Görüş Bildir
Haberler
Vahim İddiada Son Durum: Öğrencisine 'Pis' Diyerek İç Çamaşırıyla Dolaştıran Öğretmene Görevden Uzaklaştırma

etiket Vahim İddiada Son Durum: Öğrencisine 'Pis' Diyerek İç Çamaşırıyla Dolaştıran Öğretmene Görevden Uzaklaştırma

Taner Bayram
30.12.2016 - 16:06 Son Güncelleme: 02.01.2017 - 18:24

Antalya'dan kanımızı dondurup midemizi bulandıran vahim bir iddia geldi. Bu açıdan olayın bir 'gerçek' değil, bir iddia olması en büyük temennimiz...

Kaynak: http://www.dha.com.tr/kadin-ogretmend...
İçeriğin Devamı Aşağıda

İddiaya göre, Antalya Hacı Hafize Saygan 2 İlkokulu'nda görevli 2. sınıf öğretmeni D.L., pis olmakla suçladığı F.N. adlı kız öğrencisini sınıfta soyup "Bunun iç çamaşırı bile pis", diyerek rencide ettikten sonra, öğrencisinin kafasını tahtaya vurdu.

İddiaya göre, Antalya Hacı Hafize Saygan 2 İlkokulu'nda görevli 2. sınıf öğretmeni  D.L., pis olmakla suçladığı F.N. adlı kız öğrencisini sınıfta soyup "Bunun iç çamaşırı bile pis", diyerek rencide ettikten sonra, öğrencisinin kafasını tahtaya vurdu.

Velilerin olayı duyması üzerine, öğretmen D.L kendisine yönelik şiddet ve taciz suçlamaları ile karşılaştı.

İddialar, dilekçelerle önce okul yönetimine ardından ise Muratpaşa İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirilirken, olayın araştırılması için müfettiş görevlendirildi.

Mağdur öğrencinin arkadaşları da olayın doğru olduğunu söyledi.

Mağdur öğrencinin arkadaşları da olayın doğru olduğunu söyledi.

Bahsi geçen öğrencinin iç çamaşırı ile sınıfta dolaştırıldığını iddia eden bir öğrenci velisi; “Bu olayı duyar duymaz okula gidip müdürle görüştüm. Olayı tüm öğrencilere sordum ve doğrulattım. Daha sonrada dilekçe ile şikâyette bulundum. Söz konusu öğrencinin velisine de konuyu aktardık. 

Onlar da şikâyette bulundu. Ancak söz konusu öğretmenin eşi İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde şube müdürü olduğu için konunun kapatılabileceğini söylediler. Biz ise konuyu takip etmekten vazgeçmedik” dedi.

"Öğretmen D.L.’nin psikolojik sorunları olduğunu düşünüyoruz..."

"Öğretmen D.L.’nin psikolojik sorunları olduğunu düşünüyoruz..."

8 yaşındaki kızı T.’nin aynı okulda eğitim gördüğünü anlatan öğrenci velisi, Öğretmen D.L.’nin psikolojik sorunları olduğunu düşünüyoruz. Çünkü çocuklarımızın bize anlattığı şeyler inanılmaz. D.L., sınıfındaki F.N. isimli kız öğrenciyi pis olmakla suçlayıp önce kazağını, sonra pantolonunu çıkarmış ve tüm sınıf önünde ‘Görüyorsunuz bunun iç çamaşırı bile pis’ diyerek rencide etmiş. Sonra da kafasını tahtaya vurmuş” diye belirtti. 

Öğretmen D.L ise “Öğrencinin düğmesi kopunca pantolonu düştü” diyerek kendini savundu. 

Ancak edilen bilgilere göre bazı veliler olay gününe ait güvenlik kamerası görüntülerini izledi ve küçük kızın üzerinde düğmeli bir pantolon değil lastikli bir eşofman olduğunu belirtti.

Vahim iddia üzerine Valilik soruşturma başlattı.

Vahim iddia üzerine Valilik soruşturma başlattı.

Çocuklara yönelik şiddet ve taciz olayları konusunda son derece hassas olduklarını belirten Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, “Olayla ilgili gerekli soruşturma yapılıyor. Biz bu konularda son derece hassasız. Hiçbir çocuğumuza şiddet veya taciz uygulanmasına izin vermeyiz. Ben konuyla ilgili detaylı olarak bilgi alıyorum”, diyerek konu hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Ve görevden uzaklaştırıldı...

Ve görevden uzaklaştırıldı...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'ten Salih Uzun'un haberine göre öğretmen D.L., sınıf öğretmenliği görevinden alınarak merkeze uzak bir ilçede halk eğitim merkezi personeli olarak görevlendirildi.

Soruşturma sonunda söz konusu öğretmenin uyarma, kınama, aylıktan kesme, kademe ilerleme veya memuriyetten çıkarma cezası alabileceği ifade ediliyor.

Çocuğa istenen doğru davranışları ve alışkanlıkları kazandırmak, istenmeyen ve olumsuz davranışları yapmamasını öğretmek ve davranışlarını öz-denetim yoluyla denetleyebilecek hâle getirmek şiddet ve taciz yoluyla mümkün olabilir mi?

Çocuğa istenen doğru davranışları ve alışkanlıkları kazandırmak, istenmeyen ve olumsuz davranışları yapmamasını öğretmek ve davranışlarını öz-denetim yoluyla denetleyebilecek hâle getirmek şiddet ve taciz yoluyla mümkün olabilir mi?

Konuyla ilgili görüşlerinizi yorumlarda paylaşırsanız memnun oluruz...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3865
789
585
208
34
32
25
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ercan

“Öğrencinin düğmesi kopunca pantolonu düştü” bak şerefsizin ettiği kelimeye bak hem gerizekalı hem vicdansız senin Allah kara belanı versin orospu...seni ora... Devamını Gör

Believe

Kirli kıyafeti o çocuk değiştire bilir. Ama senin kirli karakterin olduğu gibi kalcak. Hiç bir şey temizleyemez onu

Beyza

allah belanı versin ya cidden versin. o çocuğun aklından o an asla silinmeyecek psikolojisinde çok derin yaralar bırakacak. birde arkadaşları kim bilir nasıl... Devamını Gör