Görüş Bildir
Haberler
Ünlü Müzisyenlerin Kurduğu Mutlaka Bir Şans Vermeniz Gereken 12 Proje Grubu

etiket Ünlü Müzisyenlerin Kurduğu Mutlaka Bir Şans Vermeniz Gereken 12 Proje Grubu

Laurie Strode
04.11.2021 - 11:54

Müzik dünyasında 'süper grup' oalrak adlandırılan ve halihazırda solo ya da başka bir grupta büyük bir üne kavuşmuş müzisyenlerin kurduğu yan veya proje gruplarını listeliyoruz. Mutlaka şans vermeniz gereken bu 'süper gruplar'dan favorilerinizi bizimle yorumlarda paylaşmayı unutmayın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Lindemann

1. Lindemann

Rammstein'dan tanıdığımız Till Lindemann tarafından İsveçli müzisyen Peter Tägtgren ile birlikte 2013 yılında kuruldu Lindemann. Grup, Skills in Pills (2015) ve F & M (2019) adlı iki albüm çıkardı. Bu yıl ise gruptan Moskova'daki konserinde söyledikleri 17 şarkıdan oluşan 'Live in Moscow' adında bir konser albümü geldi.

LINDEMANN'ın şarkılarından biri 👇

2. Atoms for Peace

2. Atoms for Peace

Radiohead'den Thom Yorke, Red Hot Chili Peppers'tan Flea, Radiohead'in prodüktörü Nigel Godrich, R.E.M.'den Joey Waronker ve Mauro Refosco'nun kurduğu bir süper grup Atoms for Peace. Grup 2013 yılında bir albüm çıkardı: Amok.

Atoms For Peace'ten bir şarkı... 👇

3. Crosby, Stills, Nash & Young

3. Crosby, Stills, Nash & Young

David Crosby, Stephen Stills ve Graham Nash'ın kurduğu ve sonrasında Neil Young'ın da katıldığı bir süper ötesi grup Crosby, Stills, Nash & Young. Kısaca CSNY olarak da anılan grubun ilk albümü 1969 tarihli Crosby, Stills & Nash adlı albümüydü. Sonrasında birçok albüme imza atan grup aynı zamanda konser ve toplama albümler de yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Crosby, Stills, Nash & Young'dan bir şarkı...👇

4. Gorillaz

4. Gorillaz

Ünlü İngiliz grup Blur'un kurucularından biri ve vokalisti olan Damon Albarn'ın sanatçı Jamie Hewlett ile bilrikte 1998'de kurduğu Gorillaz, 2001 yılında çıkan Gorillaz isimli ilk albümlerini takiben büyük bir başarı yakaladı. Şimdi ise bir proje grubundan çok daha fazlası ancak biz bu listede yine de yer vermek istedik.

Gorillaz'ın en sevilen şarkılarından biri... 👇

5. Hindu Love Gods

5. Hindu Love Gods

R.E.M. üyeleri Peter Buck, Mike Mills, Bill Berry'nin Grammy ödüllü müzisyen Warren Zevon ile birlikte kurduğu ve sadece 1984 - 1990 arasında hayatta kalabilmiş bir grup Hindu Love Gods. Grup 1990'da Hindu Love Gods adını verdikleri ilk ve tek stüdyo albümlerini yayımlamıştı.

Hindu Love Gods'ın şarkılarından biri... 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Temple of the Dog

6. Temple of the Dog

Soundgarden ve Audioslave'den bildiğimiz Chris Cornell'in vefat eden arkadaşı Andrew Wood'a bir saygı duruşu sunmak için kurduğu bir grup Temple of the Dog. Pearl Jam'den de hatırlayacağınız isimler eşlik etmişti bu grupta Cornell'e:  Stone Gossard, Jeff Ament, Mike McCready, Matt Cameron. Grubun tek albümü var, o da 1991 yılında çıkan ve grupla aynı adı taşıyan albüm.

Temple of the Dog'ın şarkılarından biri... 👇

7. The Traveling Wilburys

7. The Traveling Wilburys

Yıldızlar geçiti gibi bir grup The Traveling Wilburys. Grubun üyeleri: Bob Dylan, George Harrison, Jeff Lynne, Roy Orbison ve Tom Petty. 1988'de kurulan bu grup kuruldukları yıl Traveling Wilburys Vol.1 adıyla yayımladı.

The Traveling Wilburys'in en bilinen şarkılarından biri 👇

8. The Last Shadow Puppets

8. The Last Shadow Puppets

Arctic Monkeys'den Alex Turner, The Rascals'dan Miles Kane, Mini Mansions'dan Zach Dawes ve prodüktör James Ford'un 2007'de başlattıkları bir proje grubu olan The Last Shadow Puppets'ın ilk stüdyo albümü 2008'de The Age of the Understatement adıyla yayımlanmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Grubun ikinci albümünün sevilen şarkılarından biri 👇

9. Palms

9. Palms

Deftones'tan tanıdığımız Chino Moreno'nın post-metal müzik grubu Isis'in üç üyesi Jeff Caxide, Aaron Harris, Bryant Clifford Meyer ile birlikte 2011 yılında kuruldu Palms. Yine bir post-metal grubu olan Palms'ın 2013 çıkışlı grupla aynı ismi taşıyan bir albümleri avr.

Palms'ın şarkılarından biri 👇

10. Hollywood Vampires

10. Hollywood Vampires

2015 yılında  Alice Cooper, Johnny Depp ve Joe Perry tarafındna kurulan Hollywood Vampires, 70'li yıllarda aşırı doz vs. gibi sebeplerle hayatını kaybeden ünlü rock yıldızlarını onurlandırmak adına şarkılar coverlayan bir grup olarak ortaya çıktı. İkinci albümüyle kendi şarkılarına da yer veren grubun iki albümü var: Hollywood Vampires (2015) ve Rise (2019).

Hollywood Vampires'ın şarkılarından biri 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The New Basement Tapes

11. The New Basement Tapes

Yine yıldızlar geçiti bir grup: Jim James, Elvis Costello, Marcus Mumford, Taylor Goldsmith, and Rhiannon Giddens'ın oluşturduğu The New Basement Tapes 2014'te forma kavuştu. Grup aynı yıl Lost on the River: The New Basement Tapes adını verdikleri bir albüm yayımladı.

The New Basement Tapes'ten bir şarkı...👇

12. Them Crooked Vultures

12. Them Crooked Vultures

2009'da Queens of the Stone Age'ten Josh Homme, Led Zeppelin'den John Paul Jones ve Foo Fighters'tan Dave Grohl'un kurduğu Them Crooked Vultures son derece ilgi çeken gruplardan biri oldu. Grup 2009'da Them Crooked Vultures adındaki albümlerini yayımladı.

Them Crooked Vultures'dan bir şarkı 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın