Görüş Bildir
Haberler
Vaka Sayılar Artıyor! Antalya'da Normalleşmenin Faturası Ağır Oldu

Vaka Sayılar Artıyor! Antalya'da Normalleşmenin Faturası Ağır Oldu

Batuhan
15.07.2021 - 10:25

Normalleşme ile birlikte unutulan corona virüsü önlemlerinin faturası ağır oldu. Antalya’da 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayısı bir önceki haftaya göre yaklaşık yüzde 82 artışla 65,02’ye yükseldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Antalya'da, normalleşmeyle birlikte corona virüsü tedbirleri de elden bırakıldı.

Sağlık Bakanlığı’nın son açıkladığı haritada Antalya'da 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayısı bir önceki haftaya göre yaklaşık yüzde 82 artışla 65,02'ye yükseldi. Antalya son haftada en çok vaka artışı yaşanan 5 il arasında yer aldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yaratılan yanlış algının vatandaşın rehavete kapılmasına neden olduğunu söyleyen Antalya Tabipler Odası (ATO) Başkanı Nursel Şahin, aynı zamanda Rusya'dan gelen turistlerin de önemli risk oluşturduğunu aktardı.

"Yine bir yanlış algı yönetimi ile birlikteyiz"

"Yine bir yanlış algı yönetimi ile birlikteyiz"

Antalya'da 1 Temmuz itibarıyla hastalığın bir iniş dönemi olduğunu belirten Şahin şunları söyledi:

* Hastalık pik yapıyor sonrasında iniş yapıyor. Kısıtlılıkların da etkisiyle, vakalarımızın azaldığı bir dönem oldu. Bir taraftan da aşı tedavisi sorunu hallolmuştu. Aşılamaya hız verildi. Sonrasıyla bu dönem bizim için şanslı bir dönem olabilirdi. Fakat yine bir yanlış algı yönetimi ile birlikteyiz. Aşılama hep bir milyonların üzerinde gidiyormuş gibi çok fazla kişiyi aşılıyormuşuz algısı verdik.

* Dolayısıyla toplumun yüzde 60-70'ni bu bir iki ayda aşılayacak üstesinden gelinecek maskelerden kurtulacağız gibi bir hava estirildi. Bu durum tabi vatandaşlarımızda bir rehavet yaratıyor. Aynı zamanda turizm kapılarımızı da sonuna kadar açmış durumdayız şu anda.

* Antalya için Rusya'dan gelen turistler önemli bir risk oluşturuyor.  Çünkü baktık ki biz Rusya'da aşılama oranı en düşük yüzde 10'lar civarında,  ayrıca Delta varyantının hakim olduğunu kendi sağlık otoriteleri söylüyor.

* Dolayısıyla Rus turistler bizim, Brezilya,  Hindistan, Nepal, Afganistan, Pakistan'a uyguladığımız kadar sıkı bir protokolle gelmiyorlar. Evet biz onlara, aşı yada hastalık sorgulamaları PCR sorgulamaları yapıyoruz ama hızlı testler gibi doğruluğuna güvenmediğimiz testlerle bile girişleri yapılabiliyor.

"Oteller neredeyse yüzde 100'lük doluluk oranlarına geldiler"

"Oteller neredeyse yüzde 100'lük doluluk oranlarına geldiler"

Aynı zamanda iç turizm çok hareketlendiğine işaret eden Şahin konuşmasını şöyle noktaladı:

* İnsanlarımız haklı. Uzun bir kapalılık dönemi yaşadılar geçen yıl evlerinde kaldılar. Bu algıyla da iç turizmde ciddi bir hareketlilik var. Bayramda bunu artıracak diye düşünüyoruz. Şu anda Antalya;'da ki oteller neredeyse yüzde 100'lük doluluk oranlarına geldiler.

*Bunların hepsi temas ve bulaş için alanlar.   Dolayısıyla bütün dünya Eylül'de bir dalga beklerken,  daha erken bir hastalık artışı ile karşı karşıya olabilir miyiz diye düşünüyorduk. Son günlerde de bir artış var yeni hasta vakalarında o nedenle endişeliyiz.  Önemlerin daha iyi kontrollerin daha sıkı yapılmasından yanayız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
11
3
2
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İsim Soyisim

Daha dur şimdi bayram tatili için ipini koparan tatil beldelerine akın ediyor. Bunların hepsi aşı olmuş olsa bile dönüşte virusu birlikte getirmelerine engel... Devamını Gör

Develop ER

döveriz ağa sorun yok. Hemde evire çevire döveriz.. Valla bu dediğini yapacak çok salak var sokaklarda..

selimkazak

Şimdi bu sürpriz mi ? Rusyanın delta virüsünden kapanmaya gidip ohal ilan etmesine rağmen test yapmadan hastaları kabul edip bu sonucun çıkmaması mucize olur... Devamını Gör

Hint Fakiri

Neden şaşırdınız ki bence bu konunun haber değeri bile yok o derece sıradan... Ülkeye döviz girsin diye kendini parala, hem Delta varyantının yoğun görüldüğü... Devamını Gör