Görüş Bildir
Haberler
UNESCO'nun Favori Şehri Çorum! Çorum'da Mutlaka Görmeniz Gereken Leblebi Tadında 12 Yer😂

etiket UNESCO'nun Favori Şehri Çorum! Çorum'da Mutlaka Görmeniz Gereken Leblebi Tadında 12 Yer😂

18.03.2018 - 15:16

Eveet sevgili okurlarımız, hani olur da biricik şehrimiz Çorum'a yolunuz düşerse diye size mutlaka görmeniz gereken yerlerin bir listesini hazırladık :))))

Dipnot: UNESCO mevzusu, tamamiyle editörün memleket kıyağı geçmek amacıyla oluşturduğu bir hayal ürünüdür.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Hattuşaş Antik Kenti

1. Hattuşaş Antik Kenti

Hitit uygarlığının başkenti olan Hattuşaş, şu anda Boğazköy ilçesi olarak biliniyor. İçinde de çok büyük bir kültürü barındırıyor. Ayrıca burası, UNESCO’nun 'Dünya Miras' listesinde de yer almaktadır.

2. Kargı Yaylası

2. Kargı Yaylası

Doğayla buluşmayı sevenler için mükemmel bir manzara ve huzura sahip Kargı Yaylası. Tertemiz bir havayla ciğerlerini doldurmak isteyenlere tavsiyemizdir. Mutlaka gidip görmelisiniz.

3. Koyunbaba Köprüsü

3. Koyunbaba Köprüsü

Tamı tamına 19 gözden oluşan Koyunbaba Köprüsü, Kızılırmak’ın üzerinde bulunuyor. Çorum’un Osmancık ilçesini ziyaret ettiğinizde köprüye ulaşabilirsiniz. Valla bize sorarsanız Instagram için müthiş pozlar verebileceğiniz ideal köprülerden :)

4. Çorum Müzesi

Tarih severler için, bir imparatorluğa ev sahipliği yapmış olan şehirde Çorum Müzesi’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. Müze, yapılan kazılarda bulunan antik parçalardan tutun şehrin yöresine özgü kıyafetler, süs eşyaları gibi birçok değerli ürünü ziyaretçileriyle buluşturuyor.

5. Alacahöyük Tarihi Milli Parkı

5. Alacahöyük Tarihi Milli Parkı

Alacahöyük Milli Parkı’nda Roma, Bizans ve Selçuklular’a ait kalıntılar bulmak mümkün. İçinde birçok uygarlığın kültürünü barındırıyor. Ziyaret esnasında fazlaca kültür yüklemesi yapmaız mümkündür J

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. İncesu Kanyonu

6. İncesu Kanyonu

Çorum’un Ortaköy ilçesinde yer alan İncesu Kanyonu için müthiş bir doğa harikası diyebiliriz. İki yamacı da kayalıklarla kaplı kanyon, aynı zamanda rafting gibi ekstrem su sporları için de kullanılıyor. Geziniz esnasında yine birçok tarihi kalıntılar görmeniz mümkün.

Geziniz esnasında yemek molalarınız için uğrayabileceğiniz, Çorum’un en iyi lezzet duraklarından bahsedelim biraz da;

7. Katipler Konağı

Tarihi yapısı ve lezzetli yemekleriyle keyifli bir akşam yemeği için tercih edebileceğiniz ideal yerlerden biri. Ayrıca yöresel lezzetler konusunda da oldukça iyiler. Özellikle de Çorum’un sevilen lezzeti İskilip Dolması’nı mutlaka burada denemelisiniz.

Adres: Karakeçili Mah. 2. Sok. No:20 Karakeçili, Merkez, Çorum

8. İkinci Bahar

8. İkinci Bahar

Şehrin göbeğinde, halkın gözdesi restaurantlardan biri olan İkinci Bahar, lezzetli yemekleriyle ön planda. Özellikle et yemekleriyle çok beğenilen İkinci Bahar’a Çoruma yolunuz düşerse mutlaka uğrayın derim.

Adres: Yavruturna Mahallesi, Kavukçu Sk. No:7, 19200 Çorum Merkez

9. Lila

9. Lila

Cafe bistro tarzında bir işletme olan Lila, Çorum halkının gözdelerinden. Servisi, yemekleri ve çalışanlarıyla müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmayı başarıyor. 

Adres: Bahçelievler Mahallesi, Bahçelievler 1. Cd. No:5, 19200 Çorum Merkez

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

10. Kah’ve Orman

10. Kah’ve Orman
10. Kah’ve Orman

Çorum’da şehir merkezinden uzak, kafa dinlemek ve huzurlu bir yemek molası vermek isteyenle için müthiş bir mekan. Konumu itibariyle oldukça dikkat çeken Kah’ve Orman müşterilerine mükemmel bir manzara eşliğinde kahvelerini unuyor.

Adres: Samsun Çorum Yolu, 19000 Pancarlık Köyü/Çorum

11. İskilip Dolma Evi

Çorum’da en iyi İskilip Dolması’nı nerede yerim diye düşünecek olursanız aradığınız sorunun cevabı burada. İskilip Dolma Evi, bu konunun üstadı. Kendisine bu konuda epey güvenen işletmenin standart bir menüsü

var. Standart deyip geçmemek lazım tabii, menüde yok yok.Yalnızca dolma değil, çorbasından tatlısına kadar eşsiz bir sunumla müşterilerine hizmet veriyorlar.

Adres: Ulukavak Mahallesi, Söğütlüevler Cd. No:2, 19040 Çorum Merkez

12. Mor Salkım Cafe

12. Mor Salkım Cafe

İşkembe Döneri isimli yemeğiyle çok konuşulan mekanlardan biri, Mor Salkım Cafe. Sahibi Şükrü Tokatlıoğlu ise Çorum’un tanınan doktorlarından olduğu için kafe,halkın uğrak yerlerinden. Ayrıca çok şık bir bahçe dizaynına sahip, mutlaka görmeniz gerekiyor.

Adres: Yeniyol Mahallesi, Gazi Cd. No:2 D:no:88, 19200 Çorum Merkez

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
240
96
49
34
14
11
6
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Doğa Şakar

clickbait

gizemyeniklerr

♥️ ♥️ ♥️