Görüş Bildir
Haberler
Tuz ile Güzelleşme Zamanı

Tuz ile Güzelleşme Zamanı

Moda Haber
01.08.2014 - 16:40 Son Güncelleme: 01.08.2014 - 16:45

Tuz İle Güzelleşme Zamanı

Dünyada bulunan en eski minerallerden biri olan tuzun şifaları ile tanışmaya hazır mısınız? Stresten ve sivilcelerden arınmanızı sağlayan ve tuzdan gelen şifalı güzellik sırlarını mutlaka deneyin.

Tuz İle Stressiz, Sağlıklı Ayaklar Tüm gün sizi üzerinde taşıyan ayaklarınız için günde 15- 20 dakikanızı ayırarak hem tüm bedeninizi dinlendirin hem de bahar aylarında ayaklarınızı yazın giyeceğiniz açık ayakkabılarınıza hazırlayın; - 1 litre ılık suyun içerisine 20-30 gr. tuz koyun ve ayaklarınızı 10–15 dakika bekletin. - Ayaklarınızdaki ölü hücreleri temizlemek amacıyla ovun ve peeling uygulayın. - Ayaklarınızı kurulayın. - Ayak bakım losyonu kullanarak masaj yapın. Plastik poşetlere ayaklarınızı sarın ve 15 dakika boyunca bekletin.

Her Baharda Kendini Yenileyen Doğadan İlham Alanlara: Tuz Banyosu Banyo yaparken, dolu bir küvetin içinde vücut ısısındaki tuzlu suda oturmak bedeninize güven verir. Özellikle kuru ciltler daha parlak olur, tıpkı bir bebek teni pürüzsüzlüğüne kavuşur. Şimdi sıra formülde: 500-1000 gr. iri tuzu bir küvet dolusu çok sıcak olmayan suya atın. Ortalama 37 derece ısıya getireceğiniz su dolu küvette su soğuyana kadar zaman geçirin.

Tuz Maskesi İle Aknelere Veda Tuz deriye uygulandığında hipertonik (aşırı yoğun) bir ortam yaratır. Bu ortam difüzyon ile ciltteki sıvının dışarı çekilmesine ve gözeneklerin kurumasına sebep olur. (Ozmoz etkisi). Gözeneklerde kalan bakteriler su ve besleyici yağla dolu ortamlarını kaybettikleri için hayatlarını fazla sürdüremezler. Bu antibakteriyel etki sebebi ile tuz sadece sivilcelerde değil, yaralarda da kullanılan, başarılı bir dezenfektandır. Aynı zamanda tuzlu su, gerginleştirici etkisi ile ölü deri hücrelerinin, yağ ve bakterilerin daha hızlı atılmasını sağlar, gözenekleri temizler.

Neden Tuz Maskesi? Haftada bir veya en fazla iki kez uygulayacağınız bu maske ile tertemiz bir cilde sahip olabilirsiniz. Uygulanması kolaydır, maliyeti düşüktür. Özellikle kistleşmiş ve iltihaplı nodül halindeki sivilceleri kurutmada etkilidir. Cilde gerginlik kazandırır. Diğer maskelere göre etkisi daha hızlı görülür. Bazen bir hafta geçmeden gözle görülür düzelme sağlayabilir. Kuru ciltler için önerilmemektedir.

Tuz Maskesi Tarifi Bir su bardağı ılık suya 3 yemek kaşığı tuz ekleyerek iyice karıştırın. Hazırladığınız tuzlu suyu doğrudan elinizle ya da bir havlu veya bez yardımı ile yüzünüze sürün. Tüm cildinize yayılmasını sağlayın. Yüzünüze sürerken yumuşak ve nazik olun, dairesel hareketlerle yavaş uygulayın. Bu şekilde cildinizi tahriş etmesini engellemiş olursunuz. Özellikle iltihaplı sivilcelerin olduğu bölgelere daha yoğun bir tuz katmanı oluşturmak bakterileri azaltarak sivilceyi söndürmeye yardımcı olacaktır. 10-15 dakika sonra yüzünüzü bol su ile yıkayın. Bu süreyi aşmamaya dikkat edin. Tuzu özellikle gözlerinizden, ağız ve burnun iç kısmından, dudaklarınızdan uzak tutun. Tuz maskesi hassas ciltlerde yanma yapabilir. Yanma rahatsız edici olursa maskeyi hemen temizleyin. Cildinizde yaralar ve tahriş olmuş bölgeler varsa bu maskeyi kullanmaktan kaçının.

Kusursuz Bir Vücut İçin Evde Sauna Sırt ve dekolte bölgeleri için 1 lt. suda çözeceğiniz 20 gr. tuzun içine pamuklu bir beyaz gömleği bastırıp sıkın. Nemli bir şekilde giyinerek kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra duru suyla bir duş yapın. Sauna etkisi yaratan bu uygulama ile böcek ya da sinek ısırıkları gibi yazlık sıkıntıların da üstesinden gelebileceğinizi eklemekte fayda var.

Peeling Etkisi Yağ ve iri taneli tuz ile peeling yaparak daha sihirli bir bakım elde edersiniz. Ölü hücrelerin kovulduğu, daha pürüzsüz bir cilt ve daha pembe bir ton için öncelikle çok sıcak olmayan bir duş yapın. Böylece gözeneklerin açılmasını sağlayın. Yağ ve tuz karışımını bir havluya ya da küvete dökerek uygulayın. Ayağınızdan boynunuza kadar eşit biçimde yayılmasını sağlayın. Yarım saat kadar bekledikten sonra ılık suyla vücudunuzu temizleyin. 50 gr. iri taneli tuz ve 45 gr. fındık yağını karıştırarak elde edeceğiniz bu sihirli karışım, doğal güzelliğin de anahtarı olacak.

Kaynak:MutluMikrop

Kaynak: http://modahaber.com/haber-5765-tuz-i...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın