Görüş Bildir
Haberler
Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde 120 Transfer Yapıldı

Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde 120 Transfer Yapıldı

Enver K.
01.10.2015 - 15:59

Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde Türk oyuncular ile yeni sözleşme imzalama döneminin sona ermesiyle birlikte takımların kadroları kesinleşmeye başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde Türk oyuncular ile yeni sözleşme imzalama döneminin sona ermesiyle birlikte takımların kadroları kesinleşmeye başladı. Ekipler kadrolarına Türk ve yabancı oyuncular ile ligin ikinci yarısında ilk hafta oynanacak maçlar öncesi son iş gününe kadar geçici sözleşme imzalayabilecek.

Süper Lig'de yeni sezon heyecanı 10 Ekim'de başlayacak, sezonunun ilk yarısı 11 Ocak 2016'da sona erecek. Ligin ikinci yarısı ise 23 Ocak'ta yeniden start alacak ve normal sezon maçları 9 Mayıs 2016'da tamamlanacak.

120 BASKETBOLCU TRANSFER EDİLDİ

2015-2016 sezonunda hem ligde hemde Avrupa'da iddialı kadro kurmaya çalışan Basketbol Süper Lig ekipleri, bu süreçte kadrolarına 120 oyuncu ile takviye yaptı. Süper Lig takımları kadrolarına 72 yabancı, 48 yerli oyuncu transfer etti.

DAÇKA VE İSTANBUL B.B. TRANSFER ŞAMPİYONU

Bu transfer döneminde takıma en çok çok takviye yapan ekipler 11 oyuncu ile Darüşşafaka ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü oldu. Anadolu Efes, 5 oyuncu ile takımına en az takviye yapan ekip durumunda. Geçtiğimiz sezon şampiyon olan Pınar Karşıyaka, başarılı kadrosundan ayrılan oyuncuların yerini doldurmak için 8 oyuncu transfer etti. Galatasaray'dan Kerem Gönlüm ve Justin Carter'ı alan İzmir ekibi, Milano'dan da Joe Ragland gibi önemli oyuncuları kadrosuna kattı.

MVP DİXON, FENERBAHÇE'YE GEÇTİ

2014-2015 sezonunda Karşıyaka ile şampiyon olup aynı zamanda 'En değerli oyuncu' seçilen Bobby Dixon, Fenerbahçe'ye transfer olarak bu dönemin en dikkat çekici transferi oldu. Aynı zamanda sarı-lacivertliler, geçtiğimiz sezon NBA'in Atlanta Hawks takımında oynayan Pero Antic ve Avrupa liginin yıldız oyuncularından Kostas Sloukas'ı kadrosuna katarak büyük ses getirdi.

Maraton

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0