Görüş Bildir
Haberler
Ünlü Yayıncı Jahrein Twitch'te Kara Para Aklandığını İddia Etti! Twitch Nedir?

Ünlü Yayıncı Jahrein Twitch'te Kara Para Aklandığını İddia Etti! Twitch Nedir?

Müge Kakşi
24.10.2021 - 21:06

Ünlü canlı yayın uygulaması Twitch dünyanın birçok ülkesinde binlerce kullanıcı tarafından severek kullanılıyor. Çeşitli oyunlar oynayarak Twitch'te popüler olan kullanıcı Jahrein ise ortalığı karıştıran bir iddiada bulundu. Ünlü yayıncı Twitch'te yapılan kara para aklama ile ilgili peş peşe tweetler atınca olay oldu. Peki Twitch nedir? İşte Jahrein'in açıklamaları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ünlü Twitch yayıncısı Jahrein, kişisel Twitter hesabı üzerinden Twitch'teki  sızdırmanın ardından kara para aklandığını iddia etti. 40-50 izlenen KO yayıncılarına anonim olarak atılan bit'ler sayesinde günde 2.500$'lık bir işlem yapıldığını belirten Jahrein, bu olayı bir ''şaka'' olarak nitelendirdi. Zaten sızan belgeler arasında bu bilginin bulunduğu belirtildiği için Twitch'in bu olayı bildiği düşünülüyor.

Bir yayıncının günlük bit gelirlerini paylaşan Jahrein, burada inanılmaz bir dolandırıcılık olduğunu belirtti. Bu dolandırıcılığı yapan kişilerin kanallarının halen açık olduğunu söyleyen Jahrein, dosyanın içerisinde bu işi yapan kişilerin ses kaydının da olduğunu aktardı.

Bu ciddi anlamda ortaya atılan iddia için Twitch cephesi henüz bir açıklamada bulunmadı.

Twitch Nedir?

Twitch Nedir?

Twitch, Instagram, Facebook ve Youtube gibi bir sosyal medya platformu olarak ifade edilirken içerisindeki canlı yayın özelliği ile adından söz ettiriyor. 10 yıla yakın bir geçmişi bulunan Twitch, dünyanın en iyi oyuncularının ve yayın yapmak isteyen kişilerin insanlarla iletişim kurduğu bir yer olarak ifade ediliyor. İlk çıktığı zamandan bu yana gün geçtikçe popülaritesi artan bu platform, League of Legends yani oyuncuların genel olarak LOL diye andığı oyun hakkında yapılan yayınlar sonrası şimdiki halini aldı. LOL yayınlarıyla ününe ün katan Twich, sonralarda diğer başka oyunlara da ev sahipliği yapmaya başladı. Twitch platformu üzerinden yapılan yayınlara öyle rağbet gösteriliyor ki, uygulamanın günlük ziyaretçi sayısı 30-40 milyonlara kadar çıkabiliyor.

Twitch'ten Nasıl Para Kazanılır?

Twitch'ten Nasıl Para Kazanılır?

Bu platform üzerinden Windows, Mac, PlayStation 3, PlayStation 4 ve Xbox 360 konsollarına sahip bütün kullanıcılar, istedikleri zaman yayın yapabilir. Ayrıca, canlı oyun görüntülerini izleyicilerine sunan yayıncılar, kendi ses kayıtlarını da yayınlarına gömebilirler. ABD merkezli olan Twitch, Türkçe dahil olmak üzere birçok dil hizmeti sunuyor ve global anlamda herkes istediği videoyu izleyebiliyor. Anlayacağınız, Türkiye'den bir izleyici Youtube'da olduğu gibi ABD'den çıkmış bir yayını izleyebiliyor.

Twitch üzerinden yaptığınız yayınlarda bağışlar alarak para kazanabilirsiniz. Daha açıklayıcı bir şekilde anlatmak gerekirse, izleyiciler, sizin yayınladığınız videoları veya yaptığınız başka bir şeyi beğeniyorsa size bağışta bulunabilir. Bu sayede Twitch üzerinden para kazanabilirsiniz. Global anlamda kıyaslama yapıldığında ise Türkiye'de yapılan Twitch yayınlarında izleyicilerin pek bağış yapmadığı görülüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
artuditu

Jahrein, yavrum biliyorsun bu sistem de bir gün bitecek ve paralar suyunu çekecek.. Şimdiden planlarını buna göre yaptın ve milletvekili adayı olacağını da a... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

izleyen gerizekalıların bağışları da var..