Görüş Bildir
Haberler
Türkiye 72-53 İsrail

Türkiye 72-53 İsrail

Fatih
21.11.2015 - 23:27

2017 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda yer alan Türkiye, ilk maçında İsrail'i 72-53 yendi.

Karşılaşmaya çok hızlı ve istekli başlayan Türkiye, Olcay Çakır, Lara Sanders, Bahar Çağlar ve Tuğçe Canıtez'in sayılarıyla 4. dakikayı 13-7 önde geçti. Karni ve Doron'un sayılarıyla farkı kapatmaya çalışan İsral'e karşı, Işıl Alben ve Şaziye İvegin ile karşılık veren milliler, 7. dakikada farkı 7 sayıya (18-11) çıkardı. İlk çeyrek, 20-15 ay-yıldızlılar lehine geçildi.

2. periyoda Bahar Çağlar'ın sayılarıyla başlayan Potanın Perileri, Olcay Çakır ile art arda iki 3 sayılık basket bularak 8-0'lık seri yakaladı ve 13. dakikada farkı çift hanelere taşıdı: 28-15. Bahar Çağlar'ın etkili oyunuyla kontrolü elinde tutan milli takım, 18. dakikaya 34-21 önde girdi ve devreyi 36-27 üstün tamamladı.

Üçüncü Periyod'a Milliler kontrollü başladı. Karşılıklı sayılarla geçen maçta milliler skoru 49-32 yaptı. 3. Devrenin son 5 dakikasında pota altında Işıl Alben ile ribaunt alan millilerin hızlı hücumunda Shafir ile Bahar arasında yaşanan tartışmayı hakemler engelledi. Son periyod'a Milliler 53-41 önde girdi.

Son periyod'da da üstünlüğünü sürdüren potanın perileri maçı 72-53 kazanan taraf oldu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Maç Geç Başladı

Maç Geç Başladı
Maç Geç Başladı

Karşılaşmanın hakemleri, Ankara'daki yoğun trafik nedeniyle salona geç geldi. Bu nedenle müsabaka, 15 dakika gecikmeli başlayabildi.

Öte yandan, müsabaka öncesi İsrail Milli Marşı okunurken ıslıklı protestoda bulunuldu. Takım kadroları anons edilirken başlayan protesto, milli marş sırasında da devam etti. Ayrıca, İsrail Milli Marşı okunurken az sayıda taraftar sahaya pet şişe attı, Filistin bayrağı açtı. Protestocular, güvenlik görevlileri tarafından salon dışına çıkarıldı ve gözaltına alındı.

Karşılaşmayı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, TBF Üst Yöneticisi Hidayet Türkoğlu da izledi.

Bu arada, hakem Fatih Söylemezoğlu'na, karşılaşma öncesi ödül verildi. TBF, 20 yılı aşkın süredir görevini sürdüren Söylemezoğlu'nu özel bir yüzükle ödüllendirdi. Söylemezoğlu'na ödülünü TBF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Emin Balcı verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın