Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'de Efsaneleşmiş Olan Fakat Avrupa ve Amerika'da Ulaşılması Zor 10 Araç

Türkiye'de Efsaneleşmiş Olan Fakat Avrupa ve Amerika'da Ulaşılması Zor 10 Araç

Koray Kaya
18.01.2017 - 16:51

Klasik olarak tabir edebileceğimiz bu araçlara adeta bir aşk ile bağlıyız. Seneler geçse de onlardan kopamıyoruz. Avrupa ve Amerika'da maalesef ki bunlardan mahrumlar. Parayı bile gözden çıkarmış olsalar, bulmaları imkansız gibi bir şey. Ülkemizde kültleşmiş ve belli bir kültür haline gelmiş araçlardan seçtiğimiz 10 otomobil ile bu durumu mizahi bir şekilde ele aldık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Anadol

1. Anadol

Bunu Türkiye'de bulmak bile zorken Avrupa ve Amerika'da insanların bu araca ulaşması imkansızdan farksız.

2. Murat 124

2. Murat 124

Bu araç sonsuzluğun başlangıcı olmuş. Günümüzde hala daha tercih edilen bir model.

3. Serçe

3. Serçe

Ülkemizde en çok tutulan seri olan Tofaş'ın ''kuş serisinin'' başlangıcıdır. Efsaneler ölmez.

4. Şahin

4. Şahin

Adını efsaneler arasına yazdırmış bir başka otomobil. Modifiye kültürüne temel olan bu model üzerinde denenmemiş hiç bir teknik ve yöntem kalmamış, vidalarına kadar sökülüp yeniden toplanmıştır. Rivayete göre araba kullanmayı bunda öğrenen kişilerin süremeyeceği araç yoktur.

5. Doğan

5. Doğan

Gençlerin vazgeçilmezlerinden biri. En büyük rakibi Doğan görünümlü Şahin'dir. Tutkunları, insan anatomisini açıklayan bir doktor misali aracı en ince detaylarına ve parçalarına kadar açıklayabilirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kartal

6. Kartal

Zamanında geniş ailelerin vazgeçilmez modeli olan Kartal; günümüzde sıhhi tesisat, elektrik vb. ustalarımızın vazgeçilmez otomobili konumundadır.

7. Renault 12

7. Renault 12

Sağlam alt takımı ile gönüllerde taht kurmuş bu araç genellikle çiftçilerin vazgeçilmez modelidir. Her türlü zorlu koşulda mini bir off-road aracı misali önüne çıkan engelleri aşmaktadır. Küçükken dedenizde olması yüksek ihtimal olan araç, az tur atmamıştır dedenizle.

8. Broadway

8. Broadway

Atası 12 gibi sağlamlığıyla halkımızın gönüllerini fethetmiş ayrıca ekonomik olması ile de taht kurmuş bir araçtır. Günümüzde hala en çok piyasası olan araçlardan biridir. Hiç bir Amerikalı veya Avrupalı bu araçla ovada yapılan mini off-roadın tadına varamayacaktır.

9. Toros

9. Toros

Fazla söze gerek yok. O zaten farkını belli eden bir araç.

10. Doğan SLX 1.6 İ.e

10. Doğan SLX 1.6 İ.e

Günümüze en yakın modellerden biri olan bu aracın Türkiye'de bile temizini bulmak zordur. 2000-2001 modelleri adeta altın değerindedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
18
12
6
6
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bahadır A

Anadol STC-16 vardır ki akıllara zarar bir modeldir... Döneminin belki de en yakışıklı tomofilidir... Nadirdir, şu anki piyasası bile modern teknolojili sıfı... Devamını Gör

nukkummatti

yamulmuyorsam kaportasında kompozit madde kullanılan ilk araç olarak zamanının ötesinde idi gel gör ki sonrası gel(e)medi.

İvan divandelen

Renault ülkemizde broadway olarak satılan modeli amerikan piyasasında Renault Alliance olarak çıkarttı. Sedan-Coupe-cabrio versiyonarı da vardı.

nukkummatti

#9 beyaz toros'a binen özel harekatçı ağabeylerime selam olsun.