Görüş Bildir
Haberler
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy Kimdir? Vladimir Zelenskiy Kaç Yaşında, Nereli?

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy Kimdir? Vladimir Zelenskiy Kaç Yaşında, Nereli?

Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilim, günden güne artarak bu sabah resmen savaşa dönüştü. Rusya bu sabah saatlerinde Ukrayna'nın doğusundaki Donbass bölgesine askeri operasyon başlattı. Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan askeri hareketlilikle birlikte gündeme gelen Ukrayna liderinin kim olduğu da merak konusu oldu? Halkına 'Kimseye bir şey vermeyeceğiz' diye seslenen Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy kimdir? Vladimir Zelenskiy kaç yaşında, nereli?  Vladimir Zelenskiy evli mi, komedyen mi? İşte  Vladimir Zelenskiy'nin hayatı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya Ukrayna savaşı ile ilgili kaydedilen son gelişmelerle birlikte dünya genelinde en çok araştırılan isimlerden biri de Vladimir Zelenskiy oldu. Silahların patlamasının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin hayatı araştırılmaya başladı. Politikadan önce komedyen olduğu bilinen Zelenskiy'nin biyografisi merak edildi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy kimdir? Vladimir Zelenskiy kaç yaşında, nereli?  Vladimir Zelenskiy evli mi, komedyen mi?

Vladimir Zelenskiy Kimdir?

Vladimir Zelenskiy Kimdir?

Vladimir Zelenskiy, 25 Ocak 1978'de Kriviy Rig, Ukrayna SSC, Sovyetler Birliği'nde dünyaya geldi. Yahudi bir ailede doğan Zelenskiy'nin babası Oleksandr Zelenskiy, Kriviy Rig Ekonomi Enstitüsü'nde profesör, annesi Rimma Zelenska ise mühendistir. Liseye başlamadan önce babasının işi nedeniyle dört yıl Moğolistan'ın Erdenet şehrinde yaşayan Zelenskiy, Kiev Ulusal Ekonomi Üniversitesi'nin Kriviy Rig kampüsünde hukuk bölümünde eğitim almıştır. Hukuk mezunu olan Zelenskiy profesyonel olarak hukuk mesleğini hiç yapmadı.

Vladimir Zelenskiy Evli mi?

Vladimir Zelenskiy Evli mi?

Zelenskiy, liseden arkadaşı Olena Zelenska ile Eylül 2003'te evlendi. Çiftin Temmuz 2004'te kızı Oleksandra, Ocak 2013'te de oğlu Kirilo doğdu.

Vladimir Zelenskiy'nin Gerçek Mesleği Ne?

Vladimir Zelenskiy'nin Gerçek Mesleği Ne?

Bugün 44 yaşında olan ve senarist, oyuncu ve yönetmen olarak tanınan Zelenskiy'nin siyasi kariyeri 2015 yılında rol aldığı Halkın Hizmetkârı adlı televizyon dizisinden sonra başladı.

Zelenskiy, 2015'te Halkın Hizmetkârı adlı televizyon dizisinde Ukrayna cumhurbaşkanını canlandırdı. Dizide canlandırdığı karakter, bir viral videoda yolsuzluk karşıtı açıklamalar yaptıktan sonra cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan otuzlu yaşlarında bir lise tarih öğretmeniydi.

Vladimir Zelenskiy'nin Rol Aldığı Yapımlar

Vladimir Zelenskiy'nin Rol Aldığı Yapımlar

Filmografisi:

  • 2009 : Love in the Big City

  • 2011 : Office Romance. Our Time

  • 2012 : Love in the Big City 2

  • 2012 : Rzhevsky Versus Napoleon

  • 2012 : 8 First Dates

  • 2014 : Love in Vegas

  • 2015 : 8 New Dates

Televizyon:

  • 2008-2012 : Svaty (Yapımcı)

  • 2015 : Servant of the People

  • 2016 : Tantsi z zirkamy

Bu Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın