Görüş Bildir
Haberler
Twitter, Yeni Açtığı Hong Kong Ofisiyle Çin Yasağını Kaldırmak İstiyor

Twitter, Yeni Açtığı Hong Kong Ofisiyle Çin Yasağını Kaldırmak İstiyor

ATKN
10.03.2015 - 17:28
mashable.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çin’de yasaklı olan Amerika merkezli sosyal paylaşım ağı Twitter, bugün açtığı Hong Kong ofisi vasıtasıyla Çin hükümetiyle arasını düzeltmeyi deneyecek. Twitter, Hong Kong’daki ofisiyle Greater China olarak bilinen ve genellikle Hong Kong, Macau ve Tayvan’ı da içine alan bölgedeki ilişkilerini düzenlemek istiyor.

Twitter’ın Asya Pasifik bölgesi yöneticisi Shailesh Rao, dünyaya açılmak isteyen Çinli girişimlerle çift yönlü bir ilişki kurmak istediklerini ve önemli bir satış ekibi kuracaklarını dile getiriyor.

Asya’daki büyümesini sürdürmek için reklamverenlerle ilişki kuracak yönetici pozisyonları da açan Twitter’ın verdiği iş ilanları özellikle eğlence sektörüyle temasa geçmek istediğini gösteriyor. Twitter, bu yolla hem daha fazla kullanıcıya ulaşmayı hem de hükümetle herhangi bir sorun yaşamamayı başarabilir. Ama elbette öncelikle Twitter üzerindeki engelin kaldırılması gerekiyor.

ABD’li sosyal ağlar Çin’e giriş yapmak istiyor

288 milyon aktif üyesi bulunan Twitter’ın Uzakdoğu’da Tokyo ve Singapur ofisleri de bulunuyor. Hong Kong ofisi Çin’deki Sina Weibo gibi Twitter alternatiflerinin hoşuna gitti mi bilinmez ama Çinli çeşitli kişi ve kuruluşların Twitter’da boy gösterdiği ve böyle bir girişime açık olduklarını söylemek mümkün.

Dünyanın en kapalı ülkelerinden biri olan Çin, dünyayı saran Amerikalı sosyal ağlara ne kadar direneceği meçhul ama çemberin giderek daraldığını da söyleyebiliriz. Twitter atağa geçerken, Çin’de engelli olan Facebook’un da Çin’e girmek için sabırsızlandığını söylemek de yanlış olmaz. Mark Zuckerberg’in son dönemde Çin’den övgüyle bahsetmesi de bunun bir göstergesi olabilir. Zira Facebook, internet olmayan bölgelerden bile kullanıcı kazanmaya çalışıyor.

Webrazzi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0