Görüş Bildir
Haberler
Türkan Elçi Kimdir, Nereli? CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Türkan Elçi'nin Biyografisi

Türkan Elçi Kimdir, Nereli? CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Türkan Elçi'nin Biyografisi

Dilara Bağcı
17.03.2023 - 18:30 Son Güncelleme: 09.04.2023 - 17:20

14 Mayıs seçimlerine az bir zaman kala, CHP milletvekili listeleri netleşti. Cumhuriyet Halk Partisi tarafından adaylık teklifi götürülen eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi de kesinleşen listede yer aldı. Türkan Elçi, İstanbul 3. bölge 3.sıra milletvekili adayı oldu.  Vatandaşlar ise Türkan Elçi'nin hayatını, mesleğini ve eğitimini araştırmaya başladı. Peki Türkan Elçi kimdir, nerelidir? Türkan Elçi mesleği nedir, kitapları nelerdir?

İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkan Elçi Kimdir?

Türkan Elçi Kimdir?

Türkan Elçi Diyarbakır'da dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise öğrenimini Diyarbakır'da tamamlamıştır. Lisans eğitimini ise Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde tamamlamıştır. Daha sonra on beş yıl boyunca Türke öğretmenliği yapmıştır. Ardından mesleğinden istifa edip hukuk fakültesine girmiştir. Türkan Elçi, hukuk fakültesinden mezun olmuş ve halen Diyarbakır Barosu'na bağlı olarak serbest avukatlık mesleğini icra etmektedir.

Türkan Elçi'nin Milletvekili Adaylığı

Türkan Elçi'nin Milletvekili Adaylığı

Gazeteci İsmail Saymaz, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Diyarbakır Barosu Eski Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi’ye Diyarbakır Milletvekilliği teklifinde bulunduğunu paylaşmıştı. 17 Mart tarihinde ise Türkan Elçi'nin CHP'ye katılımı gerçekleşti. 

Türkan Elçi, CHP İstanbul 3. bölge 3.sıra milletvekili olarak listede yer aldı.

Türkan Elçi'nin eşi Tahir Elçi Kimdir?

Türkan Elçi'nin eşi Tahir Elçi Kimdir?

Tahir elçi, 1966 yılında Şırnak'ta dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimini Şırnak'ta tamamlayan Elçi, lisans eğitimini ise Diyarbakır'da tamamlamıştır. Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. 1992 yılında avukatlık yapmaya başlamıştır. 1998-2006 yılları arasında ise Diyarbakır Barosunda yöneticilik yapmıştır. 

Daha sonra Türkiye Barolar Birliği  İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu Üyesi olmuştur. Aynı zamanda Elçi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Kurucu Kurulu Üyelerinden olmuştur. 28 Kasım 2015 tarihinde ise Diyarbakır'ın Sur ilçesinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
5
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın