Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'den Almanya'ya İncirlik Vetosu

Türkiye'den Almanya'ya İncirlik Vetosu

ATKN
23.06.2016 - 11:15 Son Güncelleme: 23.06.2016 - 13:38

Almanya Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Türkiye'nin üst düzey bir Alman savunma yetkilisinin İncirlik'i ziyaret planlarını engellediğini söyledi. Ziyaretin Almanya'nın 1915 olaylarını 'soykırım' olarak kabul etmesi nedeniyle iptal edildiği ifade ediliyor. Alman sözcü ziyaretin hâlâ gerçekleşmesini umut ettiğini belirtirken, konuyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, askeri olmayan heyetlerin İncirlik'e ziyaretinin uygun görülmediğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraflar: Arşiv

Alman haber portalı Spiegel Online'da yer alan bilgiye göre Türkiye, Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'in vekili olarak Müsteşar Ralf Brauksiepe ve beraberindeki heyetin İncirlik Askeri Üssü'ne yapacağı ziyareti iptal etti. 

Haberde, ziyaretin Alman Federal Meclisi'nde kabul edilen 'soykırım' kararı nedeniyle iptal edildiği ve Türkiye'nin bu kararla Alman politikacıların İncirlik'te istenmediği mesajını vermeyi hedeflediği belirtildi.

'Türk yetkililer şu an için seyahat planını onaylamıyor'

'Türk yetkililer şu an için seyahat planını onaylamıyor'

Reuters'a konuşan Almanya Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Alman dergisi Spiegel'in internet sitesinde yayınlanan bir haberi doğrulayarak, 'Türk yetkililer şu an için seyahat planını onaylamıyorlar' dedi.

Sözcü, Alman Savunma Bakanı Vekili Ralf Brauksiepe'nin bazı Alman yasa yapıcılarla beraber önümüzdeki ay İncirlik üssünü ziyaret etmeyi planladığını söylerken, Berlin'in bu ziyaretin hâlâ gerçekleşmesini umut ettiğini sözlerine ekledi.

'Askeri olmayan heyetlerin İncirlik'e ziyareti uygun görülmemektedir'

'Askeri olmayan heyetlerin İncirlik'e ziyareti uygun görülmemektedir'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Konuyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, askeri olmayan heyetlerin İncirlik'e ziyaretinin uygun görülmediğini söyledi.

Çavuşoğlu, 'İncirlik üssüne gelmek isteyen askeri ve teknik heyetlerin hepsi gelebiliyor; fakat şu aşamada askeri olmayan heyetlerin özellikle de siyasetçilerin İncirlike'e ziyareti uygun görülmemektedir' dedi.

Almanya’nın İncirlik’te 250 askeri, 6 Tornado tipi keşif jeti ve bir yakıt ikmal uçağı bulunuyor

Almanya’nın İncirlik’te 250 askeri, 6 Tornado tipi keşif jeti ve bir yakıt ikmal uçağı bulunuyor

Almanya'nın İncirlik üssünde 250 askeriyle beraber altı Tornado keşif uçağı ve bir yakıt uçağı bulunurken, bunların tamamı ABD'nin Irak ve Suriye'de IŞİD'e yönelik operasyonlarda öncülük ettiği koalisyon dahilinde kullanılıyor.

Almanya Savunma Bakanlığı Sözcüsü geçtiğimiz hafta iki ülkenin İncirlik'teki Alman güçleri için kalacak yer ve uçaklar için tesis inşası konusunda anlaşmayı sonlandırmaya hazırlandıklarını açıklarken, bu anlaşmanın iki ülke arasında askeri ilişkilerin devam ettiğine dair kanıt olarak gösterdi.

Parlamentonun 'soykırım' kararı ilişkileri gerdi

Parlamentonun 'soykırım' kararı ilişkileri gerdi

Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkiler, Alman parlamentosunun 1915 olaylarını 'soykırım' olarak nitelendirmesinin ardından gerilmişti. 

Reuters ve DW Türkçe

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
95
22
8
7
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
isim soyisim

Konuya netlik kazandırıyorum; -efendim ziyarete geleceklermiş. - ne zaman ? - temmuz başı diyorlar. -Yok artık, bir bayramımız var olm, onu da yerdirtme... Devamını Gör

Alican Guler

Eger soykirim kabulu nedeniyle yapildi ise iyi bir cevap olmus.

itsasin

suriye uçağı vurunca natoya patriot yalvaran acizler şimdi boşa artistik yapıyorlar.türkiye bitti

nato ne alaka onu çözemedim ? Türkiye natonun as üyelerinden. kimsenin kimseye yalvardığı yok.