Görüş Bildir
Haberler
Kavuran Sıcaklarda İçinizi Serinletecek 10 Yer

Kavuran Sıcaklarda İçinizi Serinletecek 10 Yer

Iago Aspas
06.08.2015 - 13:09

Ben Bu Yaz Bronzlaşmak..

Evet, geç de olsa tatil planımı hazırladım. Aşağıda göreceğiniz yerlerden Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde olanları yaklaşık 15 günlük bir süre içerisinde dolaşacağım. Gezip geldikten sonra bir de performans değerlendirmesi yaparım belki üşenmezsem.

Şimdi sizlerle bu güzide rotaları, kamp alanlarını paylaşacağım. Siz de paylaşın, gidemeyenler de gitsin. Ama lütfen gittiğiniz kamp yerlerinde, İNSAN olun. Çöplerinizi yere atmayın. Ateş yaktığınızda söndüğünden emin olun. Hayvanlara zarar vermeyin.

Öpüyorum sizi. Biraz içiniz açılsın. Hayde bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Akyaka Orman Kampı (Muğla)

10. Akyaka Orman Kampı (Muğla)

Muğla'ya 40 km kadar uzaklıkta olan Akyaka, ölene kadar yaşayabileceğim (bu nasıl bir tabir lan?) az sayıda yerden biri.

Alana adım attığınızda mavi deseniz maviye, yeşil deseniz yeşile doyuyorsunuz. Kamp alanında tuvalet, elektrik ve market var. Fiyatlar dönem dönem değişiyor.

Kamp, Akyaka merkez de çok yakın. Yürüyerek 15 dakikada cafelerin olduğu yere gidebilirsiniz.

Ayrıca Akyaka'ya yolunuz düşerse, lütfen Azmak'a da gidin. Sorun, bulun, gidin. Mükemmel bir yer.

9. Karagöl Kamp Alanı (İzmir)

9. Karagöl Kamp Alanı (İzmir)

Mitolojide Tantalos efsanesine ev sahipliği eden Yamanlar Dağı'nda bulunan bir kamp alanı. Tektonik hareketler sonucu oluşan bu gölün etrafi çok geniş ormanlarla çevrili. Gölde balık var, ama ingiliççe. Şaka şaka, büyük balık yok. Avlanmaya gidecekler için uygun bir yer değil yani.

8. Olympos Kamp Alanı (Antalya)

8. Olympos Kamp Alanı (Antalya)

Artık bilmeyen kalmadı Olympos'u. Özellikle 80'lerde yabancı turistlerin akın akın gelmesi ile yerli turistlerin de dikkatini çeken bu yer, hem tarihi hem de coğrafi olarak çok etkileyici.

Büyük küçük bir çok kamp alanı bulunmakta. Yılın her mevsimi kalacak yer bulmak da çok kolay.

7. Kapadokya (Nevşehir)

7. Kapadokya (Nevşehir)

Hem doğası hem de tarihi ile kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biri Kapadokya. Burada birçok kamp alanı bulabilirsiniz. Dahası, Balon ile bu coğrafyayı yüzlerce metre yukarıdan izleyebilir, peri bacalarına tırmanabilirsiniz.

6. Kaş (Antalya)

6. Kaş (Antalya)

Türkiye'nin en güzel yerlerinden biri Kaş. Öyle ki kamp deseniz kamp, tarih deseniz tarih, eğlence deseniz eğlence, dalış deseniz dalış... Ne derseniz deyin; burada bulabilirsiniz.

Kamp için muazzam güzellikte yerleri bulunmaktadır. Gidin, gidilmesini sağlayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Yenice Ormanları (Karabük)

5. Yenice Ormanları (Karabük)

Avrupa'nın sayılı ekosistemlerinden biridir Yenice Ormanları. Burada kamp yapmak ise hayatınızdaki en iyi deneyimlerden biri olacaktır. Ayrıca bu bölge, Dünya Doğa Koruma Vakfı tarafından ''Acilen Koruma Altına Alınması Gereken 100 Yer''den biri ilan etmiştir.

Vahşi hayatın devam ettiği ender yerlerden biri burası. Hakikaten anlatmakla bitmez.

4. Kazdağları (Balıkesir)

4. Kazdağları (Balıkesir)

Çok klasik bir tabir fakat hakikaten hakkını veriyor bu söylemin ''Türkiye'nin Oksijen Deposu''. Öyle sık ki orman, bazen yürümek dahi güçleşiyor. Doğal yaşamın devam ettiği yerlerden biri. Yani orman içerisinde dolaşırken tilki, sincap, tavşan vs görmeniz hiç zor değil. Kirişlik Vadisi'ne de göz atmak gerekir. Nefes kesici bir coğrafya.

3. Erikli Yaylası (Yalova)

3. Erikli Yaylası (Yalova)

Denizden 600 metre yükseklikte bulunan bu yayla, çadır kampı için çok uygundur. Birkaç saatlik yürüyüş ile inanılmaz manzaralar ile karşılaşabilirsiniz. Yaylada orman, çok sıktır ve bu ormanlar arasında üç tane şelale gizlidir. Kışın gitmenizi tavsiye etmem. En uygun mevsim Sonbahar'dır.

2. Abant (Bolu)

2. Abant (Bolu)

Yazı ayrı kışı ayrı güzel bir yer. Yemyeşil ağaçlar, masmavi bir göl ile sizi nereden baksanız 2.5 yaş gençleştirir (Küsuratlı vereyim ki salladığım belli olmasın)

Abant Gölü yakınındaki Örencik Yaylası, kamp için çok idealdir. Hem günübirlikçilerin tantanasını çekmek zorunda kalmazsınız hem de kafanızı dinlersiniz. Yalnız yazın gitseniz dahi, yanınıza kalın şeyler alın. Gecesi çok soğuk oluyor.

1. Karagöl (Artvin)

1. Karagöl (Artvin)

Bence Türkiye'nin en güzel yeri. Bir kere gittim, bin kere daha gitsem sıkılmam. Şavşat, Borçka, Hatila Milli Parkı.. Anlatmalara doyamam. O coğrafyada yaşayanlara çok imreniyorum. Sizlere de tavsiyem, ne yapın ne edin gidin oralara.

Benim buraya eklediğim fotoğrafları boşverin, gidin, görün. İnanılmaz bir güzellik. Hayatınızda harcadığınız en iyi para olur buraya gidiş biletleriniz. Pişman olursanız, gelin suratıma tükürün aksjda. Şaka şaka. O kadar değil.

Ama gerçekten, çok güzel bir yer.

Kamp ya da gezmek için, bir gün, oralarda dolaşın. Ne kadar iyi geldiğini göreceksiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0