Görüş Bildir
Haberler
Üniversite Tercihlerinde Eskişehir'i Tercih Etmen İçin 10 Sebep

Üniversite Tercihlerinde Eskişehir'i Tercih Etmen İçin 10 Sebep

Eskişehir Sadece Öğrencisi Çok Olduğu İçin Öğrenci Şehri Değil

Eskişehir'de öğrenci olmak her zaman çok övülen bir durum. Büyük şehirlerde üniversite kazanamayan gençlerin tercih ettiği bir şehir gibi gözükse de aslında durum öyle değil. Eskişehir gençler için yarattığı avantajlarla 'öğrenci dostu' lakabını kazanan bir şehir. Ulaşım, kültür sanat etkinlikleri, büyük şehirlere göre yaşamın daha ucuz olması, güvenliği, belediyecilik anlayışı, öğrenci nüfusunun fazlalığı ve daha bir çok sebeple gençler için bir çok şehirden daha önde tercih edilmesinin sebebi. Hatta büyük şehirlerden daha önce Eskişehir'i tercih edebilirsin. Nedenlerine gelirsek eğer...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öğrenci Dostu Derken Sadece İçimizden Geçeni Söylemiyoruz

Öğrenci Dostu Derken Sadece İçimizden Geçeni Söylemiyoruz

Yıllardır yapılan araştırmalarda Eskişehir öğrenci dostu şehirler sıralamasında liderliği kimselere bırakmıyor. Bu araştırmada gençlerin yaşamıyla alakalı bir çok etken göz önüne alınıp şehirler değerlendirilmiş. Eskişehir'in 'Öğrenci Dostu' olduğu yapılan araştırmalarla da kanıtlanmış bir gerçek

Bize inanmazsan linke tıklayabilirsin Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Araştırması

Güvenli Bir Şehir

Güvenli Bir Şehir

Eskişehir'de yaşam gecenin geç saatlerine hatta sabaha kadar devam eder. Sadece pub, bar gibi alkollü mekanlar aklına gelmesin. Eskişehir'de gece yürüyüş de yapabilir, sinemaya da gidebilir, arkadaşlarınla yeşil alanlarda ve kafelerde de takılabilirsin. Üniversite hayatın boyunca yaşayacağın yerler genelde öğrenci semtleri olacağı için günün her saatinde senin gibi gençleri sokaklarda görebilirsin.

Bize inanmazsan linke tıklayabilirsin : Eskişehir dünyanın en güvenli şehirleri listesinde ilk 10’da

1 Sene Yurtta Kalıp Eve Çıkmayı Düşünenler İçin

1 Sene Yurtta Kalıp Eve Çıkmayı Düşünenler İçin

Kiralar Eskişehir'de çok ucuz dersek yalan söyleriz ama emin ol büyük şehirlerde tutacağın 1 göz odalı ev fiyatına burada çok güzel evlerde yaşayabilirsin. Özellikle son yıllarda mevcut üniversitelerin büyümesi, yeni üniversitenin kurulması ve Eskişehir'in çok övülmesiyle göç alması sayesinde kiralar arttı. Yine de 1.000 TL altına 2+1 veya 1+1 (eşyalı, eşyasız) güzel evler bulman mümkün. Hem de bu evler okuluna yürüme mesafesinde olacaktır.

Hep Makarna Yiyemezsin

Hep Makarna Yiyemezsin

Öğrenci evinde her gün makarna yeniyor geyikleri bir efsane. Sen de biliyorsun ki bu mümkün değil. Eskişehir'de ilk durağın üniversite yemekhaneleri olacaktır. Özellikle Anadolu Üniversitesi'nde öğün başına 1.25 liraya (evet gerçekten 1 lira 25 kuruş) hafta içi her gün 3 öğün yemek yiyebilirsin. Diğer üniversiteler bu kadar ucuz olmasa da yine uygun fiyatlara yemek yiyebilirsin.

Kalan günler için evinde yemek yaparsan en iyisini yapmış olursun ama yapamam dersen de bu şehirde sağlıklı ve uygun fiyatlı yemek yiyeceğin bir çok yer bulabilirsin.

Tabana Kuvvet

Tabana Kuvvet

Eskişehir'de çoğu yer yürüme mesafesinde. Burası küçük bir şehir. Yine de bu şehrin ulaşım ağı ülkemizdeki daha büyük şehirleri kıskandıracak şekilde gelişmiş durumda. Hiç lazım olmasa bile Eskişehir'in meşhur soğuklarında mutlaka lazım olacaktır. Görselde tramvay hattının haritası mevcut ve günden güne gelişiyor. Diğer ulaşım araçları da cabası.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sinema - Tiyatro - Opera - Bale - Konser

Sinema - Tiyatro - Opera - Bale - Konser

Bu konuda çok iddialıyız. Büyük şehirlerde bulacağın bütün sanatsal etkinlikleri burada da bulabileceksin. Hatta o şehirlerde olmayanlar da bu şehirde var. Hem de çok uygun fiyatlara. Yalnız dikkat et, bu şehirde insanlar sanat için kuyruklara girer. Geç kalırsan bilet bulamayabilirsin.

Betona Boğulmazsın

Betona Boğulmazsın

Modern çağda kurulan her şehir gibi Eskişehir'de beton üzerine kurulu bir şehir. Yalnız diğer şehirlerden farkı özellikle kilometrelerce uzanan ve şehrin içinden geçen Porsuk Çayı çevresindeki yeşil alanların insanlara nefes aldırması. Sadece Porsuk çevresinde değil şehrin her yerinde kocaman parklar mevcut ve herkes bu parklara yürüyerek ulaşabilmekte. Betona boğulmadan bu şehirde yaşayabilirsin.

Hep Şehirden Bahsettik

Hep Şehirden Bahsettik

Bu şehir ile alakalı anlatacaklarımız bitmez. Daha sayamadığımız çok şey var. Aslında sen çoktan bütün üniversite ve bölümleri yalayıp yutmuşsundur ama biz yine de hatırlatalım. Bu şehirde yazacağın üniversiteler gayet kaliteli ve sana yarar sağlayacak üniversiteler. Özellikle seçeceğin bölümlere göre alternatifleri değerlendirmen önemli. Yalnız şunu unutmanı istemiyoruz. Sadece üniversite hayatı değil yaşayacağın şehir de sana çok şey katacak.

Eğitim Sadece Üniversitede Değil

Eğitim Sadece Üniversitede Değil

Yukarıda üniversitelerden bahsettik ama artık zaman sadece üniversite diplomasıyla iş bulabileceğin bir zaman değil. Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezleri olarak gençlerin okul dışı yeterliliklerini geliştirmek için yılda 3  dönem (güz, bahar, yaz) olmak üzere ve akademik takvime uyumlu şekilde her dönem birbirinden farklı 40'a yakın kurs açıyoruz. Bu kurslar içinde 5-6 farklı dil, sahne sanatları, enstrüman, kişisel gelişim, hobi ve daha bir çok kurs mevcut.

Bizi araştırınca göreceksin ama biz yine de söyleyelim. Hepsi ücretsiz.

Biz kendimize #şehringençliknoktası diyoruz. Buraya gelince ve bizimle tanışınca neden böyle dediğimizi anlayacaksın.

Sosyal Medya Hesaplarımız  İçin

FacebookTepebaşı Gençlik Merkezleri

TwitterGençlik Merkezleri (@esktgm) on Twitter

InstagramTepebasi Gençlik Merkezleri (@esktgm) • Instagram photos and videos

Bitti mi? Tabi ki Bitmedi

Bitti mi? Tabi ki Bitmedi

#şehringençliknoktası 'nda senin için kurslar dışında da bir çok fırsat mevcut.

Avrupa Gençlik Fırsatları ile tanışabilirsin. Cebinden 1 kuruş çıkmadan Avrupa'da 1 seneye kadar nasıl gönüllülük yapabileceğini öğrenebilirsin.

Sosyal sorumluluk projelerine katılıp gönüllülüğü tadabilirsin.

Her sabah okula kahvaltı yapmadan gitme diye merkezimizden taze çorbanı alabilir, çamaşırlarını merkezimizde yıkayıp kurutabilir, kütüphanelerimizde ders çalışabilir, bilgisayar laboratuvarını dilediğin şekilde kullanabilir, hafta sonları doğa yürüyüşlerimize katılabilir, bizimle doğa kamplarına gelebilir, düzenlediğimiz bir çok şehir içi ve şehir dışı geziye katılabilirsin.

Unutmadan yazalım. Bunlar da ücretsiz. Genç olman bu fırsatlardan yararlanman için yeterli.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Seni Karşılayacağız

Seni Karşılayacağız

Bu anlattıklarımızın daha fazlasını eğer Eskişehir'i kazanırsan kayıt günlerinde sana anlatmak için bekliyor olacağız. Bizi otogarda ve Anadolu Üniversitesi yolu üzerinde bulabilirsin.

Senin için hazırladığımız çok şey var!

Umarız sen de mezun olduğunda ayrılmak istemeyeceğin bu şehri tercih edersin

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın