Görüş Bildir
Haberler
Twitter, Elon Musk'ın Satın Alma Teklifini Geri Çevirdi

Twitter, Elon Musk'ın Satın Alma Teklifini Geri Çevirdi

Sosyal medya devi Twitter, Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk'ın satın alma teklifini geri çevirerek 'zehir hapı' adı verilen bir önemi tercih etti . Musk, Twitter'ı 41 milyar dolara satın alma teklifinde bulunmuş, Twitter ise 'teklifin dikkatlice inceleneceğini' duyurmuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Elon Musk'ın Twitter'ı hisse başına 54,2 dolar fiyatla satın alma teklifinde bulunmasının ardından Twitter, 'zehir hapı' olarak adlandırılan bir önlem aldı.

Sınırlı süreli hissedar hakları planı olan 'zehir hapı', potansiyel alıcı dışındaki mevcut hissedarlara daha düşük fiyata şirketten daha fazla hisse satın alma hakkını saklı tutuyor.

Buna göre, Musk'ın veya başka bir yatırımcının şirket hisselerinin yüzde 15'inden fazlasını satın alması durumunda planın devreye gireceği kaydediliyor. ​​​​​​​

Twitter Yönetim Kurulu'nun aldığı bu önlemin Musk'ın satın alma girişimini durduramayacağı ancak alımı daha pahalı hale getirebileceği veya Musk'ı müzakere masasına oturmaya zorlayabileceği ifade ediliyor.

"Musk Twitter hisselerinin yükselmesini engelledi" iddiası

"Musk Twitter hisselerinin yükselmesini engelledi" iddiası

Twitter'ı aktif şekilde kullanan Musk'ın platformda 80 milyondan fazla takipçisi bulunuyor. Musk'ın güncel mal varlığının 260 milyar doların üzerinde olduğu belirtiliyor.

Musk, Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor'a yazdığı mektupta Twitter'dan hisse aldığından beri şirketin mevcut haliyle gelişmeyeceğini anladığını, Twitter'ın özel bir şirket olarak dönüştürülmesi gerektiğini ifade etmişti.

Öte yandan, 11 Nisan'da Twitter CEO'su Parag Agrawal, şirketten hisse alan Elon Musk'ın daha önce katılacağını açıkladığı Twitter Yönetim Kurulu'nda yer almayacağını duyurmuştu.

Bu arada, Twitter'ın eski hissedarları, şirket hisselerinin satın alımında yasaları ihlal ettiği gerekçesiyle Musk aleyhine New York eyalet mahkemesinde şikayette bulunmuştu. 

Hissedarlar, Musk'ın Twitter hisselerinin alımını geç duyurarak sosyal medya şirketinin hisselerinin yükselmesini önlediği, bu yolla bazı eski hissedarları zarara uğrattığını iddia etmişti.

AA ve Euronews

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
7
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ruhi Can

41 milyar dolar Allahım o paranın sadece 1 milyon doları benim bu Türkiye'de yıllarca rahat ve huzurlu yaşamamı nasip eder :D

Saffet Filiz

Sosyal medya şebeği gibi her yerden çıkıyor herif.

Hoess

Adam zaten hisse satın almak için yönetim kurulundan çıktı. :D 9,2'lik hissesi var eğer yönetim kurulunda kalsa maksimum 14,9'luk hissesi olurdu.