Görüş Bildir
Haberler
Türkiye’nin En İyi Müzik Gruplarının, Sesiyle Bizi Etkisi Altına Alan 12 Efsane Solisti

etiket Türkiye’nin En İyi Müzik Gruplarının, Sesiyle Bizi Etkisi Altına Alan 12 Efsane Solisti

Türkiye'de birbirinden farklı birçok müzik grubu var. Hepsi birçok üyeden oluşmasına rağmen, gruplarda ön plana çoğu zaman solistler çıkıyor. İşte size ülkemizin en sevilen gruplarının, sesleriyle ön plana çıkmış solistleri:

1. Kolpa

1. Kolpa

2009 yılından bugüne kadar hayatımızda olan grup, birçok başarılı albüme imza attı. Kolpa grubu Bora Yer, Barış Yurtçu, Cenk Taner Dönmez ve Samuray Gökçe'den oluşuyor.

Barış Yurtçu

Barış Yurtçu

Tabii ki grubun solist silahı Barış Yurtçu. Diğer arkadaşlarının arka planda müzikleriyle herkesi etkisi altına almasını fırsat bilen başarılı vokal, eşsiz sesi ve yorumuyla Kolpa'nın onlarca şarkısını herkesin ezbere biliyor olmasını sağladı. 

Kolpa grubunun harika müziği ve Barış Yurtçu sesiyle 'Beni Aşka İnandır ' şarkısını şöyle bırakalım. Belki hemen dinlemek istersiniz.

2. Gece Yolcuları

2. Gece Yolcuları

2004 yılında çıkardıkları ilk albümleri ile herkesin dikkatini çeken grup, hala yaptıkları albümlerle popülerliği devam ettiriyor. Şu an Gece Yolcuları grubu Edis İlhan, Uğur Arslantürkoğlu, Deniz Kaymaraz, Orkun Gezer ve Umut Yıldız'dan oluşuyor.

Edis İlhan

Edis İlhan

Grubun değişmeyen solisti Edis İlhan. O da yıllardır seslendirdiği şarkılarla müzik severlerden tam not alan isimlerden biri.

Gece Yolcuları'nın unutulmaz 'Unut Beni' isimli şarkısını Edis İlhan'ın sessiz sesinden buraya bırakalım. Belki dinlemek istersiniz.

3. Manga

3. Manga

Yıl 2004'ü gösterdiğinde hayatımıza giren diğer bir grup da Manga grubuydu. Herkes ''Bir Kadın Çizeceksin'' ve ''Dursun Zaman'' şarkılarıyla Manga'yı konuşur olmuştu. Onlar da popülerliğini artırmaya devam ediyor. Grupta şu anda Ferman Akgül, Yağmur Sarıgül, Cem Bahtiyar ve Özgür Can Öney yer alıyor.

Ferman Akgül

Ferman Akgül

Grubun şarkılarına ses veren ismi herkesin bildiği gibi Ferman Akgül. Sesi o kadar dikkat çekti ki, başarılı müzisyenin seslendirdiği şarkıların hemen hemen hepsi liste başı oldu. 

Ferman Akgül'ün sesinden 'Bitti Rüya' hala dinleyenlerin hafızasında ilk günkü gibi duran şarkılardan birisi.

4. Model

4. Model

2007 yılında Model ismini alarak kurulan grup ilk albümlerini 2009 yılında çıkardı. Farklı tarzları ve ilginç şarkı isimleri ile dikkat çeken grubun güncel kadrosunda Okan Işık, Can Temiz ve Kerem Sede bulunuyor. En son gruptan solist Fatma Turgut ayrıldı.

Fatma Turgut

Fatma Turgut

Grubun popüler olan şarkılarının arkasındaki ses Fatma'nın sesiydi. O da diğer gruplardaki solistler gibi tüm gücüyle ekibin şarkılarını seslendirip herkesin dikkatini çekmesini sağladı.  

En beğenilen Model şarkılarından 'Mey' isimli şarkıyı Fatma Turgut'un olağanüstü yorumuyla buraya bırakıyoruz.

5. Gripin

5. Gripin

2004 yılında ilk çıkardıkları albümleri ile müzik piyasasına giriş yapan grup, özellikle genç hayranlarının desteği ve beğenisi alarak günümüzde aktif müzik faaliyetlerine devam ediyor. Grubun güncel kadrosunda Birol Namoğlu, Murat Başdoğan, İlker Baliç ve Arda İnceoğlu yer alıyor.

Birol Namoğlu

Birol Namoğlu

Grubun şarkılarına hayat veren ismi Birol Namoğlu ve onun sesinden duyulan şarkılar grubun efsaneleşmesini sağladı. 

Müzik alt yapısı ve Birol Namoğlu sesiyle Sensiz Istanbul'a Düsmanim şarkısına buradan ulaşabilirsiniz.

6. Mor ve Ötesi

6. Mor ve Ötesi

1996 yılında ''Şehir'' isimli albümle çıkış yapan grubun oldukça hayranı var. 2000'li yıllarda çıkardıkları yaklaşık 10 albüm ile hayran kitlesini daima artırdı. Grubun şu an bulunan aktif üyeleri Harun Tekin, Kerem Özyeğen, Burak Güven ve Kerem Kabadayı.

Harun Tekin

Harun Tekin

Farklı ses rengi ile seslendirdiği tüm şarkılarda dinleyiciyi yakalayan Harun Tekin, vokal konusunda oldukça dikkat çeken isimlerin başında yer alıyor.

Harun Tekin'in sesinden ''Bir Derdim Var''

7. Duman

7. Duman

1999 yılında hayatımıza giren Duman grubu, rock gruplar arasında bir adım önde yer aldı. 18 yılda toplamda 11 albüm yapan grup, birçok isimle düet şarkıya imza attı. Duman grubu Kaan Tangöze, Batuhan Mutlugil, Ari Barokas ve Mehmet Demirdelen'den oluşuyor.

Kaan Tangöze

Kaan Tangöze

Her ne kadar son dönemde özel hayatı ile gündemin üst sıralarında yer alsa da Kaan Tangöze, seslendirdiği Duman şarkılarıyla grubun tarzını kabul ettirdi.

Kaan Tangöze sesi ile Duman'ın özel şarkılarından 'Senden Daha Guzel'' şarkısına buradan ulaşabilirsiniz.

8. Athena

8. Athena

İlk Türkçe albümlerini 1998 yılında çıkaran Athena, ilginç saç kesimleri ve dövmeleri ile Türkiye'nin en renkli üyelerine sahip gruplarından birisi. Çıkardıkları birçok şarkı ile hayran kitlesini her albümde uçurdu. Grupta şu anda Gökhan Özoğuz, Hakan Özoğuz, Umut Arabacı, Emre Ataker ve Sinan Tınar yer alıyor.

Gökhan - Hakan Özoğuz

Gökhan - Hakan Özoğuz

Her ne kadar solist olarak ön plana Gökhan Özoğuz çıkıyor olsa da, Hakan da geri vokalde oldukça başarılı. İki kardeşin uyumu, farkını ortaya rahatça koyabiliyor. 

Athena'nın 'Öpücük ' şarkısını özlediyseniz buradan ulaşabilirsiniz.

9. Yüksek Sadakat

9. Yüksek Sadakat

2002 yılında çıkardıkları albümle Yüksek Sadakat grubu ile tanıştı herkes. İlk solistlerinden Cemil Demirbakan'ın gruptan ayrılması ile kan kaybetse de müzik çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Cemil Demribakan'ın yerine Kenan Vural ekibe dahil oldu. Yine aktif olarak Kutlu Özmakinacı, Serkan Özgen, Uğur Onatkut ve Sefa Deniz grupta yer yer alıyor.

Cemil Demirbakan

Cemil Demirbakan

Cemil Demirbakan grupta seslendirdiği şarkılarla hayran kitlesini artırdığı gibi gruptan ayrıldıktan sonra çıkardığı solo albümlerle de müzik kariyerinde başarıyı yakaladı. 

Belki dinlemek isterseniz ' Belki Üstümüzden Bir Kuş Geçer' buraya bırakalım.

10. Seksendört

10. Seksendört

2005 yılında her yerde ''Ölürüm Hasretinle'' şarkısını duyduk. Büyük küçük herkesin diline dolanan bu şarkı ile grup müzik piyasasına hızlı bir giriş yapmış oldu. O gün bugündür devam eden grup, aktif olarak konser ve albüm çalışmalarına devam ediyor. Şu an grubun aktif üyeleri Tuna Velibaşoğlu, Arif Erdem Ocak, Okan Özen ve Serter Karadeniz.

Tuna Velibaşoğlu

Tuna Velibaşoğlu

Grubun solisti Tuna Velibaşoğlu seslendirdiği şarkılarında verdiği duygu ile tüm şarkıların dinleyicilerin aklında kalıcı olmasını sağladı. 

O zaman 'Ölürüm Hasretinle' şarkısını buraya bırakalım. (Nostalji niyetine)

11. Pinhani

11. Pinhani

2006 yılında albümü çıkmasına rağmen asıl çıkışlarını aynı yıl yayınlanan ''Kavak Yelleri'' dizisinde şarkılarının kullanılmasıyla yaptılar. Dizi sayesinde albümdeki birçok şarkı birçok kişiye daha kolay ulaşmış oldu. Aktif olarak grupta Sinan Kaynakçı, Zeynep Eylül Üçer, Hami Ünlü, Akın Eldes, Selim Aydın, Cem Aksel ve Eray Polat yer alıyor.

Sinan Kaynakçı

Sinan Kaynakçı

Grubun solisti Sinan Kaynakçı diğer meslektaşları gibi grubun ön plana çıkan üyelerinden birisi oldu. 

İşte o ilk çıkış şarkıları 'Hele bi gel' dinlemek isteyenler ulaşabilir.

12. Ayna

12. Ayna

90'lı yılların en çok dinlenen gruplarından biri de Ayna grubuydu. Grupta birçok değişiklik yaşanmasına rağmen Ayna grubu dağılmadan müzik kariyerine devam ediyor. 2002 yılında Cemil Özeren'in gruptan ayrılması ile tek solist kalan Erhan Güleryüz kalmış oldu. Cemil Özveren 2012 yılında geçirdiği sağlık sorunu nedeniyle aramızdan ayrıldı. Şu anda grupta  Erhan Güleryüz, Can Güney, Orçun Çolak, Can Ergenler ve Bülent Akbay yer alıyor.

Erhan Güleryüz

Erhan Güleryüz

Grubun değişmeyen solisti Erhan Güleryüz. Kendisi solo albümler çıkarsa da gruptan ayrılmayan Güleryüz, birçok diziye filme müzik yapmaya devam ediyor. Ayrıca çıkardığı 4 tane de şiir kitabı bulunmaktadır. 

Erhan Güleryüz ve Cemil Özeren'in sesinden 'Ölünce Sevemezsem Seni ' ulaşabilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
524
251
164
81
63
61
60
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
fafatara

Mfö- Grup Gündoğarken - Yeni Türkü - ADAMLAR- Ezginin Günlüğü - Gece - Haramiler -Malt Bunlar nerde editör kardeş?

Anonim

Ferman Akgül, iyiki var. :')

iremm1447

maNga ❤