Görüş Bildir
Haberler
Üniversite Sınavlarında Başarılı Olmak için 14 İpucu

Üniversite Sınavlarında Başarılı Olmak için 14 İpucu

Üniversite Sınavlarında Başarılı Olmak için 14 İpucu

Üniversite sınavına çalışmaya kimimiz daha 10. sınıftan, kimimiz ise sınavdan yalnızca birkaç ay önce çalışmaya başlıyor. Fakat çalışmaya ne zaman başlamış olursan ol, sınavlarda başarılı olmanın anahtarı en fazla neti çıkarabileceğin stratejik bir çalışma ile sınava hazırlanmak ve sınav zamanı gelip çattığında doğru sınav stratejilerini uygulamak. Biz de üniversite sınavına hazırlanan tüm öğrenciler için bu konularda yardımcı olabilecek bazı ipuçları hazırladık:

  • Üniversite sınavlarında başarılı olmayı sağlayan en önemli etkenlerden biri planlı ve düzenli bir şekilde çalışmak. Günlük, haftalık ve aylık çalışma planları yaparak her derse yeteri kadar vakit ayırabilirsin. Netlerini en hızlı şekilde artırmana yardımcı olacak, sana özel çalışma programları hazırlayan Akıllı Çalışma Sistemi’ne göz atmayı unutma!

  • Amaç ve hedefler belirlemek, başarıya giden yolda bir diğer etken. Kısa ve uzun vadeli amaçlar sınava hazırlanma sürecinde motivasyonunu artırmasının yanı sıra çalışma stratejisi belirlemen konusunda da yardımcı olacaktır.

  • Ders çalışırken motive olmak ya da motivasyonunu uzun süre korumak konusunda sorun yaşıyorsan Motive Olmak için 6 Yöntem ve Motivasyonda Kalma Yöntemleriyazılarımız sana yardımcı olabilir.

  • Bir konuyu öğrenmek için, konuyu tamamen anlayana kadar çalışmanın yanı sıra sık sık tekrar etmeni de gerektiriyor. Bir konuyu etkili bir şekilde öğrenmen ve uzun süre hatırlaman konusunda Günlük Pratik Yap yazımız sana yardımcı olabilir.

  • Çalıştığın her konuyla ilgili farklı kaynaklardan çok sayıda soru çözmen, konunun anlamadığın bölümlerini fark etmeni, konuyla ilgili çeşitli soru şekilleri görmeni, konuyu tekrar etmeni ve soru çözümlerinde hız kazanmanı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra konuyu uzun süre hatırlamana da yardımcı olacaktır.

  • Ders çalışmak için rahat bir ortam yaratmak, odaklanmanı kolaylaştırmasının yanı sıra daha verimli çalışmana da yardımcı olacaktır. Rahat bir çalışma ortamına nasıl sahip olacağın konusunda Düzenli Olmanı Kolaylaştıracak 5 İpucu ve Rahat Bir Çalışma Ortamı Yaratmak için 10 Yöntem yazılarımızdan faydalanabilirsin.

  • Hem sınava çalışırken hem de sınav sırasında zamanı etkin kullanabilmek için başka bir şey düşünmemen, dikkatini toplaman ve odaklanabilmen gerekiyor. Odaklanma konusunda Odaklanma Becerini Geliştiryazımızı okumak sana yardımcı olabilir.

  • Sınava hazırlanma sürecinde ne kadar fazla deneme sınavı çözersen o kadar fazla pratik yapmış olursun. Bu da el alışkanlığı kazanman ve zamanı etkin kullanman konusunda yardımcı olacaktır. Bunun yanı sıra sınava hazırlanma sürecinde geçmiş yılların sınavlarını da çözmeyi unutmamalısın.

  • Sınavda Zaman Kazanmak yazımızı okuyarak hem sınav sırasında zamanı verimli kullanmak hem netlerini artırmak hem de sınava hazırlanma aşamasında dikkat etmen gerekenler hakkında ipuçlarına ulaşabilirsin.

  • Çoktan seçmeli bir yapıya sahip olan üniversite sınavlarında net sayını artırmak ve sınav sırasında zaman kazanmak için Çoktan Seçmeli Sınavlarda Başarı yazımızda yer alan ipuçlarından faydalanabilirsin.

  • Bir dersle ilgili sorun yaşadığında ya da bir konuyu anlamadığında öğretmenlerinden ve konuyu bilen arkadaşlarından yardım alabileceğini unutmamalısın.

  • Sınava hazırlanma sürecinde hem ders çalışmak konusunda hem de sınav stresiyle baş etmek konusunda rehber öğretmeninle ya da bir akıl hocasıyla görüşmek yeni bakış açıları kazanmanı sağlamasının yanı sıra başarıya giden yolda zaman kaybetmeni engelleyecektir.

  • Sınava hazırlanma sürecinde öğrenmeni kolaylaştıracak, bilgileri uzun süre hafızanda tutabilmene yardımcı olacak ve motivasyonda kalmanı kolaylaştıracak etkenlerden biri ise yeterince uyumak. Ders çalışmak için uykundan fedakarlık etmemen gerektiğini unutmamalısın. Uykunun olumlu etkileri hakkında detaylı bilgi edinmek için Gece Boyu Ders Çalışmak yazımızı okuyabilirsin.

  • Neredeyse tüm öğrencilerin yaşadığı sınav stresi belirli bir noktaya kadar faydalı olurken stresin fazla olması başarı üzerinde olumsuz bir etki yaratıyor. Sınav stresiyle baş etmek konusunda Sınav Kaygın Çok mu YüksekSınav Kaygısını Kontrol Etme Teknikleri ve Sınav Sürecinde Kaygıyı Azaltmak yazılarımızdan faydalanabilirsin.

Metnin tamamı ve daha fazlası için parlakbirgelecek.com'u ziyaret edebilirsin.

Kaynak: http://www.parlakbirgelecek.com/tr/fa...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
2
2
1
1
0
0