Görüş Bildir
Haberler
Ünlü İş İnsanların Çalışma Hayatıyla İlgili Yaptıkları 10 Etkileyici Tespit

etiket Ünlü İş İnsanların Çalışma Hayatıyla İlgili Yaptıkları 10 Etkileyici Tespit

Ünlü ve başarılı iş insanlarının elde ettikleri başarılarla ilgili söyledikleri etkileyici sözleri sizler için derledik. Herkesin yaptığı işleri yakından takip ettiği bu ünlü iş insanlarının çalışma hayatlarıyla ilgili söylediklerini merak ediyorsanız içeriğe buyurun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tim Cook

1. Tim Cook

Apple'ın 2011'den beri CEO'su olan Tim Cook hayatı boyunca başarılı olan biri. Auburn Üniversitesi'nde endüstri mühendisliğinden mezun Cook, 1998 senesinde Apple için çalışmaya başladı. Cook, Apple'ın başarıdan başarıya koşmasını sağlayan kişi olarak tanınıyor.

'Hayat kırılgandır. Yarının bir garantisi yok, bu yüzden sahip olduğunuz her şeyi kullanın.'

2. Mark Zuckerberg

2. Mark Zuckerberg

Facebook'un kurucusu olarak tanıdığımız Mark Zuckerberg'in başarıları bitmiyor. Harvard'da bilgisayar bilimi üzerine eğitim göre Zuckerberg'in başarısı sadece derslerle sınırlı değil. Eskrim alanında kendini geliştiren Mark bir dönem eskrim takımı kaptanlığı da yaptı. Üniversitede başlayan kariyeri okul hayatını sonlandırdı. Okulda geliştirdiği bir platformun benzerini yapan Mark Zuckerberg, Facebook serüvenini böyle başlattı.

'Eğer sevdiğiniz ve tutkunu olduğunuz bir şeyi yapıyorsanız, her şeyin nasıl işleyeceğini gösteren büyük bir plana ihtiyacınız yoktur.'

3. Marissa Mayer

3. Marissa Mayer

Yahoo'nun eski CEO'su Marissa Mayer, Google'da da üst düzey yöneticilik yapmış biri. Stanford Üniversitesi'nde hem lisans hem yüksek lisans eğitimi alan Mayer, 1999'da Google'da çalışmaya başladı. Google'ın ilk kadın mühendisi olan Mayer, Wal-Mart'ın yönetim kurulu üyeliğine de seçildi.

“Her zaman yapmaya hazır olmadığım şeyler yaptım. Bence, insan bu şekilde gelişir. ‘Ben bunu yapabileceğimden emin değilim,’ dediğiniz zamanlarda kendinizi zorlarsanız biraz daha ilerleme kaydedersiniz. Bazen bu gerçekten harika bir şeyin yolda olduğunun bir işaretidir. Bu şekilde insan kendini geliştirir ve kim olduğu hakkında birçok şey öğrenir.”

4. Micheal Dell

4. Micheal Dell

Dell markasını bilmeyen yoktur. Dell'in kurucusu Micheal Dell, Fortune Dergisi tarafından düzenlenen ilk 500 şirket listesinde yer alan en geç CEO oldu. Çocukluktan beri bilgisayarlara ilgisi olan Dell, üniversitedeyken bilgisayarlarla uğraşmaya devam etti. 1984 yılında ise Dell Technologies firmasını kurdu.

“Başarılı olmak için, bir dahi ya da bir hayalci, hatta bir üniversite mezunu olmak dahi gerekmez. İhtiyacınız olan tek şey bir taslak ve bir hayaldir.”

5. Sam Walton

5. Sam Walton

Wal-Mart'ın kurucusu Sam Walton, Missouri Üniversitesi ekonomi mezunu. Amerika'nın en çok tercih edilen şirketlerinden olan Wal-Mart, düşük fiyat politikasıyla cezbedici bir işletme. Toptancıları aradan çıkaran sisteme sahip marketleriyle doğrudan tüketiciye ulaşmayı hedefleyen Walton, ilk Wal-Mart mağazasını 1962 yılında açtı.

'Yüksek beklentiler her şeyin anahtarıdır.' 

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sara Blakely

6. Sara Blakely

Sara Blakely, Spanx markasının sahibi. Ufak bir yatırımcı ile anlaşarak markasını kuran Blakely, iç çamaşırı alanında kendini duyurmaya başardı. Oprah Winfrey tarafından favori olarak gösterilen bu ürünler sayesinde Sara, milyonlarca dolar kazandı.

'Bilmediklerinizle gözünüz korkmasın. Bu sizin en büyük gücünüz olabilir ve yaptıklarınızın herkesinkinden farklı olduğuna emin olun.'

7. Bill Gates

7. Bill Gates

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, başarılarını hepimizin bildiği bir iş insanı. Harvard'ı üçüncü sınıfta bırakan Gates, 1972 yılında ilk şirketini arkadaşıyla birlikte kurdu. Yine aynı arkadaşıyla birlikte daha sonra Microsoft şirketini kurdular. Gates, şu anda herkesin evinde ve ofisinde kullanılan programların yaratıcısı.

'İyimserlik, genellikle sahte umut olarak adlandırılır, fakat unutmayın ki hayatta sahte umutsuzluk da var.” 

8. Larry Ellison

8. Larry Ellison

En büyük yazılım şirketlerinden biri olan Oracle'ın kurucu ortağı Larry Ellison, 37 yıl boyunca Oracle şirketinin CEO'su olarak görev aldı. İki ayrı üniversiteye giren Ellison, ikisinden de mezun olmadı. Eğitim hayatındaki başarısızlığı onu kariyerine erken başlamaya itti. Hayatındaki dönüm noktası ise Ampex şirketinde çalışmaya başlaması ile gerçekleşti.

'Bir yenilik yaptığınız zaman, insanların size deli gözüyle bakmasına hazır olun.'

9. Ellen Kullman

9. Ellen Kullman

DuPont'un eski CEO'su Ellen Kullman, General Motors'un da eski yöneticilerden. Forbes'ın 2014 En Güçlü 100 Kadın listesinde 31.sırada yer alan Kullman, makine mühendisliği lisansından sonra yönetim alanında yüksek lisans yaptı. 2009 yılında ise DuPont şirketinin ilk kadın yöneticisi oldu.

'Çalışmak için ayrı bir zamana ihtiyacınız yoktur; hem özel hem de profesyonel hayatınız 7/24 olmalıdır. Asıl konu, her birine doğru zaman ayırarak her bir günün ne kadar farklı olacağını görmektir.'

10. Jeff Bezos

10. Jeff Bezos

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, başarılı bir öğrenciydi. Princeton Üniversitesi'nde bilgisayar bilimleri bölümünü sınıf birinciliğiyle bitiren Bezos, 1998'de Banker Trust Company'de en genç başkan yardımcı olarak işe başladı. Daha sonra 1990'da D.E Shaw Hedge Fon şirketinde işe başladı. Amazon.com şirketini kurmak için bu fondan ayrıldı. 

“Bir şirket için marka, bir kişi için itibar gibidir. Zor şeyleri iyi yapmaya çalışarak itibar kazanırsınız.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın