Görüş Bildir
Haberler
Türkiye 0-0 Yunanistan

Türkiye 0-0 Yunanistan

Fatih
17.11.2015 - 19:28 Son Güncelleme: 17.11.2015 - 22:27

Terim: "Kusursuz oynadı"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim , Yunanistan mücadelesinin ardından açıklamalarda bulundu. Ahmet Çalık'ın performansını öven Terim, milli takımın da gurur duyulacak bir takım olduğunu söyledi.

'Bugün dünya komşular günüymüş, biz de komşumuz Yunanistan ile oynadık. Defans adına hiç gol pozisyonu vermemek çok önemli. Yunanistan'ın aldığı neticeler, Yunanistan'ın değerini değiştirmez, önemli bir takım. Arkadaşlarımız hazırlık maçı olmasına rağmen ciddi oynadılar. Kontrol tamamen bizdeydi. Pozisyonlar da bulduk, olmadı. Geçen sene 16 Kasım'da biz Arena'da, Kazakistan'ı 3-1 yendik. 3-4 gün önce de Brezilya maçından çıkmıştık. O gündür mağlubiyet olmadığı gibi, çok önemli galibiyetler var. Adeta şahlanan, ülkesini aslan gibi temsil eden bir milli takım var, Fransa'ya direkt giden bir milli takım var. Galibiyet ile kapatmak isterdik ama, hepsini sevgi saygıyla anıyorum ve ülkenin bu çocuklara sahip çıkmasını istiyorum. Bugün ülkenin kendileriyle gurur duyacak bir milli takımı var. Bu arenada mağlup olmamak, herkesin gıpta ile izlediği ülkeleri devirmek kolay değil. Bu kadar stres ile oynamak çok önemle üzerinde durulması gereken bir şey. Burada emek var, özveri var, gerektiği zaman sakat sakat oynamak var, var oğlu var...

'AHMET DEFANSTA KUSURSUZ OYNADI'

'Bugün de müthiş bir pas yüzdesi ile, set oyununu sabırla deneyen bir milli takım vardı, olmadı, olmasın. Bu rekorlar kolay olmuyor. Güven arttırıyor kendine. Bugün birçok genç arkadaşımızı koyduk. Ahmet bugün defansta herhalde kusursuz oynadı. Mehmet Topal ile ikisi çok güzel oynadı. Ahmet'in ilk milli maçı için aferin ona. İnşallah eksiklerini de gidererek daha iyi olacak. Okay var, ilk defa milli oldu. Baktığımızda Belçika'yı, Hollanda'yı, Almanya'yı sorduğumuz zaman müthiş çıkıştalar denirdi. Şimdi U19 takımımız elit tura kaltı, U17 öyle... A Milli Takımımız da Fransa'ya gitti. Bunu da yerli yerine koymak lazım. '

'DAHA İYİ ŞEYLER YAPACAK'

'Yunus'u direkt santrafora koydum. Bize adapte olacak. Dar alanda meziyetli bir oyuncu. Uzun yıllar buraya gelinceye kadar Alman altyapılarının hepsinde oynamış. Daha iyi şeyler yapacak inşallah'

Sporx

Kaynak: http://turkcell.sporx.com/terim-kusur...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Olcay ve Arda'dan açıklamalar

 Olcay Şahan maç sonu yaptığı açıklamada oynadıkları futbolu değerlendirdi;

Olcay Şahan yaptığı açıklamada 'Yunanistan'dan çok daha iyi oynadık. Rakibin pozisyonu yok. Yunanistan milli takımı kaleye doğru düzgün şut atmadıysa bu demektir ki iyi oynadık. Kendi açımdan kendimi değerlendirmek istemiyorum. Büyüklerimize bırakıyorum.' ifadelerini kullandı.

Arda Turan maç sonu verdiği röportajda şöyle konuştu:

 'Fatih hoca, Barcelona'da oynamayacağım belli olduğunda 'Bu takımın liderisin, forma senin' demişti. Milli forma benim için her şeyden daha önemli. Çok içten isteyince bazı şeyler oluyor demek ki. Biz de çok istedik, sonu güzel oldu. 7 tane kritik maç oynadık. Yenilsek iş bitecekti. Bu nedenle savunmaya da önem verdik ama artık agresif futbol oynayacağız.'

Türkiye 0-0 Yunanistan

Euro 2016'ya katılmayı garantileyen Türkiye, 162 gün sonra İstanbul'da çıktığı karşılaşmada Yunanistan ile golsüz berabere kaldı. Türkiye 11 maçtır yenilgi yüzü görmüyor.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine direkt katılım hakkı elde eden Türkiye, özel maçta Yunanistan'ı ağırlarken, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in kadroda yaptığı 4 değişiklik dikkati çekti.

Milli maç arasını özel karşılaşmalarla değerlendiren ay-yıldızlı ekip, Katar ile deplasmanda yaptığı ve 2-1 kazandığı bir önceki özel müsabakanın kadrosunda 4 değişiklikle Yunanistan karşısına çıktı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Katar maçının 11'inde yer alan isimlerden, sakalığı bulunan Serdar Aziz ile Şener Özbayraklı, Atınç Nukan ve Emre Taşdemir'in yerine, Gökhan Gönül, Ahmet Yılmaz Çalık, İsmail Köybaşı ve Olcay Şahan'ı sahaya sürdü.

Gençlerbirliği'nin 21 yaşındaki futbolcusu Ahmet Yılmaz Çalık, ilk milli maçına Yunanistan karşısında çıktı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in gelecek adına ümit beslediği isimler arasında yer alan Ahmet Yılmaz Çalık, Yunanistan karşısında ilk 11'de yer alarak kariyerinde ilk kez milli formayı giydi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye ile Yunanistan A milli takımları arasında yapılan özel maçı, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras da izledi

Karşılaşma öncesinde Başakşehir Fatih Terim Stadı'na gelen Davutoğlu ve Çipras, mücadeleyi protokol tribününden takip etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, maçtan önce A Milli Futbol Takımı'nın soyunma odasına giderek, teknik heyet ve oyunculara başarılar dilediği bildirildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
7
6
4
3
2
0