Görüş Bildir
Haberler
Üniversiteliler Bekliyor: KYK Burs Başvuruları Başladı Mı? KYK E Devlet Burs ve Kredi Başvuru Açıldı Mı?

Üniversiteliler Bekliyor: KYK Burs Başvuruları Başladı Mı? KYK E Devlet Burs ve Kredi Başvuru Açıldı Mı?

Üniversite öğrencilerini büyük bir merakla KYK burs başvurularının yapılacağı günü bekliyor. KYK yurt başvuruları geçtiğimiz günlerde e devlet üzerinden yapılmış ve sonuçlar açıklanmıştı. Şimdi gözler KYK burs başvurularında KYK burs başvuruları da e devlet üzerinden yapılacak. Peki, KYK burs başvuruları başladı? e Devlet KYK burs ve kredi başvurusu ne zaman yapılacak? İşte KYK ile ilgili tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’de yaşanan ekonomik krizden en çok etkilenen kesimlerin başında öğrenciler geliyor. Yaklaşık iki yıl aradan sonra yüz yüze eğitim başlayan üniversite öğrencileri, KYK burs ve kredi başvuruları hakkında internette araştırma yapıyor.

KYK BURS BAŞVURUSU BAŞLADI MI?

KYK burs başvuruları henüz başlamadı. Geçtiğimiz yıllar baz alındığında, KYK burs başvuruları ekim ayında yapılması bekleniyor. KYK burs başvuruları ile ilgili duyuru Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın internet sitesindeki 'duyurular' sayfası üzerinden yayınlanacak.

KYK Burs ve Kredi Başvuru Nasıl Yapılacak?

KYK Burs ve Kredi Başvuru Nasıl Yapılacak?

KYK burs başvuruları, yurt başvurularında olduğu gibi e devlet üzerinden yapılacak. Başvuran adaylar, başvuru süreci tamamlanana kadar başvurularını güncelleyebilecek.

E Devlet KYK Burs Başvuru Ekranı

KYK BURSU NE KADAR, KAÇ TL?

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmasında 'Üniversite öğrencilerimize bir müjde vermek istiyorum. 2021 yılında öğrencilerime vereceğimiz burs ve kredi miktarını belirledik. Lisansta 550'den 650 liraya çıkarmış bulunuyoruz. Aynı şekilde 1100 lira olan yüksek lisansı da 1300 liraya çıkarıyoruz. Doktorada ise 1650 lira olan ödemeyi 1950 liraya çıkarmış oluyoruz. Ocak ayında öğrencilerin hesaplarına burs ve kredi olarak bu miktarlar yatırılacaktır.' demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın