Görüş Bildir
Haberler
UEFA Avrupa Ligi'nde Yarı Finalistler Belli Oldu

UEFA Avrupa Ligi'nde Yarı Finalistler Belli Oldu

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanş maçları tamamlandı ve yarı finalistler belli oldu. Rakiplerini eleyen Liverpool, Shaktar Donetsk, Villarreal ve Sevilla yarı finalde mücadele edecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Liverpool 4-3 Borussia Dortmund

Liverpool 4-3 Borussia Dortmund

Cüneyt Çakır'ın yönettiği mücadelede İngiltere'nin Liverpool takımı, 1-1'in rövanşında Alman ekibi Borussia Dortmund'u ağırladı. Dortmund, Mkhitaryan'ın 5 ve Aubameyang 9. dakikada attığı gollerle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.

Borussia Dortmund'un eski teknik direktörü Jürgen Klopp'un çalıştırdığı Liverpool, 48. dakikada Origi ile farkı bire indirdi. Fakat 57. dakikada sahneye çıkan Reus, Borussia Dortmund'un 3-1 öne geçmesini sağladı.

Coutinho'nun 66 ve Sakho'nun 78 dakikada kaydettiği gollerle umutlanan Liverpool, Lovren'in 90+1'inci dakikadaki kafa golüyle Borussia Dortmund'u 4-3 mağlup ederek, yarı finale çıktı.

Sparta Prag 2-4 Villarreal

Sparta Prag 2-4 Villarreal

Çek temsilcisi Sparta Prag, ilk müsabakada 2-1 yenildiği İspanyol temsilcisi Villarreal'i konuk etti.

Villarreal, Sparta Prag'ı sezon başında Bursaspor'dan transfer ettiği Bakambu (2), Castillejo ve Lafata'nın (kendi kalesine) attığı gollerle 4-2 yenerek yarı final biletini aldı. Ev sahibi takımın golleri ise Dockal ve Krejcí'den geldi.

Fileleri 2 kez havalandıran Demokratik Kongolu Bakambu, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'ndeki gol sayısını 9'a yükseltti.

Shaktar Donetsk 4-0 Braga

Shaktar Donetsk 4-0 Braga

Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımı, deplasmanda 2-1 kazandığı ilk maçın rövanşında Fenerbahçe'yi eleyen Portekiz temsilcisi Braga ile karşılaştı.

Ev sahibi Shakhtar, Srna'nın 25. dakikada penaltıdan, Ricardo Ferreira'nın 43 ve 74. dakikada kendi kalesine, Kovalenko'nun da 50. dakikada attığı gollerle sahadan 4-0 galip ayrıldı ve son 4 takım arasına girdi.

Sevilla 1-2 Athletic Bilbao (Penaltı Sonuçları: Sevilla 5-4 Athletic Bilbao)

Sevilla 1-2 Athletic Bilbao (Penaltı Sonuçları: Sevilla 5-4 Athletic Bilbao)

İspanyol kulüpleri Sevilla ile Athletic Bilbao arasındaki karşılaşmayı, 2-1 misafir ekip Athletic Bilbao kazandı ancak ilk maç da 2-1 Sevilla üstünlüğüyle tamamlandığı için uzatmalara gidildi.

UEFA Avrupa Ligi gol krallığı yarışında zirvede bulunan 35 yaşındaki Athletic Bilbaolu Aduriz, 57. dakikada gol sayısını 10'a çıkardı.

Uzatmalarda da eşitlik bozulmayınca penaltı atışlarına geçildi. Penaltılar sonunda rakibine 5-4 üstünlük kuran son 2 yılın UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla, yarı finale yükseldi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın