Görüş Bildir
Haberler
Ukrayna'da Ceset Dolu Sokakların Fotoğrafları Paylaşıldı!

Ukrayna'da Ceset Dolu Sokakların Fotoğrafları Paylaşıldı!

Ulaş
03.04.2022 - 18:29

Ukrayna güçlerinin tekrar kontrolü ele aldığı Buça'da elleri bağlı şekilde öldürülen sivil görüntülerinin ortaya çıkması Rusya'ya savaş suçu ithamları yöneltilmesine neden oldu. Yaklaşık 300 sivilin öldürüldüğü kentte toplu mezarlar ortaya çıkarken, Batılı liderler savaş suçu soruşturması başlatılmasını istedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Euronews'te yer alan habere göre, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'nın Buça bölgesinde sivillere karşı 'korkunç' ve 'kesinlikle kabul edilemez' eylemlerini kınadığını açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinkin ise Rus güçlerinin Buça'daki şiddetli saldırılarını 'Mideye indirilen bir yumruk' olarak niteleyerek Rusya'nın durdurulması gerektiğini söyledi.

Avrupa Birliği (AB) liderleri de, Rus güçlerinin Ukrayna'nın Buça kentindeki vahşetten sorumlu tutulacağını ve AB'nin Rusya'ya daha fazla yaptırım hazırlığında olduğunu bildirdi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Rusya'nın geri çekildiği bölgelerden gelen 'tarif edilemez dehşet raporları karşısında dehşete düştüğünü' duyurdu.

"Acilen bağımsız bir soruşturmaya ihtiyaç var." ifadesini kullanan von der Leyen, "savaş suçu faillerinin hesap vereceğini" bildirdi.

"Acilen bağımsız bir soruşturmaya ihtiyaç var." ifadesini kullanan von der Leyen, "savaş suçu faillerinin hesap vereceğini" bildirdi.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel de Rus ordusunu savaş suçu işlemekle suçlayarak, Rusya'ya karşı daha fazla yaptırım sözü verdi.

Sosyal medya hesabından 'Buça Katliamı' etiketiyle paylaşım yapan Michel, 'Kiev'in kurtarılan bölgesinde Rus ordusu tarafından yapılan vahşetin akıldan çıkmayan görüntüleri karşısında şok oldum' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
25
6
3
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
PureCoffee

Şu tiyatroyu bitirmemek için her türlü propanagdayı yapıyorsunuz :)

PureCoffee

Ben nüfusun %90ı içinde olmayı reddediyorum , inanmıyorum

lord

yaptırım yapsan ne olacak bencil Avrupa! çocuğu önünde tecavüze uğrayan çocuğun travması kanamadan ölen annesi. bunlar gerçek yaşanan vahşetler. bu savaş değ... Devamını Gör

mrzincir

yine mi avrupa suçlu oldu

Selam Öabakan

bosnada ne yaptınız ki burda yapıcan batı denen lavuklar topluluğu