Görüş Bildir
Haberler
Ünlü Bilim İnsanı Christakis: 'Pandemiden Sonra Hedonizm Salgını Yaşanacak'

Ünlü Bilim İnsanı Christakis: 'Pandemiden Sonra Hedonizm Salgını Yaşanacak'

R.G.
23.12.2020 - 15:31

Yale Üniversitesi'nde ders veren akademisyene göre, toplumu yoğun cinsel istek, kutsal değerlere saygısızlık ve müsriflik bekliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2009'da Time dergisinin dünyadaki en etkili 100 kişiden biri olarak seçtiği Dr. Nicholas Christakis, yeni yayımlanan Apollon'un Oku: Koronavirüsün Yaşam Tarzımız Üzerindeki Derin ve Kalıcı Etkisi (Apollo’sArrow: The Profound and Enduring Impact of Coronavirus on the Way We Live) ismindeki kitabını tanıtmak için The Guardian gazetesine konuştu.

"2024'te bütün bunlar tam tersine dönecek"

"2024'te bütün bunlar tam tersine dönecek"

Pandeminin insanlık için değil ama bu devirde yaşayan insanlar için yeni bir şey olduğunun altını çizerek şu ifadeleri kullandı:

Salgın sırasında dindarlıkta, kanaatkârlıkta ve garanticilikte artış görülüyor. Daha önce yüz yıllar boyunca yaşanan salgınlarda gördüğümüz şeyleri şimdi de görüyoruz. 2024'te bütün bunlar tam tersine dönecek.

Toplum sağlığı ve sosyoloji konusunda uzman olan isim, henüz buna yıllar olsa da, sosyal mesafeli sosyalleşmenin yerini hedonizme bırakacağını söyledi.

İspanyol gribinin ardından 1920'lerde de aynısının görüldü

İspanyol gribinin ardından 1920'lerde de aynısının görüldü

58 yaşındaki Christakis, insanların bıkıp usanmadan sosyalleşmeye alışacağını belirtirken, dindarlıkta azalmanın, cinsellikteyse çoğalmanın görüleceğini öne sürdü. 

Yale Üniversitesi'nde ders veren akademisyen, ABD'de İspanyol gribinin ardından 1920'lerde de aynısının görüldüğünü hatırlattı. Tarihte benzer pek çok örneğin görülebileceğini ifade etti.

BD'deki Johns Hopkins Üniversitesi'nin derlediği verilere göre, yaklaşık 77 buçuk milyon insan Kovid-19'a yakalanırken bunların bir milyon 700 bininden fazlası yaşamını yitirdi.

Toplumun yaklaşık yüzde 75'inin aşılanmasının, küresel salgının etkisini o ülkede önemli ölçüde bitirmek için yeterli olacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
79
41
28
21
19
13
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sikörtıl

Önünüze gelenle sevişin HPV patlaması yaşayalım bu sefer de. Herkes ekonomi kötü insanlar evlenemiyor falan zannediyor da asıl sebep bu değil bence. Çok şata... Devamını Gör

Aysun Aslan

bu açıklamayı yapmak için pro. olmaya yada kahin olmaya gerek yok toplumun kanayan yarası dir cinsellik dünya da bazı toplumlar bir birlerini ne yazık ki et ... Devamını Gör

Burak Coskun

konu bizi ilgilendirmiyor arkadaşlar. dağılabilirsiniz.