Görüş Bildir
Haberler
Ümit Milli Basketbol Takımı Avrupa Üçüncüsü

Ümit Milli Basketbol Takımı Avrupa Üçüncüsü

Onedio Medya
20.07.2015 - 11:35
İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa Ümit Erkekler Basketbol Şampiyonası’nda mücadele eden Ümit Milli Basketbol Takımı, Fransa’yı 84-74 yenerek 3. oldu.

Avrupa Ümit Erkekler Basketbol Şampiyonası’nda mücadele eden Ümit Milli Basketbol Takımı, Fransa’yı 84-74 yenerek 3. oldu.

İtalya'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvanın 3'üncülük maçında son şampiyon Türkiye, Fransa ile karşılaştı.

Maçın başında oyuna ağırlığını koyan Türkiye, ilk çeyreği 20-15 önde tamamladı. ikinci çeyrekte de üstünlüğünü sürdüren ay-yıldızlılar, soyunma odasına 46-27 önde gitti.

Fransa, 3. periyottaki etkili savunmasıyla son 10 dakikaya girilirken farkı 12 sayıya (60-48) indirdi. Fransa’nın farkı eritmesine izin vermeyen ümit milli takım, rakibini 84-74 mağlup ederek bronz madalya kazandı.

Karşılaşmada 13 sayı kaydeden Kartal Özmızrak ve 11 sayı üreten Berk Uğurlu, galibiyette önemli rol oynadı.

Harun Erdenay

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, bronz madalya kazanan ay-yıldızlı takımı kutladı.

TBF'nin resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Erdenay, Türk basketbolunun sol yıllarda gözle görülür bir yükselişte olduğunu vurgulayarak, 'Kadınlarda ve erkeklerde önemli başarılara imza atıyoruz. Bunlar tesadüfi başarılar değil. Türk basketbolunun son yıllarda özellikle altyapıya verdiği önemin ve yaptığı yatırımların karşılığı' şeklinde görüş belirtti.

Diğer alt yaş kategorilerindeki takımlarından da başarılı sonuçlar beklediklerini vurgulayan Erdenay, 'A Milli Erkek Basketbol Takımımızın eylül ayında katılacağı Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olacağına ve öncelikli olarak olimpiyat vizesi alacağına eminim' değerlendirmesinde bulundu.

Milli takımların yakaladığı başarılarda emeği geçenlere teşekkür eden TBF Başkanı, 'Türk basketbolunu güzel günler bekliyor' diyerek sözlerini tamamladı.

Akkaş: 'Bu yıl hedeflerimizde en az iki madalya daha var'

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Sportif Direktörü Barbaros Akkaş ise bu sezon altyapı kategorilerinde 2 madalya daha hedeflediklerini söyledi.

Altyapı erkek milli takımlarının teknik sorumlusu Nihat İziç'e teşekkür eden Akkaş, 'Bu yıl hedeflerimizde en az iki madalya daha var. Bunu başaracak bir altyapı ekibine de sahibiz. Avrupa üçüncüsü olan Ümit Milli Takımımızın teknik ve idari kadrosunu ve tüm oyuncularını kutluyorum' ifadelerini kullandı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0