha az iltihaplanır.

Tereyağı, peynir ve hamburger gibi yiyecekler doymuş yağ oranı yüksek olduğu için eklemlerinizin iltihaplanmasına neden olabilirler. Yapılan araştırmalar sebze ağırlıklı ya da vegan beslenmenin romatoid artrit şikayetlerine iyi geldiğini gösteriyor. Bunun sebebi ise sebzelerin iltihabı engelleme özelliği olması!

5. Tat almanız duyunuz değişir.

5. Tat almanız duyunuz değişir.

Tuz, yağ ve şeker oranı yüksek, hayvansal besinlerle beslenmek damak tadınızı değiştirebilir. Sebze temelli beslendiğinizdeki dilinizde tat tomurcuklarının hassasiyeti değişir. Kısacası daha önce tadını beğenmediğiniz yiyeceklere bakış açınız değişebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Daha fazla şişkinlik yaşayabilirsiniz.

6. Daha fazla şişkinlik yaşayabilirsiniz.

Brüksel lahanası, brokoli gibi sebzeleri çok fazla tüketmek midenizi gazla doldurabilir. Vücudunuz bütün lifleri tam sindiremediği için şişkinlik olur bu da rahatsızlık verir. Bu nedenle vegan beslenen insanların yiyecekleri daha kolay ve sağlıklı sindirebilmek için bol bol su içmeleri gerekir.

7. Cildiniz daha temiz olur.

7. Cildiniz daha temiz olur.

Yediklerimiz doğrudan cildimizi etkiler. Yapılan araştırmalar sebze temelli yeme alışkanlıklarının sivilcelenme ve yağlanma sorununa iyi geldiğini, aynı zamanda cildin daha sağlıklı bir görünüme kavuştuğunu keşfettiler. Süt ve süt ürünlerini azaltarak ve içerisinde doğal aktioksidan bulunan yiyecekleri daha fazla tüketerek cildinize iyilik yapmış olursunuz. Fazla süt tüketimi, içeriğindeki hormonlar ve steroidler nedeniyle cildinizi olumsuz etkiler.

8. Vücut kokunuz değişir.

8. Vücut kokunuz değişir.

Et yemek ağır kokulu toksinler salmanıza neden olsada sebze ve tahıllar da kokunuzu değiştirebilir. Lahana ve soğan gibi sebzelerde fazlasıyla doğal kükürt bulunur. Bu yiyeceklerden fazla tüketirseniz vücut kokunuz da ona göre değişecektir.

9. Daha fazla enerjiniz olur.

Vegan beslenmek enerji seviyenizi yükseltir. Bitki bazlı diyetler vücudunuzun sindirmesi için daha kolaydır. Sindirim sisteminiz çok çalıştığında yorgun ve enerjisiz hissedebilirsiniz. Vegan beslendiğinizde sindirim sistemi fazla yorulmadığı için enerji seviyeniz daha yüksek olacaktır.

10. Kemikleriniz daha kolay kırılabilir.

10. Kemikleriniz daha kolay kırılabilir.

Vegan beslenirken D vitamini ve kalsiyum eksikliği çekebilirsiniz. Oxford Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre bu kemik yoğunluğunuzun daha düşük olduğu anlamına gelir ve kemikleriniz kolay kırıldığı için osteoporoz hastalığıyla karşılaşabilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
61
58
17
17
12
11
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kara

Veganlara saygı duyuyorum, ben etsiz kalsam bir vegan'ı bile yiyebilirim.

tontikke

Aslında buradaki bir çok maddeyi sağlıklı beslenerek vegan olmadan da gerçekleştiririz mesela 7 yıldır ağzıma cips sürmüyorum kola da ömrümde içmedim ve cild... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

bu sağlıklı değişimleri yaşamak için vegan olmaya gerek yok. hayvansal gıda tüketerek de sağlıklı beslenmek mümkün. yine bir reklamasyon ve zapturapt içeriği... Devamını Gör