Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'de Yaşayarak Ruh Sağlığını Ne Kadar Yitirdin?

Türkiye'de Yaşayarak Ruh Sağlığını Ne Kadar Yitirdin?

Her geçen gün değişen gündem, aslında hiç gerek olmadığı halde bildiğimiz Taksicler Odası Başkanın ismi, dolar, zamlar... Yetişemediğimiz, çoğu zaman anlamlandıramadığımız Türkiye gündemi, bize kendi dertlerimizi unutturuyor. Bu testimiz Türkiye'de yaşayarak ruh sağlığını ne kadar yitirdiğini söylüyor.

Eğer hazırsan;

Haydi testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini seç.

2. Şimdi de yaşını seç.

3. Öncelikle hayatından ne kadar memnunsun? (1= en az, 5= en çok)

4. Türkiye'de değil de keşke şurada doğsaydım dediğin bir ülke seç.

5. Peki sürekli zamlanan ürünler, senin ihtiyaçlarını karşılamana engel olmaya başladı mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bu kavramlardan kaçına hakimsin?

6. Bu kavramlardan kaçına hakimsin?

7. Hiç sokak röportajında telefonunu gösterdin mi?

8. Bir hayalin varsa bunlardan hangisi olabilir?

9. Son olarak torunlarına anlatmaya değer bir hayat yaşadığını düşünüyor musun?

Bu koşullarda ruh sağlığını gayet iyi korumuşsun.

Bu koşullarda ruh sağlığını gayet iyi korumuşsun. Her geçen gün değişen gündem, buna yetişmekte zorlanan sen... İstediğin tek şey huzurlu bir hayatken, Türkiye şartlarında bu pek mümkün olmamış. Yine de umutlarını yitirmemişsin ama hala geleceğe dair ümitlisin. Kendini negatif düşüncelere hapsetmek yerine sürekli bu ortamlardan kaçmışsın, belki de ruh sağlığını bu kadar iyi korumanın nedeni budur. Olumsuz düşüncelere kulağını tıkayıp, sadece hayallerine odaklanıyorsun. Bunu gerçekleştirmek her geçen gün zorlaşsa da sen kendinden eminsin. İsteklerini ve hayallerini gerçekleştirip, huzurlu bir hayata kavuşacaksın. Zaten iyi durumda olan ruh sağlığını aynı şekilde korumaya devam et.

Ruh sağlığını korumak için büyük çaba içindesin.

Ruh sağlığının sonuna gelmiş olduğunu hissediyor ve kendini bunun için fazla zorluyorsun. Yani Türkiye'de sık değişen gündem, artan dolar, azalmayan ihtiyaçlar... Bu tür nedenlere kendini çok kaptırmasan da giderek azalan umudunla artık ruh sağlığını koruyamaz hale gelmişsin. Bugüne kadar çok çabalamış olup, senin giderek hayallerinin yok olması ve isteklerini gerçekleştiremeyecek olduğunu bilmen, buna inandırılmış olmak ümitsizliğini katlıyor. Giderek küçülen hayallerine tutunmuşsun ama bu hayallerini ne zaman gerçekleştirebileceğini veya bu hayallerini gerçekten gerçekleştirebileceğinden emin değilsin. Ruh sağlığını korumak için çabalasan da artık bunun için enerjin bile kalmamış durumda.

Ruh sağlığın hiç iyi durumda değil.

Senin ruh sağlığın hiç iyi durumda değil. Takip edemediğin gündem, her geçen gün Türkiye'de yaşanan olaylara şaşıramayacak boyuta gelmek seni çok üzüyor. Kendi dertlerini unutmuş ve artık çok fazla umutsuzlaşmışsın. Ruh sağlığın için aslında pek fazla da çabalamamış olsan da bu koşullarda korumak da imkansız hale gelebilirdi. Her zaman gelecek için ümidin olan sen, bu sefer gerçekten ne yapacağını bilmiyor haldesin. Planlarını bir kenara kaldırmış ve hayallerinden, isteklerinden vazgeçmişsin. Seni bu kadar ümitsizliğe sürükleyen sadece gündem değil, kendi hayatının gündemi de olabilir. Sen yine de kendini bırakma, illa ki bir şeyler düzelecektir.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
75
27
14
12
8
8
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
first_contact1

Ruh sağlığın hiç iyi durumda değil.

Smeraldo

Ruh mu kaldı ki sağlığı olsun

cansu ersan

Ruh sağlığın hiç iyi durumda değil. Ruh sağlığın hiç iyi durumda değil. Senin ruh sağlığın hiç iyi durumda değil. Takip edemediğin gündem, her geçen gün Tür... Devamını Gör