Görüş Bildir
Haberler
Uyku Alışkanlıklarını Değiştirerek Göğüs Kırışıklıklarını Engellemek İçin 9 Önemli Yöntem

Uyku Alışkanlıklarını Değiştirerek Göğüs Kırışıklıklarını Engellemek İçin 9 Önemli Yöntem

Rinascita
27.06.2017 - 13:06

Yaşlanmak güzel bir şeydir. Yalnızca daha akıllı ve çetin birine dönüşmekle kalmazsınız. Aynı zamanda günlük hayatta yaptığınız her şey, size özgü bir hal almıştır çoktan. Bu günlük rutine sadece alışkanlıklarınız dahil değildir. Alışkanlıklarınızın yanı sıra sağlığınızın ve bedeninizin daha çok farkında olursunuz. 

Birçok insan tek bir tarafa dönerek, cenin pozisyonunda uyur. Bazıları da yüz üstü uyumayı sever. Araştırmalara göre bu pozisyonlarda uyumak bedeninize ve cildinize belli bir noktada zarar verir. Göğüs kısmında derin kırışıklıklar ve çizgiler oluşmasına sebep olur. 

Sırt üstü uyumak, bu kırışıklıkların yavaşlamasına hatta çok geç kalınmadıysa oluşmamasına yardımcı olur. Sırt üstü uyuyarak kırışıklıkları azaltma yöntemlerini sizler için Little Things'den derledik.

Kaynak: https://www.littlethings.com/how-to-p...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öncelikle temelden başlayalım. Göğüs kırışıklıkları nasıl oluşur?

Öncelikle temelden başlayalım. Göğüs kırışıklıkları nasıl oluşur?

Öncelikle kırışıklığın, yaşlanmanın normal bir parçası olduğunu anlamalısınız. Fakat birçok dış faktörden ötürü bu kırışıklıklar daha hızlı bir şekilde oluşabilir veya artabilir. Uyku pozisyonu, kilo kaybı, zararlı güneş ışınları, yüz ifadeleri ve su kaybı bu faktörler arasında yer alır. 

Hatırlanması gereken en önemli noktalardan biri, iyi bir uyku alışkanlığı ile bu kırışıklıkları azaltmanın hatta durdurmanın mümkün olduğudur. 

Mesela tek bir tarafa dönerek uyumak, göğsünüzün o kısmında veya iki memenizin arasında kırışıklıklar oluşmasına neden olur. Bu da yaş ilerledikçe artmaya başlar. 

Peki hangi uyku alışkanlıkları bu durumu önlemenin ve azaltmanın yoludur?

1. Kollarınızın altına yastıklar koyun.

1. Kollarınızın altına yastıklar koyun.

Eğer tek bir tarafa dönerek veya yüz üstü uyuyorsanız, sırt üstü uyumaya çalışmak ilk etapta sizin için zor olacaktır. Bu noktada yastık kullanımı size tahmin ettiğinizden çok daha fazla yardımcı olacaktır. Kollarınızın altına birer adet yastık yerleştirin. 

Bu yastıklar kollarınızı ve omuz eklemlerinizi destekler ve uyku sırasında dönmenizi engeller. Bir hafta gibi bir süre sonra biraz daha rahat etmeye başlayacaksınız. Sonrasında ise bu yastıklara ihtiyacınız kalmayacak.

2.

2.

Vücudunuzun bu sürece alışmasına yardımcı olabilecek bir diğer yöntem ise, gece uyurken vücudunuzun iki tarafına da uzun ve sert nesnelerden oluşan sınırlar yapmaktır. Bir çamaşır sepetini dolduracak kadar kıyafet yerleştirmek, diğer tarafa dönmenizi engelleyecektir. Alternatif olarak ceketleri ve kalın kıyafetleri de deneyebilirsiniz.

3. Diz kapaklarınızın altına yastık yerleştirin.

3. Diz kapaklarınızın altına yastık yerleştirin.

Sırt üstü uyuyorken, sırtınızdaki sinirleri, eklemleri ve kasları germek çok daha kolaydır. Bu yüzden sırt üstü uyuyorken diz kapaklarınızı da desteklemek çok önemlidir. 

Diz kapaklarınızın altına yastık yerleştirin. Bu şekilde bacaklarınızı yükselterek, kan dolaşımının devam etmesine yardımcı olursunuz. Bu yöntem aynı zamanda omurganızı da düzene sokarak, yaşanılan bel ağrılarına çözüm oluşturur.

4. Boynu desteklemek için havlu kullanın.

4. Boynu desteklemek için havlu kullanın.

Son olarak, uyku sırasında boynunuzu destekleyerek rahat uyumanızı sağlayacak bir yöntem bulun. Bazı insanlar boyunlarını desteklemek için havlu kullanırlar. Yastık yerine, bu havluları tercih ederler. Sleep City Mattress'in araştırmasına göre de, birçok insan boynu desteklemek için daha ince yastıklar kullanıyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Hafızalı köpük yastık kullanın.

5. Hafızalı köpük yastık kullanın.

Alternatif olarak birçok insan, boyun kıvrımını desteklemek üzere tasarlanan hafızalı köpük yastıklardan kullanmaya başladı. 

Isıya duyarlı hafızalı köpük, kafanızın ve boynunuzun şekline göre biçimleniyor. Böylede gergin kaslarınız rahatlamaya başlıyor.

6. Doğru yatağı seçin.

6. Doğru yatağı seçin.

Kendinize uygun bir yatak seçmediğiniz sürece, sırt üstü uyumaya geçişiniz tamamlanmayacak. Sert olmayan bir yatak vücudunuza çok fazla baskı uygulayabilir. Omuzlarınızı, eklemlerinizi ve hatta kan akışınızı etkileyebilir. 

Bütün yatağını değiştirmek istemeyenler için ise bir alternatif olarak yatak pedleri bulunuyor.

7. Kırışıklıklara karşı bir sutyen seçin.

7. Kırışıklıklara karşı bir sutyen seçin.

Pamuktan veya likradan yapılan spor sutyenlerin benzeri olan bu sutyenler, uyku süresince göğsünüzün rahat etmesini sağlıyor ve kırışıklıkları önlüyor. Ön kısmında bulunan çıkarılabilir kumaş parçası sayesinde, nemlendirici sürdüğünüz zaman kumaş tarafından emilme riskini ortadan kaldırıyorsunuz. Her ne kadar tasarım tuhaf görünse de, memelerinizin ayrık durmasını sağlıyor. Bu şekilde kırışıklıklar engelleniyor. Siz de gece rahat rahat, mışıl mışıl uyuyorsunuz. :)

8. Her zaman nemlendirin.

8. Her zaman nemlendirin.

Uyumadan önce ve sabah uyandıktan sonra, göğsünüze mutlaka nemlendirici sürün. Nemlendirmek, kırışıklıkları önlemenin son çaresi değildir. Fakat kuru cilt kırışıklıklara çok daha meyillidir.

9. Gece uyumadan evvel ağır yiyecekler tüketmemeye dikkat edin.

9. Gece uyumadan evvel ağır yiyecekler tüketmemeye dikkat edin.

Herkesin söylediği ve herkes tarafından da bilinen bir kural olarak, gece uyumadan evvel şekerli, yağlı, karbonhidrat değeri yüksek olan gıdalar tüketmemelisiniz. 

Ertesi gün yorgun ve halsiz uyanmanızdan bahsetmiyoruz yalnızca. Bunun yanı sıra midenize ve sindirim sisteminize uygulanan baskıdan da bahsediyoruz. Bu baskı vücudunuzun her bir kısmını etkiliyor. Cildinizin sağlığını ve esnekliğini zedeliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
179
119
68
67
65
64
56
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
N. Akkiraz

bunları kimse yapmayacak

sesse

Tutankamon gibi yatamam .tüm gece binbir şekle giriyorum :(

Asosyal deli

valla hiç uğraşamam bunlarla sacma sapan bi şey zaten benim pozisyonumu görseniz sanarsın savaş meydanındayım o derece carşaf bi yerde yastık bi yerde ben bi... Devamını Gör