Görüş Bildir
Haberler
Twitter'da Fenomen Olmak İçin Yapılması Gereken 15 Şey

Twitter'da Fenomen Olmak İçin Yapılması Gereken 15 Şey

aaaaaaaa
21.04.2014 - 11:45 Son Güncelleme: 21.04.2014 - 16:03

1. Kendi Karakterinizi yaratın

1. Kendi Karakterinizi yaratın

Twitter fenomenlerinin neredeyse hiçbiri kendi isimleriyle ve karakterleriyle bu mecrada yer almıyor. Zaten konuyu kullanıcı gözünden ele alırsanız ne demek istediğim açıklığa kavuşacaktır. Tanımadığınız ve ünlü olmayan birini neden takip ettiğinizi bir düşünün. Kendinizi bir marka gibi ele alın ve marka koşullarını gerçekleştirmeye çalışın. Karakterinizin ismini bulmadan önce, hedef kitlenizi belirleyin ve buna göre karakterinizin konumlandırmasını yapın. Kimlere hitap edeceksiniz ve nasıl biri olacaksınız? Bu ikisinin birbiriyle uyum içinde olması çok önemli. Gırgır şamata deyip geçmeyin, çok önemli bir unsur olsa da sadece komiklik yeterli değil. Hatta komiklik yapmak zorunda da değilsiniz, bu hedef kitlenize bağlı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Takip edeni takip etmeyin

2. Takip edeni takip etmeyin

Bu çok sık karşımıza çıkan “takip edeni takip ederim.” karakterleri çok itici bulunuyor. Bu şekilde takipçi sayınızı arttırabileceğinizi düşünmeyin. Sadece loser olarak kalırsınız. Sakın ola kullanmayın, kullananlarla irtibat kurmayın. Hele ki takipçileri çok diye umuda kapılıp fenomenlere dadanıp bu cümleyi kullanırsanız, boşa zaman harcarsınız.

3. Hashtaglere farklı düşünceler ekleyin

Hashtag candır, fakat her tweette kullanmayın. Gündemde olan konuyla ilgili söyleyecek farklı bir sözünüz yoksa arada kaynayıp gidersiniz. Takipçi sayınızı arttırdıktan sonra zaten kendi hashtaglerinizi oluşturacaksınız.

4. Kimseyi Taklit Etmeyin, Özgün Olun

Özgün olun, sakın kimsenin taklidi olmayın, asla tweet çalmayın. Sizin 2 gözünüz varsa sosyal medyanın milyon tane var unutmayın, çakma olduğunuzu çakmak çok kolaydır. Yazdıklarınız yarattığınız karakterle mutlaka uyuşsun.

5. Ünlülere ve fenomenlere mention atmak için her fırsatı kullanın

Özellikle ünlülere ya da fenomenlere mention atmak çok sıkça karşımıza çıkar. Mention atmak her zaman iyi fikir olmayabilir, özellikle de sırf atmak için atıyorsanız. Odun herifin Melih Gökçek’e attığı mentionları hatırlayın, hiçbiri öylesine yazılmış şeyler değildi.

6. Sosyal medyanın bir bütün olduğunu unutmayın

6. Sosyal medyanın bir bütün olduğunu unutmayın

Başka sosyal mecralara karakterinizi mutlaka taşıyın. Karakterinize bir blog açabilirsiniz. Blogda sadece tweetleriniz yer almasın, 140 karakterin ötesini yazın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Zamanınızı sürekli ayırın

7. Zamanınızı sürekli ayırın

Arada bir girip tweet atıyorsanız, neredeyse şansınız yok. Yazmış olmak için yazmamaya tekrar vurgu yapmak yerinde olacaktır, ama 100 tweetle tanınmayı beklemeyin.

8. Sosyal medyayı sürekli takip edin

8. Sosyal medyayı sürekli takip edin

Sosyal medyada en çok konuşulan başlıklar bir yana en önemlisi de bunların konuşulma biçimi. “Anlayamazsınız” bir trend örneği olarak karşımıza çıkmıştı. Trend olan bir başka durum ise “….. yaparken ben” görselleriydi, çok uzun süre trend olma niteliği taşıdı. Görsel içerik üretme beceriniz varsa mutlaka kullanın.

9. Gündeme ilişkin özgün tespitler yapın

Tespitlerinizin alıcısını bulması için 7. maddeye dikkat edin. Mutlaka özgün tespitlerde bulunun. Gündeme ilişkin tespitler her zaman daha fazla dikkat çekmekle birlikte karakterinizin konumuna göre belirlediğiniz konularda da tespitte bulunabilirsiniz.

10. En önemlisi biraz sabırlı olun

Hemen parlamayı beklemeyin. Bir süre çaba harcayın ve bundan vazgeçmeyin. Eğer doğru yollar izliyorsanız bir süre sonra mutlaka meyvesini alacaksınız.

11. Konularınla ilgilenen kişileri takip et

11. Konularınla ilgilenen kişileri takip et

Bir spammer gibi davranmayın. Günde 100lerce kişiyi bırakıp, daha sonra sizi takip etmeyenleri bırakmak, sizi Twitter filtresine takabilir ve Twitter tarafından hesabınız ”zararlı” olarak nitelendirilebilir. Emin adımlarla, yavaş yavaş fakat sıkı basarak hareket edin.

Ürettiğiniz şeye yakın bir profil çizen ve uzmanlığınızla ilgilenecek kişileri takip edin. Böylece takip ettiğiniz spesifik kişiler dönüp kimin takip ettiğine bakarlar ve muhtemelen ortak alanlara ilgi duyduğunuzdan dolayı sizi takip ederler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. İletişime açık olalım

12. İletişime açık olalım

Bizi takip eden insanlarla ve takip ettiklerimizle iletişime açık olmalıyız. Bize soru soranları cevaplamalı, yeri geldiğinde de onlara sorular sormalı ve fikir alışverişinde bulunmalıyız. Bu sayede Twitter'ı aktif kullandığımızı ve iyi bir takipçi olduğumuzu da göstermiş oluruz. Yalnız unutmamamız gereken bir durum var: Yazdığımız mention'ları arada temizlemeliyiz. Twitter'ı sadece sohbet etmek için kullanıyor imajı çizmemek gerekiyor.

13. Spam ve otomatik mesajlara dikkat edin

13. Spam ve otomatik mesajlara dikkat edin

Sahte hesaplardan gelen otomatik spam'lerden mutlaka ve mutlaka uzak durmalıyız. Hatta bu konuda çok dikkatli olmalıyız. Eğer takipçilerimize bizim hesabımızdan otomatik bir direkt mesaj veya saçma bir link giderse, takipçilerimiz her an bizi takip listesinden çıkarabilir. Spam konusunda çok hassas davranmalıyız.

14. Ünlü kişileri takip et

14. Ünlü kişileri takip et

Twitter'da gündemi yakalamanın bir yolu da ünlü isimleri takip etmek. Hatta sadece takip etmekle kalmamalıyız, onlar hakkında tweet atmalıyız. Bu tweetler mutlaka olumlu olmak zorunda değil. Önemli olan; iyi ya da kötü fikrimizi belirtmek. Objektif olarak ünlüler hakkında fikirlerimizi yazarsak daha kolay fark ediliriz.

15. Takipçilerinizi eğlendirmeyi unutmayın

15. Takipçilerinizi eğlendirmeyi unutmayın

Tabiki kasıtlı hareketlerle ve şaklabanlıkla olcak iş değil :) fakat iletileriniz onların yüzünde bir gülümsemeyle biterse bilin ki sizi başkalarına önereceklerdir. Cezmikalorifer ya da Zaytung ”eğlendirerek” neler yapılabileceğini gösterdiler. Quizler, anketler, videolar veya  düşük bir ücretle yaptırabileceğiniz mobil oyunlar size yardımcı olabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
152
131
52
34
33
29
28
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?