Görüş Bildir
Haberler
Ülkelerin Ekonomilerine Katkı Sunan ve Her Geçen Gün Daha da Büyümekte Olan 10 Sektör

etiket Ülkelerin Ekonomilerine Katkı Sunan ve Her Geçen Gün Daha da Büyümekte Olan 10 Sektör

Begüm
24.10.2022 - 14:03

Değişen koşullar ile her geçen gün farklı bir boyuta ulaşan sektörler ülke ekonomilerine de büyük katkı sağlıyor. İçinde bulunduğumuz şartlara göre değişen, büyüyerek ekonomiye büyük katkı sağlar hale geldi. İşte her geçen gün büyüyen o sektörler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Enerji

1. Enerji

Enerji sektörü özellikle pandemi ile birlikte yükselişe geçen sektörler arasında yer alıyor. Artan nüfus ile birlikte eş zamnalı artan enerji ihtiyacı ile enerji sektörü gelişmeye başlamakta. Şu anda da pek çok ülkenin ekonomisi kendi enerji sektörü sayesinde büyüyor.

2. Perakende

2. Perakende

Altında pek çok kategori bulunan perakende sektörü Türkiye başta olmak üzere pek çok ülkenin ekonomisine katkı sağlayan önemli sektörlerden biridir.

3. Turizm

3. Turizm

Pek çok ülke gerek tarihi ile gerekse doğal güzellikleri ile turizm sektöründen etkilenmekte ve bu sektörü daha da öne çıkarmak için yatırımlar yapmaktadır. Turizm her geçen gün farklı boyutlara giden oldukça önemli bir sektördür.

4. Sağlık turizmi

4. Sağlık turizmi

Son 3-4 yılda yaygınlaşan sağlık turizmi Türkiye'nin ve birkaç ülkenin daha önemli bir gelir kaynağını oluşturuyor. Bununla birlikte ülkeler de her geçen gün farklı sağlık alanlarında çalışmalar gösteren noktalara yatırım yapıyor.

5. İlaç

5. İlaç

Pandemi döneminde yoğun faaliyet gösteren Pfizer, Moderna ve AstraZeneca şirketler ilaç sektörünün ekonomide ve dünyada ne kadar önemli olduğunu gözler önüne bir kez daha sermişti. İlaç sektörü de ülkelerin ekonomisinde büyük bir yer kaplarken her geçen gün bu sektöre olan yatırımlar da artıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ambalajlama

6. Ambalajlama

Özellikle çevrimiçi alışverişin artması ile birlikte farklı bir boyuta taşınan sektörlerden biri de ambalajlama oldu. Dünya genelinde küresel ambalajlama talepleri de her geçen gün artıyor.

7. Online alışveriş

7. Online alışveriş

Hem perakende hem de toptan satış yapan bir online platform olan Alibaba bu sektörün en önemli örneklerinden biri. Çin'in ekonomisini de destekleyen bu platform aslında çevrimiçi sektörün ne denli önemli olduğunu bir kez daha hatırlatıyor.

8. Otomotiv

8. Otomotiv

Almanya başta olmak üzere pek çok ülkenin ekonomisini destekleyen otomotiv sektörü her geçen gün daha farklı boyutlara evrilerek gelişenler arasında.

9. Tekstil

9. Tekstil

Oldukça geniş ve kapsamlı bir sektör olan tekstil Türkiye, Çin ve pek çok ülkenin ekonomisine katkı sağlayan bir sektör. Özellikle dünya pazarının 3'te 2'sinin Çin tarafından yönetildiğini düşünürsek tekstilin her geçen gün kendini geliştirip büyüyen bir sektör olduğunu görmek mümkün.

10. Geri dönüşüm

10. Geri dönüşüm

Dünyada artan nüfus ve tüketim alışkanlıkları ile geri dönüşüm de gün geçtikçe önem kazanan bir konu haline geldi. Sanayileşmenin yol açtığı tahribatı önlemek için pek çok ülke geri dönüşüm sektörüne önem vererek yatırım yapmıştı, şimdi de bu sektör ülke ekonomilerine yön veriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın