Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'nin #Selfie'si

Türkiye'nin #Selfie'si

Somera Sosyal Medya Analiz
27.02.2015 - 17:20 Son Güncelleme: 03.03.2015 - 03:08

2014 Oscar törenlerinde Ellen Degeneres’in arkasına Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Julia Roberts, Brad Pitt, Meryl Streep, Kevin Spacey’i alarak çektiği ve Twitter’da paylaştığı fotoğraf, sadece şimdiye kadar en çok retweet edilmiş fotoğraf olmakla kalmadı ve bir internet fenomenine dönüşen selfie’yi artık 7-70’e herkesin bildiği ve çekinmekten kendini alıkoyamadığı bir sosyal medya içeriğine dönüştürdü.

Somera olarak, HTC için hazırladığımız sosyal medya analizinde Türkiye’deki insanların selfie’lerini inceledik ve ülkemizin selfie haritasını çıkardık.

Kaynak: http://www.somera.com.tr/tr/turkiyeni...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’nin Selfie Haritası’nı çıkardık. Araştırma sonuçlarımıza göre cinsiyet bazında %49 ile en çok selfie çekenlerin erkekler olduğunu gördük.

Selfielerde kadınların %95’i manzarasız resim çekerken bu oran erkeklerde %90’a düşmüş durumda. Kadınların %20’si arkadaşlarıyla birlikteyken  erkeklerin %30’u arkadaşlarıyla selfie çekiniyor. Kadınların %75’i selfielerde özenli biçimdeyken bu oran erkeklerde %45’e düşüyor. Erkeklerin %62’si sadece yüz resmi paylaşırken kadınlarda bu oran %60. Kadınların %80’i iç mekanda selfie çekmeyi tercih ederken erkeklerde bu oran %62.

Araştırmamız sonucunda Türkiye’de bireylerin genellikle manzarasız iç mekanda, arkadaşlarıyla beraber, sadece yüz hatlarıyla gülümseyerek ve özenli biçimde selfie çektiği ortaya çıkıyor.

Selfielerde kadınların %12’si seksi, erkeklerin %26’sı somurtkan ve doğal iken grup selfielerinde %79 oranla gülümseme ifadeleri var.

Bölgelere göre selfie analizimizde ise; Marmara Bölgesi’nin %65’i özenliyken bu oran Karadeniz Bölgesi’nde %46’ya düşüyor. Ayrıca Ege Bölgesi’nin %60’ı güleryüzlü iken Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bu oran %66. Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki selfielerin %99'u sevgilisizken İç Anadolu Bölgesi’ndeki selfielerde  %21 ile somurtkan ifadelere yer veriliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0