Görüş Bildir
Haberler
Validebağ Davası Ertelendi

Validebağ Davası Ertelendi

Hande öçalan
09.07.2015 - 20:35 Son Güncelleme: 09.07.2015 - 20:53

Validebağ Korusu’nun bitişiğindeki alana cami inşaatına başlanmasına karşı çıkan 15 kişi hakkında 7,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ikinci duruşması görüldü. Dava 18 Eylül’e ertelendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Üsküdar Belediyesi’nin Validebağ Korusu’nun bitişiğindeki alana mahkeme kararlarını tanımayarak cami inşaatına başlamasına karşı çıkan 15 kişi hakkında açılan davanın ikinci duruşması bugün görüldü.

Anadolu 47. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 7 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.

Basın Özgürlüğüne Müdahale de Var

Basın Özgürlüğüne Müdahale de Var

Duruşmada savunması alınan sanık Koray Çapoğlu, olay tarihinde Acıbadem metro durağından çıkarken polis tarafından gözaltına alındığını belirterek, izinsiz gösteriye katılmadığını ve suçsuz olduğunu söyledi.

Sanık Muhittin Berk Büyükbalcı da söz konusu izinsiz gösteriye katılmadığını kaydederek, 'Acıbadem caddesinde alışveriş yaparken polis gözaltına aldı. Olay yerinden 1 kilometre uzaklıktaydım. Hiçbir alakam yoktu. Neden gözaltına alındığımı da bilmiyorum' dedi.

Olay tarihinde söz konusu eylemleri gazeteci olarak takip ettiğini belirten sanık Hakan Tosun ise, 'Çekim yaptığım sırada polis, kim olduğumu sordu. 'Gazeteciyim' dedim. Basın kartımı sordular. Çantamdan çıkarmak isterken gözaltına alındım ve darbedildim. Olayda mağdur oldum' diye konuştu. Tosun'un avukatı Onur Cingil ise müvekkilinin gözaltına alınmasının basın özgürlüğüne müdahale olduğunu belirtti.

"AYM’ye göre gösteri barışçıl ise polis müdahalesi hak ihlalidir”

"AYM’ye göre gösteri barışçıl ise polis müdahalesi hak ihlalidir”

Avukat Arman Yılmaz ise 'Anayasa Mahkemesi, 6 Ocak'ta verdiği bir kararında, toplantı, gösteri ve yürüyüşlerin silahsız ve barışçıl olduğu durumlarda, kolluk tarafından yapılan müdahalenin yasal olmadığını belirtmiştir. Bu yargılama, bu nedenle devam ettirilemez' ifadelerini kullandı.

Bu nedenle söz konusu izinsiz gösteride kolluk kuvvetlerinin yaptığı müdahalenin hak ihlali olduğunu ifade eden Yılmaz, sanıkların tümüne derhal beraat kararı verilmesi gerektiğini söyledi.

Mahkeme, sanık ve avukatlarına esasa ilişkin beyanda bulunmak üzere süre verilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Beraat İstemine Karşılık Hapis Cezası Talep Ediliyor

Beraat İstemine Karşılık Hapis Cezası Talep Ediliyor

İddianamede, polis ekiplerinin kademeli güç kullanarak grubu dağıttığı ve kaçan şahıslardan bir kısmını gözaltına aldığı ifade edilerek, 15 kişi hakkında '2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet' ve 'Görevi yaptırmamak için direnme' suçlarından 1 yıl 3 aydan 7,5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

AA & Sendika.org

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0