Görüş Bildir
Haberler
Türk Yarış Tarihinin Önemli Atlarını Ne Kadar İyi Biliyorsun?

Türk Yarış Tarihinin Önemli Atlarını Ne Kadar İyi Biliyorsun?

Begüm
07.05.2022 - 12:00

Bakalım sen Türk yarış tarihinin atlarına ne kadar hakimsin! Testi çöz, cevabını öğren!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hiç yarışmamış olmalarına rağmen Türk yarış tarihinin en büyük efsanevi atı hangisidir?

2. Rakip tanımayan efsanevi at Karayel hangi ırktır??

2. Rakip tanımayan efsanevi at Karayel hangi ırktır??

3. Uluslararası bir çok başarısı olan ve 61 startın 27'sini birincilik ile tamamlayan Halis Karataş ile anılan at hangisidir?

4. Atlarda cesaret ve hızın sembolü olarak şöhret kazanan ve hayatının 10 yılı savaşlarda geçen efsane hangisidir?

5. Yıllarca şampiyonluğu rakiplerine kaptırmayan ve 64 yarışın 44'ünü birincilik ile bitiren Basri Karabucak'ın efsanevi safkan Arap atı hangisidir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi atı olarak anılan ve Gazi şampiyonu olan, Dubai'de ilk start alan Türk atı hangisidir?

7. 1997 yılında art arda Büyük Taarruz, Ankara ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazan ve sonrasında üst üste 3 kez Başbakanlık Koşusu'nu kazanan bir İngiliz atı olarak bilinen efsane hangisidir?

8. Rekoru kırılmayan efsane olarak bilinen ve Halis Karataş ile 1996-1998 yılları arasında rekorlara imza atan unutulmaz at hangisidir?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Biraz daha öğrenmen gerek!

Evet sen atları çok seviyorsun ama Türk yarış tarihi hakkında pek de iyi değilsin. Onları daha fazla yakından tanımalı ve keşfetmelisin. Çünkü yarış atı dünyası sandığımızdan daha fazla bilgiye, efsaneye ve başarılara sahip. Her birinin hikayesi öğrenilmeye ve keşfedilmeye değer. O yüzden sen de biraz daha araştırmaya devam et!

Hiç de fena değilsin!

Evet gerçekten hiç fena değilsin. Türk yarış atlarına dair pek çok şeyi biliyorsun ama bu konuda dört dörtlüksün diyemeyiz. Biraz daha araştırmak ve o atların dünyasına girmek senin için daha iyi olabilir çünkü orada efsaneler yatıyor. Her birinin hikayesini keşfedip bildiklerine katmanın tam zamanı!

Sen efsanesin!

Sen Türk yarış atlarının ansiklopedisi olabilirsin. Gerçekten bilmediğin şey yok! Bu konudaki ilgin ve bilgin gözlerimizi yaşarttı. Her birinin hikayesi ve yaşadıkları senin için o kadar değerli ve önemli ki bu anlatılmaz yaşanır. Her zaman yenisini öğrenmeye ve gündemi de takip etmeye bayılıyorsun. Gerçekten tebrikler mükemmelsin!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
8
4
3
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cenk

dış kulvardan bold pilot geliyor