Görüş Bildir
Haberler
Usta Şeflerden Mükemmel Hizmet: Mutfakta Pratik Olmanızı Sağlayacak 17 Pişirme Tüyosu

Usta Şeflerden Mükemmel Hizmet: Mutfakta Pratik Olmanızı Sağlayacak 17 Pişirme Tüyosu

mignon
09.09.2016 - 14:38

Mutfakta kek börek yapmak kolay gözükür ama minik ayrıntıları atladığımız için sonuç felaket olabilir. İşte bu durumu tersine çevirmek için size gereken ipuçları burada!

1. Kuru malzemeleri elemeye üşenmeyin!

Özellikle nişasta, un ve kabartma tozu hamurun içerisinde topaklanmaya en müsait olan malzemelerdendir. Bu nedenle, kuru malzemeleri elekten geçirerek işe başlamalısınız.

2. Pastanızın dış kaplamasını pastanedeki gibi yapmak için biraz sabır

Pastanızı krem şanti ya da krema ile kaplamak ve pürüzsüz bir görüntü yakalamak istiyorsunuz ama olmuyor değil mi? Bunu yaratmanız için size gereken yegane şeylerden biri ilk kat krem şantiden sonra kekinizi 2-4 saat kadar buzdolabında bekletmek ardından ikinci kat kremayı sürmek.

3. Fırına girecek turta ya da hamur işlerini şipşak süsleyebilirsiniz

Misafirlik yemeklerde ortaya çıkan süsleme sorununa iki farklı öneri de burada. Dilerseniz hamurdan örgü yapabilirsiniz, dilerseniz parmaklarınızı kullanabilirsiniz.

4. İkisine de üşenenler de buraya!

Ben o kadar becerikli değilim derseniz, o zaman kaşık, çatal ya da maşa kullanabilirsiniz.

5. Silikon spatula hayat kurtarıcı olabilir!

Silikon spatulalar emin olun mutfaktaki işinizi hafifletenlerden. Özellikle kek, kurabiye hamuru gibi hamurları karıştırırken ve başka bir kaba aktarırken kullanılması gerekenlerden.

6. Kurabiye boyutlarına yeni çözüm!

Evet elimizde yuvarlamak da güzel filir ama bazı kurabiye hamurları fazla yapışkan oluyor ve yuvarlanmıyor. Durum böyle olunca da kurabiyelerin biri büyük biri küçük oluyor. Bu nedenle bir dondurma kaşığını sıvı yağa ya da suya batırarak kullanabilirsiniz.

7. Tart hamuru yapmak biraz zor olabiliyor!

Tart ya da turta hamurunun en önemli noktası kıtır kıtır olması bu nedenle de soğuk tereyağı kullanmamız gerekir. Kuru malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra soğuk tereyağını küpler halinde hamurunuza ilave edin ve ellerinizi soğuk suda soğutup kurulayın. Sonrasında yağ parçalarını una ufalayarak karıştırın.

8. Ölçüler önemli ayrıntılardan!

Yemek yapmak zaman zaman deney yapmak gibidir. Ölçüler konusunda hassas olmak gerekir yoksa bir anda her şey patlar. İşte bu durumda hassas bir mutfak tartısı sizin en yakın arkadaşınız olacaktır.

9. Evet ölçüler gerçekten önemli!

Bir yemek kaşığı ya da bir su bardağı ölçüsünde kuru malzemeleri aksi bildirilmedikçe silme olarak kullanmanız gerekir. Çünkü hamurunuz fazla kuru ya da ele yapışan cins olup sonunda sizi üzebilir.

10. Küçük mutfağım var hiçbir yere sığamıyorum diyenler burada mı?

10. Küçük mutfağım var hiçbir yere sığamıyorum diyenler burada mı?

Bazen mutfak size dar gelir. Hele bir de hava sıcak ve fırın çalışıyorsa o zaman kendinizi kesmek istersiniz. Tezgah yetmez ve elinizi kolunuzu bir yere koyamazsınız bu gibi durumlarda koşun ütü masanıza. Mutfağa ya da mutfak girişine ütü masasını koyup ekstra bir tezgah yaratabilirsiniz.

11. Kekin olduğunu kürdansız da anlayabilirsiniz

Genelde kek tariflerinin sonu kürdan testi ile biter. Ama olur ya evde kürdan olmaz bu durumda parmağınızı hafifçe keke bastırıp keki test edebilirsiniz. Eğer kekiniz olmuşsa bastırdığınız yer sünger gibi yukarı çıkacaktır.

12. Başından beri hep yanlış yapıyormuşuz!

Evet şimdi kek malzemelerini koydunuz ve mikseri haldır huldur çevirmeye başladınız. Orada durun! Çünkü aslında kabı çevirmek daha az kirliliğe ve daha iyi sonuca götürüyor.

13. Oda sıcaklığındaki tereyağını duymayan kaldı mı?

Hamur işi yapmanın püf noktalarından biri oda sıcaklığındaki tereyağıdır. Odda sıcaklığındaki tereyağını anlamak için parmağınızı bastırmanız yeterli olacaktır.

14. Geldik sık sık kullanılan kremaya!

Bir pastanın kremasının kabarık ve bulut gibi olmasını isterseniz onu iyice çırpmanız gerekir. Ancak çırpma işleminden önce kullanacağınız miktarı ölçüp sonrasında 1-2 saat buzdolabında bekletmeniz çırpma işlemini kolaylaştıracaktır.

15. Bir gün fazladan kurabiye yapıp onu aylarca yiyebilirsiniz hem de bozulmadan!

15. Bir gün fazladan kurabiye yapıp onu aylarca yiyebilirsiniz hem de bozulmadan!

İlk olarak şunu söyleyeyim. Kurabiyeleri yaptıktan sonra 1-2 saat buzdolabında bekletip daha sonra pişirmek daha kıtır kurabiyelere ulaşmanızı sağlayacaktır.

Bunun yanı sıra bir gün kurabiyeleri yapıp tepside iyice dondurun. Sonrasında buzdolabı poşetine koyun ve buzlukta saklayın.

16. Çıtır çıtır olan hamur işlerine sadece yumurta yetmez!

Sadece yumurta sürdüğünüz hamurlar da eminim nar gibi kızarıyor ancak, gelin görün ki bir yumurta sarısını bir yemek kaşığı süt ya da krema ile karıştırıp hamurların üzerine sürerseniz. Hem istenmeyen yumurta kokusunu önlemiş olursunuz hem de sapsarı bir renk yerine sadece parlaklık kazandırmış olursunuz.

17. Son olarak bileklere kuvvet!

17. Son olarak bileklere kuvvet!

Eğer mikser yoksa çırpma teli ile karıştırıp fazlaca yorulup istediğiniz sonuca ulaşamayabiliyorsanız. Bir yerine üç adet çırpma teli kullanarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Onedio Yemek içeriklerini Facebook'ta takip etmeyi unutmayın!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
181
64
11
9
8
6
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bekircan karaoğlu

Artık hepimiz Buddy Valastro'yuz.

Nur Pakır

Grace işleri zorlaştırıyor...

Donnie Darko

Unu ellemeden işe başlamam, unu elleyince bi içim hoş oluo sırf ona dokunucam diye pasta kek kurabiye yapıom :DD

momoftheprincess

Sevdim bu bilgileri =)