Görüş Bildir
Haberler
Türk Yıldızları Çanakkale'de

Türk Yıldızları Çanakkale'de

OnceHaber Haber
20.03.2015 - 18:25 Son Güncelleme: 20.03.2015 - 20:15

Türk Yıldızları Çanakkale'de Nefes Kesti

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında Şehitler Abidesinde Anma Töreni'nde Türk yıldızları Şov Yaptı...

Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı kapsamında Gelibolu Yarımadası’ndaki şehitler abidesinde tören düzenlendi.

Törene Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel, Kültür ve Turizm Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun, Müsteşar Yrd. Sefer Yılmaz, Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan, Çanakkale il protokolü ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Hükümet adına Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun çelenk koymasıyla başlayan program, saygı atışının yapılması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Protokol konuşmalarının ardından, deniz geçiş törenini izleyen Başbakan Davutoğlu sık sık Genel Kurmay Başkanı Özel ile sohbet etti.

Deniz geçiş törenini ardından Türk Yıldızları sahne aldı. Nefes kesen hareketleriyle izleyenleri büyüleyen Türk Yıldızlarının gösterisi herkesten büyük alkış aldı. Ardından şehitliğe giden Davutoğlu ve protokol, şehitlikte dua etti, Şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Kuveyt, Avustralya ve Yeni Zelanda’dan gelen yabancı misafirlerin de şehitliklere karanfil bırakarak, selam durması dikkat çekti.

Kaynak: http://www.oncehaber.com/haber/3835-t...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0