Görüş Bildir
Haberler
Türkiye İspanya'yı 62 Yıl Önce Yenebildi

Türkiye İspanya'yı 62 Yıl Önce Yenebildi

Enver K.
16.06.2016 - 15:34 Son Güncelleme: 17.06.2016 - 13:59

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu'nda bugün İspanya ile karşılaşacak Türkiye, son 2 organizasyonun şampiyonu karşısında tarihteki tek galibiyetini 62 yıl önce aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

A Milli Futbol Takımı, İspanya ile yaptığı 10 maçta sadece bir kez galip geldi. Milliler, 1954 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde rakibini 14 Mart 1954 tarihinde İstanbul'da 1-0 mağlup etti.

Ay-yıldızlı ekip, bu maçın ardından rakibiyle yaptığı 7 müsabakayı da kazanamadı, 4'ünü yitirdi, 3'ünde berabere kaldı. Türkiye ayrıca, son 6 randevuda rakibine sadece bir gol atabildi.

'Türkiye'nin İspanya'ya karşı iki kozu var'

'Türkiye'nin İspanya'ya karşı iki kozu var'

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) Türkiye Milli Takımı'nı takip eden Marca gazetesi muhabiri Alberto Rubio Garcia, ay-yıldızlıların İspanya maçındaki kozlarının hızlı hücum ve savunmanın arkasına atılan toplar olması gerektiğini savundu.

Garcia, Marsilya şehrindeki milli takım kampında bugünkü İspanya-Türkiye maçı öncesinde, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, 'Türkiye'nin İspanya'ya karşı iki kozu var. Hızlı hücum ve savunmanın arkasına atılan toplar, Türkiye Milli Takımı'nın İspanya maçındaki kozları olmalı. Bu noktada Türkiye, Hakan Çalhanoğlu'nu etkili kullanabilir.' ifadelerini kullandı.

Defansın arkasına atılan derin toplara karşı İspanya Milli Takımı'nın savunmasız kaldığını aktaran İspanyol gazeteci Garcia, 'İspanya, maçlarda topla oynama oranı çok yüksek olmasına ve birçok pozisyona girmesine rağmen gol bulmakta zorluk çekiyor.' şeklinde konuştu.

İspanya'nın orta sahada güçlü ve alternatifli bir kadroya sahip olduğunu belirten Garcia, buna karşın 9 numaralı pozisyonda sıkıntı çekildiğini ifade etti.

Türkiye'nin defansın ortasında sorun yaşadığını ve en zayıf noktasının da bu olduğunu savunan İspanyol gazeteci, 'Türkiye, Iniesta için özel önlem almalı.' yorumunu yaptı.

7 yıl sonra karşılaşacaklar

7 yıl sonra karşılaşacaklar
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye ile İspanya A milli futbol takımları bugün 11. kez karşı karşıya gelecek.

Türk Milli Takımı, son 2 Avrupa Şampiyonası'nda kupayı kaldıran rakibiyle geçmişte yaptığı 10 maçtan sadece birini kazanırken, 5 kez rakibine yenildi, 4 kez de berabere kaldı.

Beşi Dünya Kupası Elemeleri, 2'si Avrupa Şampiyonası Elemeleri, 3'ü de özel olmak üzere geride kalan 10 maçta 5 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde ise 14 gol gördü.

Türkiye ile İspanya son olarak 1 Nisan 2009 tarihinde karşılaştı. 2010 Dünya Kupası Elemeleri'nde İstanbul Ali Sami Yen Stadı'ndaki maçı İspanya 2-1 kazandı, Türkiye'nin golünü Semih Şentürk attı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
63
29
20
13
11
10
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ynsemrebagiban

Kozumuz hızlı hücumsa maça hiç çıkmayalım.Malum bizim oyuncular yürümeye bayılıyor.

Dawkins06

Hırvat maçındaki oyunu oynarlarsa , tecavüz kaçınılmaz..

Emilio

1 puanı öpüp başımıza koyarız da, İspanya koymaya daha yakın gibi.