Görüş Bildir
Haberler
Twitter Yeni Başkanını Google'dan Transfer Etti: Omid Kordestani

Twitter Yeni Başkanını Google'dan Transfer Etti: Omid Kordestani

Onedio Medya
14.10.2015 - 21:01
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal ağ Twitter’ın Yönetim Kurulu Başkanı, Google’ın üst düzey yöneticisi Omid Kordestani oldu.

Geçen hafta Twitter CEO’su olarak resmen atanan Jack Dorsey’in Twitter’daki paylaşımıyla duyurduğu gelişmeye göre daha önce Google’ın iş geliştirme faaliyetlerinden sorumlu en üst düzey yöneticisi olarak çalışan Omid Kordestani, Twitter’a “Yönetim Kurulu Başkanı” olarak transfer edildi.

Tahran’da doğdu, 14 yaşında ABD’ye göç etti

Google’daki Alphabet yapılanmasının ardından şirketin baş danışmanı olarak görev alan  Omid Kordestani, geçtiğimiz yıllarda mobil operatör Vodafone ve online müzik dinleme servisi Spotify’ın da yönetim kurullarında yer almıştı. 1999 yılından bu yana Google’da çalışan Omid Kordestani, 1963 yılında İran’ın Tahran şehrinde doğdu.

Babasının ölümünün ardından 1977 yılında 14 yaşındayken İran’dan ABD’ye göç eden Omid Kordestani, Stanford Üniversitesi‘nde Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldu.  

Google’daki görevinden önce Hewlett-Packard (HP) ve 1990’lı yılların en büyük internet şirketi olarak kabul edilen Netscape’te çalışan Kordestani, Google’ın kurucuları Sergey Brin ve Larry Page ile birlikte internet devinin beyin takımı arasında yer aldı. Omid Kordestani’nin Twitter’daki yeni göreviyle ilgili olarak söylediği ilk sözler ise şunlar oldu: “Üçünde de talih yanımdaydı: Netscape, Google ve şimdi de Twitter…”

TeknoYo

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
2
1
0
0
0