Görüş Bildir
Haberler
Türkiye’de Gerçekleşen, Oyuncuların Yoğun İlgi Gösterdikleri Espor Etkinlikleri

Türkiye’de Gerçekleşen, Oyuncuların Yoğun İlgi Gösterdikleri Espor Etkinlikleri

Efe Eren GENÇ
21.09.2022 - 13:13 Son Güncelleme: 25.09.2022 - 16:50

Espor, dünyanın dört bir yanında milyonlarca kişiyi etkisi altına alan bir branş hâline geldi. Türkiye'de de oldukça büyük bir kitleye sahip olan espor dalında ülkemizde düzenlenen bazı etkinlikler dikkat çekmekte. Bu yazımızda Türkiye'de gerçekleşen ve oyuncuların büyük ilgi gösterdiği bazı espor turnuvalarından bahsettik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. VALORANT Champions 2022 - İstanbul

1. VALORANT Champions 2022 - İstanbul

Ülkemizin ev sahipliği yaptığı belki de en büyük çaplı espor turnuvası olan VCT 2022'nin final aşaması, İstanbul'da, Volkswagen Arena'da oynandı. VALORANT'ın 2022'deki zirvesini belirleyen, LOUD'un kazandığı bu turnuva heyecanlı anlara sahne oldu.

2. Rise Online World - İstanbul Festivali

3. League of Legends 2018 Türkiye Büyük Finali

4. PUBG Mobile - OPPO RTK Series

4. PUBG Mobile - OPPO RTK Series

2019'da OPPO sponsorluğunda düzenlenen; Rusya, Kazakistan ve Türkiye'den PUBG Mobile oyuncularını karşı karşıya getiren bu turnuva, Mall of İstanbul'da düzenlendi ve binlerce PUBG Mobile oyuncusunun ilgisini topladı. Turnuvayla birlikte oyuncular için hediyeli etkinlikler de düzenlendi.

5. ESA Open Fire - All Stars 2021

5. ESA Open Fire - All Stars 2021

Türkiye'nin en iyi VALORANT takımları arasında düzenlenen bu üçüncü parti turnuva pandemi nedeniyle seyircisiz oynansa da VALORANT oyuncularını seyir keyfine doyurdu. BBL Esports'un şampiyon olarak ayrıldığı bu etkinlik ilerleyen yıllarda devam ederse daha görkemli bir ortama ve sahne şovlarına da tanıklık edebiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. CS:GO Blast Pro Series: İstanbul 2018

6. CS:GO Blast Pro Series: İstanbul 2018

Prestijli CS:GO turnuvalarından biri olan Blast Pro Series, 2018'de İstanbul'da düzenlenmişti. O zamanki efsane Space Soldiers kadrosu da dahil olmak üzere altı takımın davet edildiği, Ülker Sports Arena'da gerçekleşen etkinliğin şampiyonu ise Astralis olmuştu.

Bakalım gelecekte bizi neler bekliyor?

Türkiye'nin oyuncu kitlesini, espora olan ilgisini ve nüfusunu göz önünde bulundurunca espordaki potansiyelimize tam olarak ulaşamadığımız oldukça açık. 2022'deki VCT'nin İstanbul'da düzenlenmesi, ülkemizde daha çok espor etkinliğinin düzenlemesi adına kendimizi kanıtlamamız için büyük bir fırsat oldu. Bakalım daha nasıl turnuvalara ev sahipliği yapacağız?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın