Görüş Bildir
Haberler
Ünlü Oyuncuya Dava! Tolgahan Sayışman'a Milyonluk Dava Şok Etkisi Yarattı

Ünlü Oyuncuya Dava! Tolgahan Sayışman'a Milyonluk Dava Şok Etkisi Yarattı

Oyunculuğun yanı sıra Han Medya Yapım şirketini kuran ve ilk filmi 'Aynasız'ı çeken Tolgahan Sayışman, filminin adından dolayı gündeme geldi. Antalya’da yapılan polisiye-komedi türündeki “Aynasız” filmi, 18 Şubat günü vizyona girmesi planlanıyor. İsim hakkından dolayı davalık olan oyuncu, 2020 yılında 'Aynasız' kelimesinin isim haklarının patentini almıştı. Peki Tolgahan Sayışman nasıl davalık oldu? İşte olaya ilişkin detaylar haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tolgahan Sayışman’ın sahibi olduğu Han Medya’nın yapımını üstlendiği, kendisinin aynı zamanda başrolünde yer aldığı ve çekimleri geçtiğimiz aylarda Antalya’da yapılan polisiye-komedi türündeki “Aynasız” filmi, 18 Şubat günü vizyona girmesi planlanıyor. Aynasızlar’da Tolgahan Sayışman, “Efehan” ve “Haluk” isimlerinde iki farklı karaktere hayat veriyor.

Sunucu Gökay Kalaycıoğlu'ndan Tolgahan Sayışman'a İsim Hakkı Davası

Sunucu Gökay Kalaycıoğlu'ndan Tolgahan Sayışman'a İsim Hakkı Davası

Sunucu Gökay Kalaycıoğlu, Aynasız markasına 12.06.2020 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu aracılığı ile 2020/61862 sayılı başvur numarası ile marka tescil süreci başlatmıştı. Yasal prosedürlerin takibini ihmal eden ve çekimini tamamlayıp, vizyona sokmaya hazırlanan Tolgahan Sayışman filminin ismini koyarken, hiçbir kontrol yapmadığı için Aynasız markasının Gökay Kalaycıoğlu tarafından 12/06/2020 tarihinden itibaren on yıl süreyle 14/11/2020 tarihinde tescil edildiğini gözden kaçırdı.

Gökay Kalaycıoğlu Konuya İlişkin Konuştu

Gökay Kalaycıoğlu Konuya İlişkin Konuştu

Yaşanan durum hakkında konuşan başarılı sunucu Gökay Kalaycıoğlu, “20 yıllık mesleki deneyimimi aktardığım, her detayını ilmek ilmek dokuduğum bir içerik ve format ile yola çıktım. Üzerinde günlerce, haftalarca düşünerek formatıma en yakışacak ve haklarını alabileceğim ismi düşündüm. Aynasız fikri ve ismi yüreğime dokundu. Türk Marka ve Patent kurumuna başvurdum ve tüm maddeleri ile haklarını aldım. Gözbebeğim olan bir format ile televizyona hazırlanırken, bu fikir hırsızlığı ile karşılaştım. İnsanlar popülerlikleri ile, kural tanımaz bir duruşla ‘Aklıma ne eserse, canım ne isterse yapabilirim’ diyor bu ülkede. Bunun adına cahillik denir. Bir insan böyle bir süreçte araştırma yapmaz mı? Danışmanlık almaz mı? Bu işler bu kadar kolay mı? Hayatımı koyduğum bu formatın isim hakkı ihlali için, yargı yoluna başvurdum. Maddi, manevi tazminat davası açıyorum” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?