Görüş Bildir
Haberler
Valencia Futbol Kulübü ve Stadı Hakkında 10 Şey

etiket Valencia Futbol Kulübü ve Stadı Hakkında 10 Şey

Aysu Melis Bağlan
26.09.2022 - 22:04

Her yerde stadyumları gezmeyi pek önemser ve severim. Sadece futbol sevmekten değil. Statlar yaşayan müzeler oldukları için aynı zamanda. Belirli gün ve saatte binlerce insanla buluşuyorsunuz ve bir kamusal mekân sonsuz anlam, tarih ve talihle kuşanıyor. 40.000 kişi ile aynı anda en son ne zaman aynı duyguları tam da aynı anda hissettiniz, sevindiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Valencia’nın tatlı ve kısa sürede ait hissettiren hikayesine birlikte bakalım:

Valencia’nın tatlı ve kısa sürede ait hissettiren hikayesine birlikte bakalım:

1- Stadyumun adı Estadio Mestalla. 1923 yılında yapılmış.

2- Sizce Valencia Futbol Kulübü’nün resmî renkleri nelerdir? Valencia CF (Club de Fútbol)’nın renkleri: Beyaz, tarihinin ilk formasının rengini temsil ediyor.  Turuncu, Valencia’da yenecek en tatlı şey olan portakalı simgeliyor. Siyah da siyah.

3- Batman’i anımsatan ve yarasaya benzeyen logo Valencia Kulübü’nün değil; Valencia şehrinin simgesi!

4- Stadın kapasitesi birçok kaynakta 48.600 gibi paylaşılsa da; turda ilk ağızdan öğrendiğim stat kapasitesi 55.000.

5- Valencia Stadyumu’nda bulunan bir altın top, İspanya’da sadece 5 kulübün müzesinde var. Real Madrid, Atlético de Madrid, Sevilla, Barcelona ve Valencia. Peki neden?

Lig (La Liga), UEFA ve Avrupa Kupası’nın üçünü de kazanmış olan beş İspanya kulübü var da ondan.

6- Valencia Kulübü’nün ilk logosu ve son logosu arasındaki fark nedir? İlk logoda “Valencia FC” (Valencia Fútbol Club) ifadesi ikinci ve şu an güncel olan logoda “Valencia CF” haline gelmiş. Başka bir deyişle daha İspanyol hale gelmiş. “Valencia Club de Fútbol”.

7- Varlığı ve desteği ölümsüzleştirilen bir taraftar heykeli, ölümünden sonra oğlu ve kulübün iş birliği ile stada yerleştirilmiş. Görme engelli Vicente Aparicio, uzun yıllar kombine alarak Valencia’yı destekliyordu.

8- Valencia CF, Beşiktaş JK ile 2003-2004 sezonunda karşı karşıya gelmişti. Tam da o sezon 46. UEFA Kupası Valencia’nın olmuştu.

9- Son günlerden bir transfer “duyum”u ise; Beşiktaş’ın eski kalecisi Fabricio Agosto’nun Valencia’nın yeni kaleci transfer listesinde olduğu…

10- Valencia şehrinin içinde gördüğünüz andan itibaren sizi duyguya sokan, kısa sürede ait hissetmenizi sağlayan bir stadyum.

Stat turu, rehber eşliğinde yapılıyor ve oldukça kurumsal. “Büyük” kulüplerin stat turlarında hissetmediğim coşkuyu burada hissettim. Gidenler, benden selam söylemeyi ihmal etmeyiniz.

Twitter

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
7
4
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?