Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'nin En Büyük İki Sorununu İktidar Sahada Tespit Etti: Ekonomi ve Mülteciler

Türkiye'nin En Büyük İki Sorununu İktidar Sahada Tespit Etti: Ekonomi ve Mülteciler

Milletvekilleri sahaya indi en büyük iki sorun belirlendi! İktidarı seçimde zorlayacak iki başlık ekonomi ve sığınmacılar oldu. Bunları düzeltmeden seçime gidilmesi istenmiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mülteciler ‘siyasi açıdan istismar’ aracı olarak kullanılıyor!

Mülteciler ‘siyasi açıdan istismar’ aracı olarak kullanılıyor!

Türkiye Gazetesi, Yücel Kayaoğlu haberine göre, iktidarın 2023 seçimlerine gitmeden ekonomi ve sığınmacılar sorunlarını çözmeyi hedeflediği belirtildi.

Haberde, AK Parti milletvekillerinin Ramazan ve bayram boyunca seçim bölgelerinde temaslarını sürdürdüğü, bu temaslarda da hayat pahalılığı ve mültecilerle ilgili şikâyetlerin başı çektiği belirtildi. Bu iki konu sonrası en önemli başlıklardan biri ise EYT’liler oldu. 

İktidarın seçim stratejisi toplantılarında son dönemde en fazla sığınmacılar ve ekonomi üzerinde değerlendirilmeler yapıldığı belirtilirken, hayat pahalılığı ilk sırada gelirken, mülteciler de gündemde yer alıyor. Mülteci sorununun sahada pek bir etkisi yok gibi görünürken, ‘Suriyeliler yüzünden iş bulamıyorsunuz, bunlar yüzünden sıkıntı çekiyorsunuz’ denilerek, muhalefetin mültecileri ‘siyasi açıdan istismar’ aracı olarak kullandığı da düşünülüyor. Suriyeli sığınmacılarla ilgili yalan-yanlış bilgiler yayıldığı düşünülürken, vatandaşın mültecileri çok büyük bir problem olarak görmediği ama ekonomik sıkıntıların dikkati bu alana da kaydırdığı için bahane edilerek tepki gösterenler olduğu da belirtildi.

Sahada görünenler, 'Yolu bırakın halk için ne yaptınız?'

Sahada görünenler, 'Yolu bırakın halk için ne yaptınız?'

Haberde yer alan diğer ifadeler şu şekilde:

Sahada görünen, AK Parti’nin çekirdek seçmeni hâlen partide. Toplumun yüzde 35’lik kesimi AK Parti’ye oy vereceğini söylüyor. Ancak yüzde 10’dan fazla bir kararsız kitle var. Bu kitle daha önce AK Parti’ye oy veren, ama şimdi kafası karışık olan bir kitle. Muhalefet cephesine de gitmek istemiyor. Çünkü onlar da umut vermiyor bu kitleye. Bu kesim şimdilik ne AK Parti’ye ne de muhalefete yanaşıyor. Gri alanda bekliyorlar. AK Parti’ye yakın olan bu kesimler, ‘Köprü, yol baraj gibi söylemleri bırakın artık. Vatandaşın bireysel taleplerini karşılayın’ diyor. Türkiye’de seçimler muhtarlık seçimlerine döndü iyice, yani Kanal İstanbul’u veya başka otoyolları anlatarak seçim kazanmak zor. Vatandaş ‘Benim için ne yaptın’ diyor. Bireysel talepler karşılanmalı. Bu nedenle dar gelirlileri rahatlatmaya yönelik yeni bazı adımların atılması bekleniyor. Özellikle 9’uncu aydan itibaren hükûmet dar gelirlileri rahatlatmaya yönelik bazı adımlar atarsa, sıkıntı ortadan kalkar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

En büyük sorun akpnin kendisi. Bi siktir olup gitseler sorun kalmayacak

kusuratialinmayanpi

En büyük sorun ne ekonomidir, ne mültecilerdir. En büyük sorun hukuk sisteminin yozlastirilmasidir. İç politika ve dış politikayı denetleyecek bir hukuk sist... Devamını Gör