Görüş Bildir
Haberler
Uluslararası Taşımacılık Hizmetinde Dünyanın En Büyüğü Sayılan 12 Lojistik Firması

etiket Uluslararası Taşımacılık Hizmetinde Dünyanın En Büyüğü Sayılan 12 Lojistik Firması

Selluka
24.03.2022 - 17:00

Lojistik her ne kadar hissetmesek de oldukça önemli bir konu...

Şimdi gelin son zamanlarda dünyanın en büyüğü sayılan lojistik firmaları nelermiş şöyle bir bakalım! 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. United Parcel Service

1. United Parcel Service

United Parcel Service, 28 Ağustos 1907’de Seattle’de Amerikan Posta Şirketi olarak James E. Casey tarafından kurulmuştur ve 1919 yılında United Parcel Service olarak adını değiştirmiştir. 16 Ağustos 1976’da United Parcel Service Atlantik üzerinde sıçrama yapmış ve Almanya’da ilk şubesini açmıştır; Amerika dışındaki ilk şubesi Ren Park Center Neuss’de kurulmuş ve böylece eski Deutsche Bundespost ile doğrudan rekabet eder konuma gelmiştir. Ulaşım ve nakliye şirketleri Kuehne Nagel, Dachser ve Schenker & Co eski Alman Federal Demiryolları’na ait bir ulaşım şirketidir.

2. FedEx Amerika

2. FedEx Amerika

FedEx eskiden Federal Express, isimli kuruluş dünya çapında hava-kara transfer, kargo ve lojistik hizmeti sunan bir Amerikan şirketidir. Dünyanın en saygın şirket grupları arasında yer almaktadır.

3. Uber Amerika

3. Uber Amerika

Uber, San Francisco, Kaliforniya menşeli Amerikan uluslararası ulaşım ağı şirketidir. Hizmetlerine, araç çağırma, yemek teslimi (Uber Eats), paket teslimi, kuryecilik, yük taşımacılığı dahildir. Uber mobil uygulaması geliştirir, pazarlar ve işletir.

4. Japan Railways

4. Japan Railways

Japan Railways veya yaygın adıyla JR Group (Japonca: JRグループ Jeiāru Gurūpu), 1 Nisan 1987 tarihinde devlete ait Japonya Ulusal Demiryolları'nın özelleştirilmesi sonucu kurulan yedi demiryolu şirketi grubudur. Yedi şirket kendi içinde renklere ayrılır.

5. DHL Almanya

5. DHL Almanya

DHL (Dalsey, Hillblom ve Lynn) International GmbH, Amerika merkezli bir Alman kurye, paket ve Alman lojistik şirketi Deutsche Post DHL'in bir bölümü olan ekspres posta servisidir. Şirket yılda 1,3 milyardan fazla paket teslim ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. BNSF Amerika

6. BNSF Amerika

BNSF Demiryolu, Kuzey Amerika'daki en büyük yük demiryollarından biridir. Sekiz Kuzey Amerika Sınıf I demiryolundan biri olan BNSF'nin 35.000 çalışanı, 28 eyalette 32.500 mil (52.300 km) yolu ve yaklaşık 8.000 lokomotifi vardır. Batı ve Doğu Amerika Birleşik Devletleri arasında demiryolu bağlantıları sağlayan üç kıtalararası rotaya sahiptir.

7. Union Pacific

7. Union Pacific

Union Pacific Railroad, Chicago'nun batısındaki 23 ABD eyaletinde 32.200 mil (51.800 km) güzergahta 8.300 lokomotif işleten bir yük taşıma demiryoludur. Union Pacific, BNSF'den sonra Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük ikinci demiryoludur.

8. SF Express

8. SF Express

SF Express, Çin çok uluslu teslimat hizmetleri ve lojistik şirketidir. Çin'deki en büyük ikinci lojistik şirketidir. Yurt içi ve yurt dışı ekspres teslimat sağlar. SF Express, yan kuruluşu SF Airlines'a ait 27 adet B757, 17 adet B737, 5 adet B767 ve 2 adet B747 tamamen kargo kargo uçağı olmak üzere 50 kargo uçağından oluşan bir filoya sahiptir. Faaliyetlerine başladığı 2009 yılından bu yana 2018 itibariyle yaklaşık 2 milyon ton kargo taşımıştır.

9. China Post

9. China Post

Yasal olarak China Post Group Corporation olarak bilinen China Post, Hong Kong gibi belirli özel bölgeler dışında ülke çapında posta hizmetleri sağlayan Çin'in resmi posta servisidir. China Post, 1949'da China Post kurulmadan önce anakara Çin'in ana posta sağlayıcısı olarak hizmet veren Chunghwa Post'un yerini aldı. China Post, Çin'deki posta hizmetini düzenlemekten genel sorumluluğa sahip olan Devlet Posta Bürosu tarafından denetlenmektedir.

10. McLane

10. McLane

McLane, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki marketlere, indirimli perakendecilere, toptan satış kulüplerine, eczanelere, askeri üslere, hızlı servis restoranlarına ve rahat yemek restoranlarına bakkal ve gıda dışı ürünler dağıtan bir Amerikan toptan tedarik zinciri hizmetleri şirketidir. Aynı zamanda bazı ABD eyaletlerinde damıtılmış alkollü içkiler, şarap ve bira toptan dağıtımcısıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. La Poste

11. La Poste

La Poste, Fransa'da Metropolitan Fransa'da, beş Fransız denizaşırı departman ve bölgesinde ve denizaşırı Saint Pierre ve Miquelon kolektivitesinde faaliyet gösteren bir posta hizmeti şirketidir. İkili anlaşmalar uyarınca, La Poste ayrıca Monako'da La Poste Monaco üzerinden ve Andorra'da İspanyol şirketi Correos ile birlikte posta hizmetlerinden de sorumlu.

12. Canadian National Railway

12. Canadian National Railway

Kanada Ulusal Demiryolu Şirketi, Quebec'te bulunan ve Kanada ile Ortabatı ve Güney Amerika Birleşik Devletleri'ne hizmet veren bir Kanada Sınıf I yük demiryoludur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
2
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?