Görüş Bildir
Haberler
Üniversite Sınavlarına Tekrar Hazırlanmak

Üniversite Sınavlarına Tekrar Hazırlanmak

parlakbirgelecek.com
14.03.2014 - 14:57 Son Güncelleme: 14.03.2014 - 15:03

Üniversite Sınavlarına Tekrar Hazırlanmak

Üniversite sınavlarına hazırlanma, sınavlara katılma, sınav sonuçlarının açıklanmasını bekleme, tercih yapma ve ardından hangi üniversite ve bölüme yerleştiğini öğrenme süreçleri başlı başına stresli bir dönem. Tüm bunların ardından üniversite sınavında yeterli başarıyı gösteremeyen ya da hedeflediği bölüm ve üniversiteye yerleşmeyen çok sayıda üniversite adayı bulunuyor. Üniversiteye hazırlanma sürecini yeniden yaşayacak adaylar geçmiş yıla nazaran daha stresli ve endişeli olabiliyor. Biz de üniversite sınavlarına tekrar hazırlanan öğrencilere yardımcı olabilecek bazı ipuçları ve öneriler hazırladık:

  • Üniversite sınavına tekrar hazırlanmanın bir zaman kaybı olduğu düşüncesini unut! Çünkü üniversite sınavı sonucunda yalnızca bir üniversiteye yerleşmeyecek aynı zamanda hayatının büyük bir bölümünde yer alacak, gelecekteki kariyerin için ilk adımı atmış olacaksın. Bu yolda 1,2 ya da 3 yılın önemli olmadığını kabul etmelisin.

  • Sınavda yeterli başarıyı gösterememiş olman artık önemli değil. Bunun yerine, bundan sonraki süreci en verimli şekilde değerlendirerek hedefine ulaşmaya odaklanmalısın.

  • Üniversiteye hazırlanma sürecinde liseden mezun olmuş olmanın senin için bir avantaj olduğunu unutmamalısın. Artık derslere ilişkin sınavlar, staj ya da mezun olma telaşın olmayacak. Bu yüzden üniversite sınavlarına hazırlanmak ve aynı zamanda kendine ayırmak için daha fazla vaktin olacak.

  • Aldığın puana göre bir bölüm ya da üniversite seçmek yerine üniversiteleri ve bölümleri araştıracak ve kendin için en uygun olanları seçecek vaktin var. Aynı zamanda kararlarını ve hedeflerini değerlendirmek ve değiştirmek için de yeterince zamanın olacak. 

  • Geçmiş sene üniversite sınavlarına yönelik çalışmalar yaptığın için hangi ders ve konularda eksiklerin olduğunu daha iyi biliyor olacaksın. Bunun yanı sıra konuları erken bitirerek konuları daha fazla tekrar etme ve pratik yapma şansın olacak. Sınavlarda önemli olan konular hakkında daha detaylı bilgi almak için YGS’nin Şifreleriyazımıza mutlaka göz at.

  • Dershaneye gidip gitmemek konusunda kararsızsan Üniversite Sınavına Hazırlanırken Dershaneye Gitmeli miyim? yazımızı okumak sana yardımcı olacaktır.

  • Hangi derse ve konuya ne kadar vakit ayırman gerektiği konusunda deneyimli olmanın avantajlarını kullanarak aylık, haftalık ve günlük planlar yapabilirsin. Böylece her gün hedefine giden küçük bir adım atarak zorlanmadan hedefine ulaşabilirsin. Akıllı Çalışma Sistemi ile sana özel, netlerini en hızlı şekilde artırmana yardımcı olacak haftalık çalışma programlarını oluşturabilirsin.

Metnin tamamına ulaşmak ve üniversite sınavlarına hazırlanma sürecine ilişkin daha fazla bilgi edinmek için parlakbirgelecek.com'u ziyaret edebilirsin.

Kaynak: http://www.parlakbirgelecek.com/tr/fa...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0