Görüş Bildir
Haberler
Türkçe Rap'in 11 "Old-school" İsmi

etiket Türkçe Rap'in 11 "Old-school" İsmi

Burak Çetin
08.10.2014 - 02:30 Son Güncelleme: 08.10.2014 - 12:52

İşte Türkçe Rap'in 11 gerçek Oldschool ismi. (Hepsi en az 10 yılı devirmiştir. Rapozof ve Pit10 15 yıldan fazla süredir Rap yapmaktadır.)

Yeni Türkçe Rap dinlemeye başlayan arkadaşlara ışık niteliğinde bir bilgi paylaşıyoruz efendim. Lütfen dinlediğiniz müzik türünün geçmişini araştırın. Şanışer, Anıl Piyancı, Beta, Sancak, Ais Ezhel, Hidra, Taladro, Azap Hg vs gibi isimler yeni nesildir lütfen old-school diye adlandırmayın.  

(Liste Cartel, Ceza, Sagopa Kajmer, Fuat ve Islamic Force haricinde yapılmıştır.)

Rapozof'un bir sözü ile yazımıza başlıyorum;

'Rap demek; Hiç vazgeçememek! Bizim için Rap, üstüne yakışanı giymek!'

1. Rapozof

1. Rapozof

1999 yılından beri Rap yapmaktadır. 20'nin üzerinde albümü vardır. Ayrıca bir çok albüme konuk olmuştur. Prodüktör olarakta can yakmaktadır. Bir çok Rapçinin prodüksiyonlarında imzasını görebilirsiniz. En son Sansar Salvo - 24. Şarjör albümün tüm beatlerini yapan Rapozof, ayrıca Türkçe Rap'i Dizi müziklerinde de temsil etmektedir. (Türk Malı, Yahşi Cazibe, Alemin Kıralı dizi müzikleri Rapozof'a aittir.) Adına Saygı Duyulası ağabeyimizdir.

2. Pit10

2. Pit10

Pit10'da Rapozof gibi 90ların sonunda Rap yapmaya başlamıştır. Hatta bir dönem 2002-2004 yılları arasında Rapozof ile 'Fecr-i Ati' grubunu kurdular grupta birde 'Esin İris' bulunuyordu. Hey gidi eski günler hey.. 

Pit10 da 20'nin üzerinde albüm yayınlamış ve yeni nesil bir çok Rapçiye ilham vermiştir. Canka, Beta, Flowart, Deniz Gürzumar gibi isimleri yetiştirmiş piyasa kazandırmıştır.  Herkes tarafından bilinen 'Ortam Kızı' şarkısı unutulmamalıdır.

3. Sansar Salvo

3. Sansar Salvo

Bir çok kişi tarafından her anlamda kovalanan Psikopat Yazar, Sansar Salvo! Atarlı ve giderli Oldschool Rapçilerimizden. Yaptığı battle parçalar ve dissler, yeni çıkan 100 rapçiden 90'ına ilham kaynağı olmuştur. Sansar, Şüphesiz en çok parça yayınlayan isimdir. Ve neredeyse Türkiyenin her yerinde sahneye çıkmıştır. Türkçe Rap'i yakın zamanda Halil Sezai ile yaptığı Büyük Yalnız'lık parçası ile beyaz perdeye taşıyan ekinCAN rapçimiz, oldukça başarılıdır ve başarılarının devamı kesinlikle gelecektir. Çünkü bu rap onun için çocuk oyuncağı ve onunda geliyor hep oynayacağı :)

4. Patron & Şehinşah

4. Patron & Şehinşah

Bir dönem Patron'suz Şehinşah - Şehinşahsız da Patron olmazdı. Şarkılarını birlikte yayınlarlar, konserlere beraber giderler hatta birlikte yarışmalara bile katılmışlardı. Patron şuan hızlı rap yapanların en büyük ilham kaynağıdır. Şehinşah ise kendine özgü tarzı ile yeni nesil rapçilere kendiniz olun farklı olun mesajını vermektedir. Sonuna kadar saygı duyulması gereken 2 isim!

5. Da Poet

5. Da Poet

Türkiye'de ilk olarak yapılan Freestyle yarışmasında (2007) birinci gelmiştir ve Türkiye freestyle akımını başlatmıştır. Her ne kadar aktif olarak Rap yapmasada, öyle biir beatler yapar ki kendisi hani sadece beati açıp dinlemeniz bile yeter. Kendisini tekrar sahalarda görmek isteriz. Bir nevi Vinnie Paz gibi sert ve protest vokaliyle birlikte...

6. Raziel Nisroc

6. Raziel Nisroc

Türkiye'de Story Tell içerikte ilk Rap parçasını bu adam yapmıştır. Kendine özgü abstract bir tarzı vardı fakat değeri bilinmedi. Şuan nerede ne yapıyor merak konusu ama keşke dönse ve o romansı şarkılarından yapsa! Türkçe Rap'in bu adama ihtiyacı var! Ortalık battle'cı, primci doldu..

7. Saian Sakulta Salkım

7. Saian Sakulta Salkım

Bu adam kadar protest Türkçe Rap icraa eden çıkmadı henüz. Kalemi o kadar seri ve tehlikeli ki, 1 cümleden sonrası 'yuh artık be abi' dedirtiyor. Yeni çıkan protest rapçilerin bir çoğuna ilham kaynağı olmuştur. Yaptığı parçalarda kullandığı eski Türk film skitleri abimizi daha da sevmemize sebebiyet vermiştir.

8. Karaçalı

8. Karaçalı

Piyasaya küsen bir isim Karaçalı.. Kendine özgü o kadar kaliteli sözleri ve vokali vardı ki, yayınladığı her parçanın sağlam olduğunu daha dinlemeden biliyordunuz. Karaçalı yaptıysa iyidir diyorduk. Ayrıca, Karaçalı demek Saian demek, Sefalet demek...

9. Hayki

9. Hayki

Rapüstad Fuat Ergin'in bile hayran olduğu adam, Hayk!  Tam anlamıyla lakabını taşıyor. Haykırıştan gelen lakabı, yaptığı tracklerde kendini gösteriyor! O kadar seri mermi atıyor ki hayran kalmamak mümkün değil. Sonuna kadar saygı duyulmalı!

10. Mode XL

10. Mode XL

Ankara'da ikamet eden bir grup Mode XL, ilk albümünü 2003 yılında bandrollü çıkarmıştır. veYasin ve Evren ikilisinden oluşan grup bir ara ayrılıp müziğe ara verdiler fakat bu yıl itibariyle geri döndüler! Türkçe Rap'e hareket katan grubun parçalarını yanınızdan geçen arabalarda duymanız mümkündür efendim.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
250
120
81
57
47
29
27
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?