Görüş Bildir
Haberler
Ve Dünya Savaşına Canlı Yayın: Pelosi Tayvan'a İndi, Çin Tayvan Hava Sahasını Sivil Uçuşlara Kapattı

Ve Dünya Savaşına Canlı Yayın: Pelosi Tayvan'a İndi, Çin Tayvan Hava Sahasını Sivil Uçuşlara Kapattı

ABD ve Çin arasında gerilime yol açan Tayvan meselesinde nefesler tutuldu. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'ı ziyaretine karşı Çin bölgede askeri hareketliliğini artırdı. Çin'in hamlesine karşı ABD bölgeye uçak gemisi gönderdi.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Hint-Pasifik ülkelerine yapacağı ziyaretler kapsamında bulunduğu Malezya'dan ayrılıp Tayvan'a indi

Pelosi'nin uçağını Flightradar24 üzerinden anlık 300 bin kişi cnalı izledi. SPAR19 kodlu uçağın canlı lokasyonunu takip eden sayısı artınca hizmet sağlayan websitesi çöktü. 

Pelosi Tayvan'a indi. Çin savaş uçakları Tayvan Boğazı'nı geçti. Ayrıca Çin Tayvan hava sahasını sivil uçuşlara kapattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve heyetini taşıyan uçak Tayvan'a indi

Pelosi ve heyetini taşıyan uçağı Flightradar24 üzerinden takip edebiliyorsunuz.

Pelosi ve heyetini taşıyan uçağı Flightradar24 üzerinden takip edebiliyorsunuz.

Buradan uçağın konumunu anlık görebilirsiniz

ABD heyeti ve Nancy Pelosi'yi taşıyan uçağı takip etmek isteyenlerin yoğunluğundan site açılmıyor

ABD heyeti ve Nancy Pelosi'yi taşıyan uçağı takip etmek isteyenlerin yoğunluğundan site açılmıyor

Flightradar24 sitesine girenler 520 hatasıyla karşılaşıyor: bu hata sunucunun ram ve kapasite yetmezliği yaşadığı durumlarda verdiği hata kodu.

Flightradar24, Pelosi'nin uçağını 300 bin kişinin anlık takip ettiğini sosyal medyadan oaylaştı

Flightradar24, Pelosi'nin uçağının konumunu takip edenlerin yüksek talebi nedeniyle açılamadı. Web sitesi yönetimi bu durumu da sosyal medyada paylaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Malezya'dan ayrıldı

Malezya'dan ayrıldı

Nancy Pelosi ve heyeti, Malezya Başbakanı İsmail Sabri Yakup ile öğle yemeğinde buluşan ve Malezya Temsilciler Meclisi Başkanı Azhar Azizan Harun'la kısa bir görüşme gerçekleştirdi. Pelosi ve heyetini taşıyan ABD Hava Kuvvetlerine ait özel jetin Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan ayrıldığı bildirildi.

Hint-Pasifik ziyaretinin ikinci durağı Malezya'da temaslarda bulunan Pelosi'nin, Tayvan'ı ziyaret edip etmeyeceği uluslararası kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

Tayvan’a gitmesi bekleniyor

Tayvan’a gitmesi bekleniyor

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin, Pasifik ülkeleri turunda Malezya'daki temaslarının ardından bu akşam Tayvan'ı ziyaret etmesinin beklendiği iddia edildi.

Tayvan gazetesi China Times'ın haberinde, Pelosi'nin bugün yerel saatle 22.30'da (TSİ 17.30) Taipei'ye geleceği ve geceyi Ada'da geçireceği ileri sürüldü.

Haberde, Pelosi'nin yarın sabah Tayvan lideri Tsai Ing-wen ile görüşeceği, ardından saat 10.00'da (TSİ 05.00) Ada'dan ayrılacağını savundu.

Amerikan yayın kuruluşu CNN, dün, biri Amerikalı diğeri Tayvanlı adı açıklanmayan iki hükümet yetkilisine dayandırdığı haberinde, Pelosi'nin Tayvan'a uğrayacağını ve geceyi burada geçireceğini öne sürmüştü.

Bloomberg de Pelosi'nin Tsai ile görüşeceği iddiasında bulunmuştu.

Ziyaret programında Tayvan yok

Ziyaret programında Tayvan yok

Meclis Başkanı'nın resmi internet sitesinde ziyaret programına ilişkin yayımlanan açıklamada, Singapur, Malezya, Güney Kore ve Japonya'yı kapsayan gezinin durakları arasında Tayvan'a yer verilmemişti.

ABD'den 29 Temmuz'da ayrılarak Hawaii'de mola veren Pelosi ve beraberindeki 5 kişilik Kongre heyeti, dün, Singapur'da temaslarda bulunmuştu. Pelosi, burada Singapur Devlet Başkanı Halimah Yakob, Başbakan Lee Hsien Loong ile görüşmüş, Singapur'daki Amerikan Ticaret Odasının resepsiyonuna katılmıştı.

Pelosi’nin heyetinde kimler var

Pelosi’nin heyetinde kimler var

Ziyarette Pelosi'ye, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Gregory Meeks, Gazi İşleri Komitesi Başkanı Mark Takano, Yollar ve Araçlar Komitesi Başkan Yardımcısı Suzan DelBene, İstihbarat Daimi Özel Komitesi üyesi Raja Krishnamoorthi ve Silahlı Kuvvetler Komitesi ile Dış İlişkiler Komitesi üyesi Andy Kim eşlik ediyor.

Nisanda planlanan ziyaret iptal edilmişti

Nisanda planlanan ziyaret iptal edilmişti

82 yaşındaki Pelosi'nin nisanda Tayvan'a yapmayı planladığı ziyaret, Kovid-19'a yakalandığı gerekçesiyle iptal edilmişti.

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, o günlerde Pelosi'nin Tayvan'ı ziyaretinin 'tek Çin' ilkesinin tanımladığı 'kırmızı çizginin aşılması' anlamına geleceği uyarısında bulunmuştu.

Ziyaretin gerçekleşmesi halinde Pelosi, '25 yıl aradan sonra Ada'yı ziyaret eden ilk ABD Temsilciler Meclisi Başkanı' olacak. Daha önce 1997'de Newt Gingrich, bu görevi yürütürken Tayvan'ı ziyaret etmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD - Çin ilişkileri Tayvan'ı ziyareti nedeniyle gerildi

ABD - Çin ilişkileri Tayvan'ı ziyareti nedeniyle gerildi

Pelosi'nin gezi kapsamında Tayvan'ı ziyaret edeceğine ilişkin söylentiler, ABD-Çin ilişkilerinde gerilime sebep olmuştu.

Olası ziyaret nedeniyle ABD ve Çin ordularının Tayvan yakınlarındaki askeri hareketliliği arttığı gözlenmişti.

ABD donanmasının Pasifik'teki 7. filosuna bağlı görev yapan Ronald Reagan savaş gemisi, hafta başında harp filosuyla Singapur'dan ayrılarak kuzeydoğu yönünde Güney Çin Denizi'ne doğru hareket etmişti.

Çin Halk Kurtuluş Ordusu donanması da hafta sonunda Tayvan Adası'nın karşı kıyısındaki Fucien ve Güney Çin Denizi kıyısındaki Guangdong eyaletlerinde tatbikatlar düzenlerken, bölgeler gemi trafiğine kapatılmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
17
12
9
7
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Metin S

Savaşın aq hepiniz savaşın dünyayı yeterince bok götürmüyomuş gibi

Mert Soylu

1 adet akp iktidarı ve 1 adet pandemi atlaşmış biri olarak bide dünya savaşı kaldıramiicam. çekirge 2 sıçrar

Zafer Er

Bu nasıl başlık amk. Tık alacağız diye milleti panikleriyorsunuz

Doğan Serbest

Yeni tasarımın yanında haber başlıkları da ucuz haber sitelerine benzedi iyice.

Dolar az düşüktü biraz daha gerdan kırdırın.