Görüş Bildir
Haberler
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: 'Türkiye’ye Kırgınım'

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: 'Türkiye’ye Kırgınım'

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rus turistleri kabul ettiği için Türkiye’ye gücendiğini ifade etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sputnik'in aktardığına göre Zelenski, Yunan ERT televizyonuna demecinde, “Türkiye, bir yandan arabulucu rolü üstleniyor ve Ukrayna’yı mühim adımlarla destekliyor, diğer yandan da sözgelimi, turistler için, özel olarak Rusya’dan gidecek turistler için hazırlıklar yaptıklarını görüyoruz. Devlet Başkanı olarak söylemem gerekir ki dostça ilişkilere sahip olmak istiyorsak, bu olacak şey değil” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı, Türkiye’ye ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu durumu bu şekilde yönetemezsiniz, bu çifte standarttır. Bu hiç doğru değil. Türkiye’nin dikkatini buna çekmem de bundandır: Bana göre böyle davranamazsınız, doğruluktan yana mısınız, yoksa değil misiniz? Bir seçim yapmalısınız.”

Rusya ordusunun Ukrayna’da sürdürdüğü askeri operasyon sebebiyle Batı ülkeleri sıradan vatandaşları da hedef alan bir dizi Rusya karşıtı yaptırımı uygulamaya koymuş olsa da Türkiye bu yaptırımlara katılmadı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
19
17
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yhwach

AB enerji ihtiyacını hala Rusya'dan almaya devam ederken laf yok ama dimi:)Ayrıca bu sözlerin tam da Amerikan heyetinin Ukrayna ziyaretinden sonra söylenmesi... Devamını Gör

Esin Mumcu

Hollanda sadece %30 enerji ihtiyacini karsiliyor Rusyadan. Savas sebebiyle surdurulebilir enerjiye yatirimlari artiyor

Burak B.

Yahu siktirgit...

Maher

parayi veren dudugu calar kocum, rusya simdi deseki, haci abi al sana 3-5 milyar dolar, secimleri bu parayla yaparsin, bunlar sana savas bile acar. o derece,... Devamını Gör