Görüş Bildir
Haberler
Türkiye’de Son Dönemde En Büyük Yatırım Alan 10 Girişim

Türkiye’de Son Dönemde En Büyük Yatırım Alan 10 Girişim

11.11.2022 - 17:06 Son Güncelleme: 17.11.2022 - 15:32

Türkiye'de son dönemde en büyük yatırım alan 10 girişimi listeledik. İyi okumalar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Modanisa

Modanisa

2011 yılında İstanbul'da kurulan giyim markası, 140 ülkede faaliyet gösteriyor. Türkiye'nin ilk uluslararası alışveriş sitesi olan Modanisa, geçtiğimiz Temmuz ayında yaklaşık 20 milyon dolar yatırım aldı.

Insider

Insider

E-ticaret sitelerine yönelik araçlar sağlayan Insider, Türkiye'nin yazılım alanındaki ilk 'unicorn'u. Şirketin değeri, şubat ayı itibarıyla 1 milyar doları aştı ve gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

Agave Games

Agave Games
egirisim.com

Alper Öner ve Oğuzhan Merdivenli tarafından 2021 yılının Temmuz ayında kurulan oyun şirketi, yeni nesil 'hyper-casual' oyunlar geliştiriyor. Şirket, geçtiğimiz aylarda tam 7 milyon dolarlık finansman toplamasıyla haberlere konu olmuştu.

Vivense

Vivense
fastcompany.com.tr

Ev dekorasyonu alanında faaliyet gösteren Vivense, Kemal Erol tarafından 2012 yılında kuruldu. Erol, online mobilya mağazası ile 1 milyar TL ciroya ulaştı ve 2020 sonunda aldığı yatırım 130 milyon doları buldu. Şirket, kendi alanında Türkiye'nin en büyüklerinden biri.

Peak Games

Peak Games
www.patronlardunyasi.com

2010 yılında kurulan firma, işe Facebook için yaptığı oyunlarla başladı ve 2012 yılında en fazla aktif kullanıcıya hizmet veren 10 mobil oyun şirketinden biri haline geldi. Şirket, 2017'de dünya devi Zynga'ya 1.8 milyar dolara satıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Trendyol

Trendyol

Demet Mutlu tarafından 2009 yılında kurulan Trendyol, startup olarak yola çıkıp Türkiye'nin en büyük şirketlerinden biri haline geldi. Şirket, 2018 yılında Çin devi Alibaba tarafından tam 728 milyon dolara satın alındı.

EasyCep

EasyCep
webrazzi.com

Yenilenmiş ve ikinci el telefonları alıp satmanızı sağlayan EasyCep, farklı platformlardan aldığı telefonları yenileyerek ve 1 yıl garanti hizmeti sunarak yine aynı platformlarda satışa sunuyor. Şirket, geçtiğimiz Mart ayında tam 11 milyon dolarlık yatırım alarak iddiasını kanıtladı.

Midas

Midas
www.getmidas.com

Midas, kurucularından Cem Mimaroğlu'nun ifadesiyle, 'dünyaca ünlü hisseleri komisyonsuz alıp satabildiğiniz dijital bir uygulama'. Şirket, geçtiğimiz aylarda Denizbank'tan birkaç milyon dolarlık yatırım aldı ve dikkatleri üzerine çekti.

Getir

Getir
webrazzi.com

Nazım Salur'un kurucusu olduğu online alışveriş platformu Getir, dünya çapında sürdürdüğü faaliyetlerle adından söz ettirmeye devam ediyor. Şirket, 2022'de aldığı 768 milyon dolarlık yatırımın ardından yaklaşık 11,8 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Fazla Gıda

Fazla Gıda
webrazzi.com

Fazla Gıda, gıda israfını önlemek için kapsamlı çözüm önerileri sunan bir startup. Şirket, Olcay Silahlı ve Arda Eren tarafından kuruldu ve 2021 yılında çıktığı yatırım turunda 26 milyon dolarlık yatırım aldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın