Görüş Bildir
Haberler
Uyumadan Hemen Önce Telefona Bakarsanız Neler Olur? Sağlığınızı Nasıl Etkiler?

Uyumadan Hemen Önce Telefona Bakarsanız Neler Olur? Sağlığınızı Nasıl Etkiler?

Şeyma Abay
08.07.2022 - 08:56

Kendinize erken yatmak için söz verdiniz ama gece uyumadan hemen önce, sadece sosyal medyada birazcık gezinmek istediniz ve bu gezinme oldukça uzun mu sürdü? Sizin anlıyoruz. Telefonunuzu başka bir odada bırakmak ve birkaç saatliğine bile oturumu kapatmak çok zordur. Ancak uyumadan hemen önce telefonunuzu kullanmanız sağlığınızı fark ettiğinizden daha fazla etkileyebilir. Gelin bu etkilere birlikte bakalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gözlerinize zarar verebilir.

1. Gözlerinize zarar verebilir.

İnstagram ana sayfanızı kaydırarak saatler geçirdikten sonra görüşünüzün aniden bulanıklaştığını hissettiyseniz, kesinlikle yalnız değilsiniz. Akıllı telefonunuzu kullanırken zorlandığınızda, göz yorgunluğu olarak bilinen bir rahatsızlığa neden olabilir. Gözlerinizi korumak için ekran parlaklığını düşürmeyi deneyin ve telefonunuzu çok uzun süre kullanmaktan kaçının.

2. Uyku sorunları yaratabilir.

2. Uyku sorunları yaratabilir.

Uzun bir günün sonunda nihayet yatağa girdiğinizde, mesajlarınızı kontrol etmek veya haberleri okumak için biraz daha zaman harcamak cazip gelebilir. Ancak bu alışkanlık göründüğü kadar zararsız değildir ve telefonunuzu yatma saatine yakın kullanmak iyi bir gece uykusu almanızı engelleyebilir. Akıllı telefonunuzdan gelen mavi ışık sadece görüşünüzü etkilemekle kalmaz, aynı zamanda uyku-uyanıklık döngüsünü de bozabilir ve bu da daha fazla sağlık komplikasyonuna neden olabilir.

3. Boyun ağrısına sebebiyet verebilir.

3. Boyun ağrısına sebebiyet verebilir.

Rahatsız edici boyun ağrısı hissine aşina iseniz, telefonunuzu yatakta kullanmak mevcut durumu daha da kötüleştirebilir. Ekrana yukarıdan bakmak için başını eğip, boynu yormak acıya yol açar. Telefonunuzu kontrol etmeden yatmayı hayal edemiyorsanız, kaslarınızı zorlamamak için göz hizasında tutmayı deneyin.

4. Cildinizin daha hızlı yaşlanmasına neden olabilir.

4. Cildinizin daha hızlı yaşlanmasına neden olabilir.

Sırf yaşlanmamak için pahalı cilt bakım ürünlerine çok fazla para harcıyor olabilirsiniz ama yatağınızda kullandığınız telefonunuz bütün bu uğraşınızı yok edebilir. Telefonunuza boynunuzu eğerek bakmak, boynunuzda çizgiler ve kırışıklıklar oluşmasına neden olur ve bu da erken yaşlanmış görünmenize neden olabilir. Aynı zamanda telefonun yaydığı zararlı ışınlar tıpkı güneş ışınları gibi cildinize zarar verebilir. Bu da çabuk yaşlanmaya sebebiyettir. 

Peki ya siz yatmadan önce telefonun kullanıyor musunuz? Hiç bu alışkanlıktan kurtulmaya çalıştınız mı? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın