Görüş Bildir
Haberler
UEFA Avrupa Ligi Şampiyonu Belli Oluyor

UEFA Avrupa Ligi Şampiyonu Belli Oluyor

UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon bu gece oynanacak Liverpool - Sevilla maçı ile belli olacak. 21.45'te başlayacak maçta Liverpool 4. kez, Sevilla ise 5. kez kupayı müzesine götürmek için mücadele edecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Futbolda daha önce UEFA Kupası, 7 sezondur da UEFA Avrupa Ligi olarak organize edilen Avrupa'nın 2 numaralı kupası bu gece sahibini bulacak.

Finalde İngiltere'nin Liverpool ile İspanya'nın Sevilla takımları, TSİ 21.45'te İsviçre'nin Basel kentindeki Saint Jakob-Park'ta kupayı müzelerine götürebilmek için mücadele edecek.

Eski adı UEFA Kupası, yeni adı UEFA Avrupa Ligi olan organizasyonda Sevilla beşinci, Liverpool ise dördüncü kez kupayı kazanmaya çalışacak.

Futbolda Avrupa'nın kulüpler bazında 2 numaralı organizasyonu UEFA Avrupa Ligi, 1955 yılında Fuar Şehirleri Kupası adı altında düzenlenmeye başlandı.

Organizasyon 1971-1972 sezonundan itibaren UEFA Kupası adını aldı, 2009'dan bu yana UEFA Avrupa Ligi olarak düzenlendi.

Sevilla tarihe geçebilir

Sevilla tarihe geçebilir
İçeriğin Devamı Aşağıda

Daha önce 2006, 2007 ve 2014, 2015 yıllarında olmak üzere bu kupayı iki defa art arda müzesine götürmeyi başaran Sevilla, bu sezon da kazanması halinde Avrupa'nın 2 numaralı kupasını üst üste 3 kez müzesine götüren ilk ekip olarak tarihe geçecek.

Liverpool ise finalde galip gelmesi halinde kupayı en çok kazanan takım unvanını Sevilla ile paylaşacak.

AA

Sizce kupayı kim kazanır?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın