Görüş Bildir
Haberler
Usta Oyuncu Kemal Kuruçay Vefat Etti! Kemal Kuruçay Kimdir? Neden Öldü?

Usta Oyuncu Kemal Kuruçay Vefat Etti! Kemal Kuruçay Kimdir? Neden Öldü?

GNS
22.10.2021 - 19:56

Ekranların sevilen efsane oyuncularından Kemal Kuruçay hayatını kaybetti. Son olarak Seksenler dizisinde yer alan oyuncunun vefat haberini oyuncu arkadaşı Nedim Saban sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Seksenler dizisinin diğer bir oyuncusu büyük üstat Rasim Öztekin’in ölümünün ardından gelen Kemal Kuruçay’ın hayatını kaybetmesi sanat camiasını yasa boğdu. Kemal Kuruçay neden öldü? Kemal Kuruçay kimdir? İşte haberin detayları…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kariyeri boyunca pek çok dizide oynamış ve karakterleriyle kendine hayran bırakmış Kemal Kuruçay hayatını kaybetti. Zor Baba, Şöhretler Kebapçısı, En İyi Arkadaşım, Çılgın Yuva, Kutsal Damacana gibi işlerde karşımıza çıkan sanatçı 59 yaşında hayatını kaybetti.

Vefat Sebebi

Vefat Sebebi

Usta oyuncu Kemal Kuruçay TRT’nin sevilen dizisi Seksenler setinde kalp krizi geçirdiği ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bilgisi paylaşıldı. Başarılı aktör, daha öncesinde 2014 yılında da kalp krizi geçirmişti.

Kemal Kuruçay Kimdir?

Kemal Kuruçay Kimdir?

Kemal Kuruçay, 10 Haziran 1962 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Ankara Müjdat Gezen sanat merkezi hocaları ve kurucularındandır. İlk olarak 1989 yılından bu yana 90’lı yılların başında Tiyatrocu Mehmet Karagül ile sanat dünyasına atıldılar. Aynı dönemde İstanbul Bura Mı? İsimli filmde ikisi rol aldı.

Kemal Kuruçay ilk çıkışını 1996 yılında ATV ekranlarında yayınlanan ‘’Gurbetçiler’’ dizisiyle duyurdu. Cemil karakterine hayat veren Kuruçay, milyonların gönlüne taht kurdu. Daha sonrasında ise İnce İnce Yasemince ve Reyting Hamdi isimli komedi dizilerin rol aldı.

2002 yılında TGRT ekranlarında yayınlanan Zor Baba isimli dizide Engin Günaydın ile birlikte başrol oynadı. 2010 yılında da Yasemince’nin yeni bölümlerinde rol almaya başladı. Ünlü oyuncu adını geniş kitlelere duyurabilmeyi başardı.

Birol Güven’in senaryosunu yazdığı ve 2014 yılında beyaz perde de yer alan Mandıra Filozofu isimli filmde rol aldı. Ünlü oyuncu Müfit Can Saçıntı, Begüm Öner ve Rasim Öztekin gibi usta oyuncularla ekranları paylaştı. Geçtiğimiz yıllarda TRT 1 ekranlarında yayınlanan ve final yapan Zengin Kız Fakir Oğlan dizisinde de bulunuyordu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
CONALL

Dondum kaldım şu an da.

Nuh Emre Cebin

Ah be şükrü abim.....